Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:32, 04 wrz 2015

Do góry
Rozkwitła się na dobre titonia okrągłolistna. Nasionka dostałam od Gabrysi (Ogród w budowie - nieustającej) na wymianie nasiona na innym forum.

Ku mojemu zdziwieniu zakwitła też kanna, wysiana na wiosnę. Nie przypuszczałam, że doczekam się w tym roku kwiatu. Dochodzi do siebie uratowana jeżówka odm. Secret glow z marketu bardziej budowlanego niż ogrodniczego
Jestem w polu 10:30, 04 wrz 2015

Do góry

Mój mały ogródek 10:23, 04 wrz 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Witam was
hibiskus bylinowy kwiat średnica 20 cm

Śliczny, i kwiat, i kolor liści
Jestem w polu 10:20, 04 wrz 2015

Do góry
Bardzo mi miło, że zaglądacie. Sorki, że tu taka cisza. Z rabatą muszę jeszcze poczekać (kasiorka ) Może nawet lepiej, że to się trochę przeciąga, bo zakwitła mi tam rozplenica i cały czas kwitnie lawenda. Trochę mi szkoda je ruszać, ale już niedługo (mam nadzieję).

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:20, 04 wrz 2015

Do góry
To teraz trochę aktualności:
wczoraj dosadziłam kolejne sadzonki trzmieliny. Cieszę się jak głupia, widząc, jak wreszcie pojawia się długo oczekiwany efekt (choć taki malutki póki co). Hortensje, choć przesadzane w upał, dały radę.
Ogródeczek 10:16, 04 wrz 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Moje ulubione miejsce Hotelik letni

Nie dziwie sie ze ulubione bo sliczne
I ścieżka i hortki i te słupy...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:13, 04 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Gdyby nie świadomość, że jesień jest zapowiedzią zimy to nawet bym ją polubiła za kolory i zachodzące zmiany w przyrodzie.

i rozchodnik zdobyczny, niestety nie wiem jaka to odmiana. Mój stary ma inny odcień różu, taki wpadający w lila i jeszcze ma słabo rozwinięte kwiatlki

Babeczko kochana ty masz cholernie cudniaste te zakątki,rzekła bym nawet cudniaste x2 albo i trzy superva co do jesieni to ja uwielbiam i kulę widzę,nieśmiało wygląda
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:04, 04 wrz 2015

Do góry
Justynko, pytałaś, czy mam kogoś do pomocy: nie, nie mam, mąż nie rozróżnia marchewki czy pietruszki od chwastów Lepiej, żeby nie pomagał
A dzieci, jak to dzieci, słomiany zapał mają W ubiegłym roku średni syn miał swój maleńki warzywniak, bo kazał sobie zrobić, a w tym roku już odpuścił.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:56, 04 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Wcale to nie głupie

Za modrzewiami też nie plączę..... wygląda rewelacyjnie z grabami i trawką
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:55, 04 wrz 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Wreszcie przyszły moje zamówione cebulki. Zamówiłam czosnki, mieczyki, śnieżynki, tulipki i nawet parę narcyzów. Będę sadzić w październiku.

To zakupy wypas Już nie mogę się doczekać wiosny u Ciebie.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:50, 04 wrz 2015

Do góry

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:47, 04 wrz 2015

Do góry
Wreszcie przyszły moje zamówione cebulki. Zamówiłam czosnki, mieczyki, śnieżynki, tulipki i nawet parę narcyzów. Będę sadzić w październiku.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:47, 04 wrz 2015

Do góry
Zmykam pozdrawiam wszystkich

a i jeszcze jedno zamówiłam róże - koniec z mękami wyboru

1/Sommer Song - jest miejsce trzeba wykopać agrest do października zdążę - cudne miejsce ma i kompostu dostanie ach

2/Terracotta - bo widziałam w Rozarium we Forst i kolor mnie powalił będzie obok Sommer i tego nie wiem jak polory się zgrają niby widziałam obie ale razem nie - cudna

3/Acropolis bo lubię wielkokwiatowe i takie do wazonu muszę mieć co ciąć choć w czerwcu nie narzekam - ona zastąpi frezję rózę - nie lubię zmieniać miejsc rózą ale ta msi iść z tego miejsca - za mało j w tym roku cięłam do wazonu bo trzyma kwiaty krótko

4/William Christie róża francuska Guliota - najpierw myslałam że dam na rabatę ale w końcu zdecydowałam że nie więc zostałam z brakiem miejsca ale już mam

tak więc jak przyjdą miejsca będą czekały - ile róż można mieć - ja się już całkiem zarózowałam, teraz widzę jak niektóre krzaki się rozrastają trzeba tylko kilka lat no i trzeba dojść do sposobu cięcia

Clair renesance - zawsze chwalona przeze mnie ale w tym roku coś jej odbiło - może ma za dużo cienia i strasznie się pochorowała

ostatnie chwile floksów - z pewnością dosadzę jeszcze białe

rózyczka purple rein podpatrzona u Wilczycy zachwyca ale chyba muszę jej miejsce mienić raczej powinna mieć eksponowane - dumam

pozdrawiam jesiennie i z zapadam się w ogrodowy szał prac

Kiedyś będzie tu ogród 09:46, 04 wrz 2015

Do góry
P A D A !
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:44, 04 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
mam mało róż, ale lubię oglądać je u Ciebie

Super, to mnie bardzo cieszy

Może jednak powiększysz kolekcję?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 04 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
przedsmak jesiennej stylizacji u kokochy
(własnoręcznie zrobione)

lubie bardzo takie naturalne minimalistyczne ozdoby pozdrawiam
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:39, 04 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ooo warzywniku się wypowiem

ja mam jeden plac 4x5 (pi x drzwi) i drugi trochę wiekszy na truskawki i maliny , właśnie zywopłotem z trzmieliny wygrodzony - lepsze to niz bukszpan bo szybko rośnie i wyżej ale trzeba ze 3 lub 4 razy w sezonie przycinać. - bukszpan ostatecznie 1x wystarczy.

taka wielkoćś dla nas w zupełności wystarcza na sezonowe złużycie ( nie mam gdzie trzymać ) ...jeśli bym chciała na zimę marchew albo selery albo cebulę lub buraczki ...to bym sadziła na jedym placu 4x5 samą marchew ...na drugim buraczki itp. ..więc wielkość zależy od potrzeb

ale to dużo pracy(...zwłaszcza wiosną ...Gosiu ... masz kogoś do pomocy przy plewieniu i dziabaniu ?

Justynko, u mnie jagodnik będzie osobno, tam gdzie obecnie jest warzywnik. Właściwie to już mam tam posadzone: maliny, porzeczki, aronie, winogron czeka na przesadzenie. Chcę jeszcze dokupić borówki i agrest.
Nie wiedziałam, że też masz żywopłocik z trzmieliny, zaraz Cię o foty będę męczyć

Ile pracy przy warzywniaku jest, to ja wiem, bo uprawiam własne warzywa od pięciu lat. A że pochodzę ze wsi i moi rodzice mieli małe gospodarstwo, to już od dzieciństwa plecy bolały od roboty... No i powiem, że wtedy tego nie cierpiałam!!! Praca przy warzywach to był dla mnie koszmar Dlatego uciekłam do wielkiego miasta...
A potem i tak wylądowałam na wsi I z własnej woli upodobałam sobie grzebanie w ziemi Taka zmiana

A wracajac do warzywniaka, teraz mam większy, dlatego się zastanawiam, czy od przyszłego roku te 6 kwaterek wystarczy. Nie pokazywałam tutaj jeszcze części warzywnej, bo w tym roku strasznie to wszystko marne, oprócz pomidorów i dyniowatych, które podwójnie nadrabiają stracony lipiec.
Ale liczę na to, że znowu będzie taki busz, jak w tamtym roku.
Tak było rok temu:

Mała Eleczka 09:35, 04 wrz 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Apeluję do Was

U mnie dużo pszczółek, dla Ciebie też starczy

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:29, 04 wrz 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Oj Mirus żal oczywiscie że żal ,ale nie pojechałam
Piekny masz ogród, ciekawe zakątki i miejsca jakich nikt nie ma , lubię własne pomysły , w nich jest dusza i pomysłowosc własciciela i one sa najważniejsze w ogrodzie.

Bogdzia to niezmiernie miłe co piszesz zwłaszcza że za dużo się wczoraj naogladałam zdjęć i stwierdziałam że już swojego ogrodu nie pokażę i trza do roboty się zabrać

zatem kwiatki

jeszcze raz Monika podpatrzona u Ciebie - bardzo ja lubię

Mój ogród pod górkę... 09:27, 04 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I troszkę fotek

Na brzozówce rozchodniki pięknie się rozrastają, ciemne już zaczynają kwitnąć

Czosnki zakwitły, ale jakieś mikrusy

Stipa z jeżókami i krwawnikiem - stipa miała być tu gwiazdą, a ledwo ją widać

Zawciąg ładnie podbija grujecznika

Kasiu witam Cię
oglądam Twoje ogrodowe przemiany już dłuższy czas jeszcze nic nie komentowałam, ale te zjęcia są boskie, piękny ogród.
Nie mogę się doczekać jak on urośnie, ale nie chcę oglądać tak na wyrywki więc brnę przez gąszcztych stro ku końcowi, a dopiero jestem po komunii.
Ale będę cierpliwa.
Bosko jest u Ciebie!!!!
Podziwiam za włożoną pracę i zaciętość w realizacji projektu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies