Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 11:26, 20 wrz 2015

Agania napisał(a)

Aniu, a co to za różyczka, wiem, że mi się podoba i widziałam ją już u kogoś wcześniej, ale jak nie zapiszę to długo nie pamiętam...też się cieszę, z deszczu, ale jest susza nie da się ukryć, że to na razie kropla w morzu potrzeb

Agata - to Pashmina... fajna róża.. kompaktowa, ładne liście.. kwiaty nawet na tym upale się trzymały ..zobaczymy jak z zimowaniem.

Foto sprzed tygodnia..

A to przedwczorajsze

AlKa 11:27, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Garnet - wiosna ma piękny kolor i jesienią.. przebarwia się.. o ile wcześniej liście nie zmrozi na amen.. zależy jakie są przymrozki.

Fantastyczny i z tymi kamieniami cudnie to wygląda
yolka 11:28, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie podlewa.. i burza... taka z piorunami..
W tym roku to nawet i burz praktycznie nie było..

Nareszcie dobre wieści
Jak zaprawiłaś dołek Garnetowi, wiem że u Ciebie też glina?
Olili 11:29, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Aż się sama boję zaglądać do pierwszych wątków co ja tam za głupoty pisałam

Czekam na recenzję po przeczytaniu Bo się zastawiam czy nie wykasować tych starych wątków.. ależ tam byłą radosna tffffórczosć

Ani się waż wykasowywać ....to wspaniała lektura

Dobrze,że popadało choć trochę.
Mala_Mi 11:52, 20 wrz 2015

AlKa napisał(a)

Fantastyczny i z tymi kamieniami cudnie to wygląda

To foto z przed 3 lat.. teraz to potwór.. podciągamy go by rósł troche do góry a nie tylko na boki..

foto słabe bo zaczęło trochę kropić Na jesień zielenieje trochę, a potem się przebarwia.. po przymrozkach

Mala_Mi 11:59, 20 wrz 2015

yolka napisał(a)

Nareszcie dobre wieści
Jak zaprawiłaś dołek Garnetowi, wiem że u Ciebie też glina?

Najśmieszniejsze, że on rośnie w nie wiadomo czym.. tu poszły ciężarówki kamienia w trakcie budowy domu by dało się dojechać na plac budowy... jest tu wszytko co się wyciepało na budowie..
By posadzić bukszpany kuliśmy tu kilofem.. nawet się podałam i eMusia zagoniłam do robienia dołków.. ja nie byłam w stanie ich wykuć.. Jak sadziliśmy wiosną w 2009 roku to dołek wykopaliśmy mu malutki..
Oooo coraz mocniej pada

To grunt przy klonie

Mala_Mi 12:00, 20 wrz 2015

Olili napisał(a)

Ani się waż wykasowywać ....to wspaniała lektura

Dobrze,że popadało choć trochę.

Rozpadało się przed chwilą.. super

A to hosta... o której ci pisałam.. uwielbiam ją

Kasik 12:12, 20 wrz 2015

Ależ mam wyrzuty, że mnie tak długo nie było. I choć czasami wpadałam poczytać i pooglądać, to zawsze albo czasu nie było, albo pisać się nie za bardzo chciało.

Dzisiaj jestem ciut bardziej zmotywowana Klonik przecudnej urody- zachwyca bardzo. Mój kupiony w maju tamtego roku u Bogdzi "aklimatyzuje się". Posadziłam go na skarpie i pewnie dlatego, ale nie mam dla niego innej miejscówki.
Wczoraj posadziłam małe liliowce Stella, a czytam u Ciebie, że niekoniecznie ładnie wyglądają. Tak mnie zachwyciły w Pęchcinie, że postanowiłam je mieć. Będę lała wodę i może?.....

Trzymam kciuki za dobrą pogodę- dobrą dla Twojego ogrodu.
Viola 13:54, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Everillo posadzę chyba zamiast prymulek na nowej rabacie przed piwoniami.. nie będzie taka pusta zimą.. i dopasują się trawki do Gold Fountains pod magnolią.

Ja też zastanawiam się co posadzić z piwoniami, żeby zimą na rabacie nie straszyło. Turzyce takie żarówiaste to dobry pomysł Tylko kupić trudno te Everillo. Może Ice Dance zdałby egzamin?
ewsyg 14:29, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Zima si przyda by wytępić trochę robali, grzybów i takich tam.. ale będzie co będzie. Nie mamy na to wpływu.
Wyszukane ładne migawki.. wczorajsze

Czy to jeżówka Sundown ?