Chyba nie jednak, chyba dorastam do takiej wersji, byczyłabym się, miała czas dla siebie i na lekturybuziole
mój busz nadal czeka na cięcie, fryzjer się prosi, mam do wycięcia 3 takie okazy
sama je formowałam
upalne przenosiny były i cud Abraham Darby ma kilka pąków i zakwitnie, jupi
dzielone bodziszki od Zawitki idą , jak malina
Ice Lady stale kwitnie
Na tej rabacie - moim zdaniem - zupełnie zbędny jest ten cycek, w którym w dodatku posadziłaś coś wysokiego, krzaczastego.
zlikwidowałbym te dwa cycusie (ten drugi mały za nim też). To uspokoi rabatę.
Ewentualnie - ponieważ ten mini żywopłocik, choć fajny, wygląda trochę jak z innej bajki - pociągnęłabym go w L wzdłuż chodnika. Nie musi być długo, wystarczy pięć - sześć sztuk.
Możesz posadzić rośliny z innymi zimozielonymi tu moja kompozycja z trzema wyżartymi przez opuchlaka żurawkami (do uzupełnienia), ale generalnie zimą eksponuje się wtedy żywotnik z żurawką.... tu są trzy bereberysy skrzętnie przycinane
No muszę, bo rośliny padną, jak miejscówek nie zmienię, oboje tym sfrustrowani jesteśmy, a lata z roku na rok coraz gorętsze
Tak, ogród doktor dopasowany do jej potrzeb, ale wiosna i zimą smutny, może jej to nie przeszkadza, lubi otwartą przestrzeń
nie wiedziałam, że są barwinki jednoroczne, śliczne kwiatki u nich, kupiłam po jednym
ketmia kilka lat była biała pełna z bordowym okiem, teraz traci pełność i na dodatek zmienia kolory na fiolet i niebieski
Taki typ tak ma
U mnie nie żółkną, ale też więdną, jeśli nie podleję, najgorzej z Vanilkami, rano znowu podlałam, wieczorem znowu będę lać, ot robota na okrągło, dlatego kocham laurowiśnie, nigdy ich nie podlewam, susze mają straszną, a cudne tfu tfu
buziolki
tu z odległości Gret Star, dużo wyżej nad rodkiem
w lasku ubiegłoroczne patyki limek kwitną i tegoroczne też, mały wycinek
susza okropna, więc cud że zyją
laurowiśnie w korzeniach sosen rosną
a z tyłu Vanili leżą
a miały byc ponad laurowiśniami
jest duży bardzo, zwłaszcza na szczycie, co rok jakby większe, zdecydowanie jest piękna i wyjątkowa, taka innadopiero zaczyna, jak się wszystko rozwinie pokażę ponownie
Witam Pasują tutaj 2 cisy Mecenas w środku trzmielina na pniu ? Przy pniu nie wiem co? może karłowe cisy i zakończyć berberysem albo żurawki czerwone Puste miejsca wypełnić hostami Czy może tak być? Rabata od lewej strony od sosny na pniu do małych jeszcze tuj Kulki będą przesadzone usuchnięta do wyrzucenia Dalej na prawo chcę 3 hortensje limielith między nimi trawy a najniżej karłowe berberysy lub tawułka cytrynowa
Odpuściłam, ale zobacz, jak ten jeden wygląda, wilgoć ma, poziom ok, obok takie zdrowe, a ten..
może ściąć tę górę, najwyżej kwiatów za rok nie będzie
a obok wszystkie takie
a tu popatrz, wszystkie zarośnięte werbeną, usunąć ją, nie zaszkodzi rodkom?
Wkurzona jestem. Przyjechały rośliny kupione przez Internet. Gdy je zobaczyłam, pomyślałam, że do wysyłki wybierają chyba te najgorsze. Trzeba wstydu nie mieć, żeby taki badziew sprzedawać i nazywać się szkołką roślin A na dodatek wysłane bez uzgodnień w upał dobijajacy do 40 stopni!!!Sami popatrzcie... Własnie stracili klienta.