Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 23:11, 15 sie 2015

Ogród Reniu? hi jak to pieknie brzmi.To dopiero kawałek i na dodatek nieskończony ,ale hortki są ładne i trawy również .Mam nowe trawki W poniedziałek kiedy wyrzucę gdzieś zurawki znaczy się przesadzę, a w ich miejsce posadzę coś (niespodzianka) to może wreszcie ukończę jedną rabatę To miejsce jest bardzo słoneczne żurawki przypala, a szkoda bo je lubię.W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo u nikogo nie widziałam polączenia hortensji z tym co posadzę Będę miała inaczej i tak własnie lubię oczywiście wkleję fotki
Krys 07:51, 16 sie 2015

Natknelam sie na kolejny hortensjowy piekny ogrod bylam tu juz ale zniknal mi nie wiedziec dlaczego,historia powstania podobna do mojej,najgorsza niewiara i zazdrosc rodziny,ze powstaje ogrod dom ... ech ,piekne miejsce stworzylas bede zagladaci czekamaz pokazeszczym podsadzilas hortki
Mathildis 13:34, 16 sie 2015

dajana napisał(a)
(...).W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo u nikogo nie widziałam polączenia hortensji z tym co posadzę Będę miała inaczej i tak własnie lubię oczywiście wkleję fotki

ależ ciekawam tego pomysłu
u mnie też hortensji coraz więcej
Sonka 20:59, 29 sie 2015

Hej Danusiu, gdzie te foty są?
dajana 16:45, 20 wrz 2015

Nie mam się czym chwilić Soniu brak czasu na cokolwiek w ogrodzie ale coś tam wkleję drobnego .

Trawy chociaż mam ładne

Rabata z lekka łysawa bowszystko nowe malutkie Posadziłam w drugim rzędzie krzewuszki i trawki żółciutkie a pomiędzy nimi czarną choc niewiele widać .

Na tym zdjęciu bardziej widoczne

Nowa rabata pod oknem kuchni .Różowe hortensje

dajana 16:58, 20 wrz 2015

Mój ulubiony przytulaśny kiciuś.To jest Mamba

trawa pompasowa jest wielka ,jeszcze nie kwitnie ,myslę że nie zdąży zakwitnąć w tym roku ale i tak mi sie podoba .

A to stipa od Alinki tak sie rozrosła, a było tylko kilka listków zabranych podczzas wizyty u niej .Bardzo ją lubię

Jako pierwsza i ostatnia na tej rabacie została posadzona różowa hortensja ,była biała ale mi sie znudziła ,wprowadzilam troszkę koloru.Jeszcze małe to i niewidoczne
dajana 20:56, 21 wrz 2015

Jak się nie bywa na własnym wątku to i cisza jak makiem zasiał.Mam przechlastane w ostatnim czasie, same gromy z nieba lecą za niczym nie nadążam ,własnego cienia nie widzę.Dobrze ze idzie jesień a potem zima może złapię oddech .Trzymajcie się dziewuszki .Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie, a jak nie to w odpowiednim momencie wam się przypomnę
Viola 21:04, 21 wrz 2015

dajana napisał(a)
Mój ulubiony przytulaśny kiciuś.To jest Mamba

Danusiu, wszystko pięknie u Ciebie rośnie i trawy i hortensje i róże widzę też ciągle kwitną Ale czarny kotek podbił moje serce, jest chyba bardzo mięciutki
yolka 21:17, 21 wrz 2015

Zaglądam, nie zawsze piszę, teraz muszę zadać pytanie, co robisz, że masz taka zielona trawę?, u mnie brązowo-żółta, choć po ostatnich deszczach troche pozieleniało. Tygrys domowy uroczy

Pozdrowienia serdeczne zostawiam
Ewik 20:13, 22 wrz 2015

Trawy rzeczywiście zaszalały . Powiedz jak Twoja Nahema ? Moja podwoiła lub potroiła swoją wielkość, i zaczyna drugie kwitnienie, pachnie obłędnie Patrzyłam na te liście i patrzyłam i nic nie wypatrzyłam , na wielu fotkach w necie tez nie są takie idealne , może to jej uroda ?tak czy siak nie przeszkadza jej to w rosnieciu
najwiekszy dylemat mam gdzie ją posadzić