Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 13:06, 04 wrz 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Mirka, tak jak prosiłaś, plan mojej działki

Dzięki Kasiu popatrzę w domu na kompie no na Tel nic nie widzę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 04 wrz 2015

Do góry
ulubiony przeze mnie miskant cukrowy, dałam sadzonki w pobliżu Imprezowni, idą mizernie, bo susza
miał byc inwazyjny, ale jakoś nie jest

jakieś kwiatki
co zyją
Działka wkoło Lubczyka :) 13:01, 04 wrz 2015

Do góry
Mirka, tak jak prosiłaś, plan mojej działki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:57, 04 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Na młodym wrzosowisku

w cieniu trawnik o wiele lepiej wygląda

suszy mało widać, nawet trawa zielona i dorodna u mnie wrzosy mizeroty, większośc uschłą i wywaliłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 04 wrz 2015

Do góry
perukowiec jakoś daje radę

tą rosliną jednoroczną się zachwycam
pięknie pachnie, albo to ubiorek albo wieczornik damski, zbieram nasiona z niego

i siałam lobelię o bordowych liściach
ciut widać
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:50, 04 wrz 2015

Do góry

ale nie do obsadzenia jest ta cześć pod brzozami sąsiada, tak mam od frontu,nie dość, że pełno liści śmieci, to nic nie chce tutaj rosnąć, o tej porze roku jest tutaj glina-skała

A front powinien być zawsze elegancki

Też mam taki problem pod wiązem, ile ja juz tam razy sadziłam, ile mi padało, ile kasy i nic
ale sprawdziło się coś, bodziszek z pachnącymi liśćmi, kwitnący na różowo, tworzy ładny dywan, liście zimozielone wybarwione, może i Ty Agatko z nim potestujesz??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:45, 04 wrz 2015

Do góry
JULA
tylko pokapało, bo już słońce, ale oddychać lepiej

margaretka3
Małgosiu, fajnie, że zaglądasz
trawy bez wody jednak marnieją, kotków mniej, ale co robić.
Dzięki i pozdrawiam

Rahpsody Blue

Fairy ponownie

a te nie wiem kto tu wcisnął...rozchodniki
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 12:44, 04 wrz 2015

Do góry
Witam, przejrzałem 20 stron wątku, ale nie znalazłem podobnych objawów.
Posadziłem 2 lata temu 10 thuji, w tym roku na wiosnę dosadziłem z jednej i drugiej strony po 10 nowych. Prawa strona rośnie zdrowo, a cała lewa ma takie właśnie objawy, jest też zauważalny zahamowany wzrost (w porównaniu do strony prawej). Zauważyłem małe pajączki buszujące między gałązkami, może to mieć jakiś związek?
Jak im pomóc?

Pogubiłam się po drodze... 12:41, 04 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Setka, seteczka, setunia!!!!! Gratulacje

ładną masz lawendędziękuje Marta, to może siup na drugą nóżkę?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:35, 04 wrz 2015

Do góry
Dereń jadalny variegata, ma czerwone owocki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 04 wrz 2015

Do góry
cisy ciachałam na oko, bez kartonów i sznurka

tu podlałam , bo zaczęły schnąć

Angela
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:32, 04 wrz 2015

Do góry
Zamieniam widok, do którego się uśmiecham

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:25, 04 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Bukszpany

Świetnie to wyszło, i placyk i jego otoczenie tez cudne....
Szczerze gratuluję ci Paulina ,naprawdę
Szmaragdowy Zakątek 12:21, 04 wrz 2015

Do góry
Dokumentacja techniczna „drobnych, damskich robótek”…
Najpierw poszerzanie rabatki cieniolubnej…

…teraz już jest miejsce na kilkanaście nowych host

Nie planowałam w tym roku jeszcze raz przycinać wierzby, ale był mus…przez 3 miesiące niesamowicie urosła…

