Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały miejski ogród Ewy 17:50, 03 sie 2015

Do góry
przed

po

przed

po
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 17:44, 03 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Hej, to przegorzan. Mikołajka masz na zdjęciu poniżej, po lewej, już przekwita.
Jana, nie cały, tak w 8o%. Z nasion i ukorzeniania sadzonek. Reszta to wymiana ze znajomymi i zakupione chciejstwa. Drzewa też będę musiała zakupić.

i mikołajek i przegorzan są piękne, ja mam wsadzonego w tym roku z Biedronki mikołajka, są liście ale wiadomo w tym roku nie zakwitnie, czy Ty je czymś okrywasz na zimę. A 100 czy 80 procent dla mnie to żadna różnica i swego zdania nie zmieniam, mnie rzadko coś wyrosło z nasionek choć w tym roku lepiej
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 17:37, 03 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczna, ogrodowamam jedną sztukę, rośnie bardzo zgrabnie, ma krótkie pędy, kwiaty i gałązki się nie pokładają

To super Cieszy mnie to bardzo,

I moja rozplenica od siedmiu boleści... pan wiedział tylko, że to Pennisetum i tego sie mocno trzymał

I anafalis

Wąska działka + dzieci + marzenia o pięknym ogrodzie? Może jednak się da...? 17:35, 03 sie 2015

Do góry
Witajcie moi Drodzy

Ciesze się, że znalazłam w przestrzeni internetowej miejsce pełne inspiracji i porad.
W temacie ogrodu mam niestety pod górkę ponieważ działka która kupiliśmy należy raczej do tych trudnych (taki się przynajmniej wydaje mi-laikowi)
Przedogródek ma wystawę zachodnią, poprzedni właściciel działki nawiózł piachu w którym nic co posadziłam nie chce rosnąć. Ogród "wypoczynkowy" jest po stronie wschodniej, ziemia jest ciężka, gliniasta (nawieźliśmy trochę torfu)i póki co rośnie tam trawa, 3 drzewka owocowe, stoi piaskownica i huśtawka. Od strony południowej sąsiedzi uraczyli nas szpalerem tuj, ekspansywnym bluszczem wijącym się po prawie całym ogrodzeniu, milinem i języcznikiem.
Zależy mi na tym, żeby ogród cieszył zarówno dzieci (2,5 i 2 mies więc temat jest rozwojowy ) jak i nas - dorosłych. Żeby pięknie wyglądał zarówno latem jak i zimą. I żeby nie wymagał zbyt dużych nakładów pracy w przyszłości. Jestem psychicznie gotowa na przekopywanie, zmienianie ziemi i inne zabiegi
W załączniku zamieściłam zrzut z zaznaczonymi drzewkami. Ogród znajduje się w woj mazowieckim.
W następnym poście postaram się opisać moje pomysły

Berberys - Berberis 17:14, 03 sie 2015

Do góry
Danylenko napisał(a)

Jeżeli chodzi o karłowe odmiany to, jak już wcześniej MoniDomi wspomniała, Admiration, a dodatkowo Bagatelle (purpurowy), Koblod(zielony), Atropurpurea Nana(purpurowy). To jeśli chodzi o karłowe odmiany.

P.S. Rozumiem że żurawki, trawy i Liguster zostają.
Wilcza Góra 17:04, 03 sie 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
mam dziś dla Was taki świeży, hortensjowy widoczek

"Limy" ruszyły

WOW! Ale czad!

WilczaGora napisał(a)
kupuję przekompostowany i mieszam z próchnica 50/50; jesienią podsypuję wszystkie krzaki i większą część rabat
p.s. robię z tego również kopczyki pod róże na ten przykład

Gdzie kupuje się obornik przekompostowany?
Podwórkowa rehabilitacja 17:03, 03 sie 2015

Do góry
ryska napisał(a)
powojniki
przetaczniki

Co to za trawka rośnie z przetacznikami i gdzie kupiłaś różowe?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:55, 03 sie 2015

Do góry

a tu jeszcze z drugiej strony kawiarenka.

i grzadki, grzadki. Wszystko podpisane i posortowane w zakeznosci od wymagan glebowych i slonecznych

a tu Czarny Bez podoba mi sie ta odmiana.
mam u siebie Taki zwykly i wiosna robie galaretke z kwiatow, dodaje troche kwiatkow do konfitury truskawkowej i jeszcze syrop z nich robie. Owocow za to nie lubie za bardzo, troszke tylko dodaje do konfitury sliwkowej.
Hortensjada 16:47, 03 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, masz taką hortensję ?

Mam ale dopiero drugi rok, w zeszłym roku był tylko jeden kwiatostan
dzisiaj wygląda to tak, dopiero zaczyna

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:46, 03 sie 2015

Do góry
I tak nierozsądnie przytargałam dzis do domu przypadkowo takie cudo....

Tak długo zastanawialam się, że kupić białą czy buraczkową, że pani aż rabat zaproponowała dla zachęty A musze przyznac, że i tak była połowę tańsza, w porównaniu z tymi jakie widziałam wczoraj w castoramie. Niestety nie ma etykiety, więc nie wiem czy to ta co radziła Toszka.

Hortensjada 16:42, 03 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Bożenko mogłabyś mi napisać o magical moonlight na jakim stanowisku rośnie u ciebie

Magical Moonlight mam na dwóch stanowiskach

Pełne nasłonecznienie do późnego popołudnia ( kwiatostany wyraźnie bardziej rozwinięte)

I słońce od południa do zmierzchu

Stan na dzień dzisiejszy

Dla przypomnienie ten sam krzaczek jesienią ubiegłego roku, do końca kwiatostany pozostają białe
Hortensjada 16:37, 03 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Bozenko czy te bordowe kulki to berberys Admination? A ile on tutajma lat? Co ile jest sadzony?

Tak to Admiration, rośnie u mnie 4 rok, sadzony co 50 cm. na pierwszej fotce rok po posadzeniu, wiosną cięty co najmniej o połowę, wybarwia się intensywnie tylko w pełnym słońcu, zacienione listki są zielone ( demonstracja na ostatniej fotce)

Znowu na wsi 16:34, 03 sie 2015

Do góry
Się pracuje

i obserwuje gości

Cdn. Bateria woła jeść.
Znowu na wsi 16:27, 03 sie 2015

Do góry

Eksperymentarium 16:25, 03 sie 2015

Do góry
Krolewna
Znowu na wsi 16:23, 03 sie 2015

Do góry

Makowo na Kociewiu 16:21, 03 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
i takie tam...
Malinowy Ascot

Gospel

I jeżówki

Cudnie jest........a ascot powala...mój po I. kwitnieniu stanął i stoi i ani mysli powtarzac.....
Piekny masz ogród naprawde, piekny.
Co robisz ze ci zimuja jeżówki, moje 4 odmianowe pełne + jedna zwykła ciemno różowa sadzone w ub roku nie wzeszły a zima była przecież licha w tym roku... au ciebie las jezówek...
Kupiłam w tym roku kilka i znów bede próbować ale co robic żeby zostały na dłuzej ???
Znowu na wsi 16:19, 03 sie 2015

Do góry
Aktualności

Sanssouci w Poczdamie 16:06, 03 sie 2015

Do góry
Z przyjemnością uzupełnię ubiegłoroczne relacje Kondzia o moje wrażenia z wizyty w Poczdamie i Berlinie w lipcu bieżącego roku .
Poczdam uwiódł mnie swoją czystością, odnowionymi bramami i murami miejskimi, pałacami, willami, ogrodami, wieloma zabytakim do zwiedzania, cudnymi i rozległymi ogrodmi wokół nich (jeden cały dzien w Poczdamie to mało aby to wszystko zobaczyc, nie mówiąc juz w ogóle o zwiedzaniu wnętrz)
Oto tegoroczna odsłona pałacu i parku Sanssouci :

Ogródek Ewy 15:58, 03 sie 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Fiu fiu.. co za obrazy !! zmieniłaś aparat ??

Ale masz oko.
Zmieniłam, ale jeszcze się uczę robić zdjęcia. Zaawansowana technika nie na mój rocznik.

Wącham i wącham ale deszczu mój nochal nie wytropił.
Wooooody.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies