Haha, jakbym dziś poszła kostkę układać to już na bank sąsiedzi by stwierdzili, że brak mi 5 klepki. Ale pigwowca oberwałam (malutkiego) i na naleweczkę zacznę je zaraz obrabiać . Dzięki Agatka .
Tak, oczko wyjdzie niesymetrycznie, ale jako taką symetrię chciałam tylko wokół trawnika zastosować, żeby dla dzieci jak najwięcej miejsca zostawić. Dużo samodyscypliny mnie to kosztowało, oj dużo . Wokół oczka na pewno będzie sporo traw, emuś tak chce. oczko to głównie jego konik, choć sama też bardzo chcę. Co do reszty nasadzeń jeszcze nie mam pomysłu. Ale czasem mam tak, że dłuższy czas jakieś miejsce mam puste, bo brak pomysłu, aż nagle: pyk i pomysł się pojawia. Potem tylko szybka realizacja . Zagwozdkę mam z moim mieszanym żywopłotem, ale najpierw rysunki muszę zrobić żeby poprosić Was o radę
Doradźcie mi jeszcze proszę w kwestii żywopłotu mieszanego. Od prawej jest kilka szmaragdów, potem świerk Iseli Fastigiata, bez koralowy Sutherland Gold (jeszcze malusi) i.... No właśnie tu jest dziura. Dalej są 3 szmaragdy, dereń Sibiricz Variegata i na koniec znów ten sam świerk.
No i nie wiem właśnie co dać w miejsce tego "i" . Chciałabym tam dać coś szczepionego na pniu, jakąś kulkę. Pomyślałam, że coś z bordowymi liśćmi fajnie by wyglądało przy tym złotym bzie. Tylko co? Buk tricolor szczepiony na pniu? Tylko nie wiem czy on będzie miał ładny okrąglutki pokrój. A może jakaś inna kulka? Albo może pergola z różą pnącą? No nie wiem...
Coś tam nabazgrałam, żeby mniej więcej zobrazować. Widzicie ten pytajnik? Poradzicie coś?