....najdłuższe przyrosty miały 1,4 metra…

...od razu inaczej...kuracja odmładzająco-wyszczuplająca zakończona!
Zielonym do góry... :) 12:16, 04 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
A to moje betonowe doniczki (zapomnialam przygotować wczesniej formy i robiłam z tego co miałam pod ręką). Za płyto osadziłam wewnętrzną doniczkę - muszę teraz wiertarą (eM doradził bez udaru) pogłębiać

jeszcze tylko zeszlifować górną krawędź - jak na pierwszy raz chyba ok (mam nadzieję że po weekendzie kwiatki "wejdą" do doniczki

bardzo ładne Ci wyszły, tylko z tym pogłębianiem to nie wiem, czy to dobry pomysł, sporo roboty przy tym. Może w te posadź sobie jakieś rojniki, a następne zrobisz głębsze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 04 wrz 2015

Do góry
SYLWIA
no szkoda, zaklinacz snów jest dziś chłodno i kapało, więc coś doleciało, może jeszcze poleje, tak czy siak, jest chłodniej i chęci do prac ogrodowych wróciły

KINDZIA
chyba mnie upały pokonały dziś już lepiej no i zmiana w lekach, coś mi tam szkodziło, uff, jak fajnie, bo chłodno cisy będę szukać u siebie, mam pomysły w opcji lepszej ceny.

07_Rene
Renatko, żyje to podlewane, tam gdzie kapnie widać, wyspy zielonej trawyco rano wszystko zwisa, potem się podnosi, tak w koło Macieja, ale już chłodno, kapało rano, więc i od razu lżej i nam i roślinom, ogród wygląda w sumie śmiesznie, za rok będzie lepiej
ambrowiec chyba łatwo dostępny

ANDA
Sprawdziłam moje, mam 10%, nie wiem gdzie kupić o większym stężeniu, poszukam i dziękuję

AGANIA
Agatko, wianki mam oba cudne, Danusiowy i Kasiowyczyli sytuacja wszędzie podobna; poza podlewanie nic nie robiłam, z przyjemnością rzucę się na jakieś konkretne robótki
z daleka

od Danusi

od Kasi

EDA
Edytko już mi lepiej od razu zapał mi wrócił

MADZENKA
rano kapało, potem ciut więcej, na razie znowu stop, ale i tak już fajnie, niestety na piękny ogród znowu rok poczekam

CHELL
Oj biedula, mam nadzieję, że coś kapnęło, jak raz nie podlałaś, poradzą sobie, bo niższe temperatury

BOZGA
Bożenko, Twój ogród i bez lania super wygląda, ale cieszę się z Tobą, co deszcz to deszcz u mnie słonko wyłazi, podlewa się nadal, bo kapanie to za mało

BORBETKO
dziś juz lepiej, ale 2 dni na wyrze, to nijak do mnie nie pasuje, tak się dzieje, jak naprawdę źle się czuję.

trawki wolno, ale jednak i w donicach i głowach rosną, stale zapominam je podlewać, ciekawa jestem czy dzban napełnił się wodą

Ogród z łezką II 11:55, 04 wrz 2015

Do góry
To i ode mnie wszystkiego najlepszego Kasiu z dużymi buziakami

Dla Ciebie takie wiosenne (innych na tablecie nie mom )....a w pracy jeszcze jestem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:55, 04 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Prawie zacisze Ewuś, ale na górce, często przechodzą silne wiatry, widać u mnie jak krzywo rosną mi drzewa, a z tarasu porywa mi donice i latarenki, ale na szczęście nie dachówki
Jednak na większości ogrodu udało mi się stworzyć zielone wiatrołapy

ale nie do obsadzenia jest ta cześć pod brzozami sąsiada, tak mam od frontu,nie dość, że pełno liści śmieci, to nic nie chce tutaj rosnąć, o tej porze roku jest tutaj glina-skała

A front powinien być zawsze elegancki

Przyszłam do Ciebie oczy pocieszyć, a przy okazji końcówki wątpliwości w sprawie sadzenia brzoz się pozbyłam. dzięki wielkie; )
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:52, 04 wrz 2015

Do góry
Bukszpany

Zielonym do góry... :) 11:50, 04 wrz 2015

Do góry
A to moje betonowe doniczki (zapomnialam przygotować wczesniej formy i robiłam z tego co miałam pod ręką). Za płyto osadziłam wewnętrzną doniczkę - muszę teraz wiertarą (eM doradził bez udaru) pogłębiać

jeszcze tylko zeszlifować górną krawędź - jak na pierwszy raz chyba ok (mam nadzieję że po weekendzie kwiatki "wejdą" do doniczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies