Iwonko to róża z mojego ogrodu.To Hansestadt Rostock. Mam jeszcze Syrius,Crown Princess Margareta,Pomponella,Aspirin Rose,Apricot Nectar.
Szkoda,że nie mam miejsca na więcej..
Wiem,że lubisz róże w żółtawych odcieniach,moje są jakby wpadające w lekki pomarańcz-łosoś.
A to Crown Princess Margareta
To Hot Papaya (miała kwitnąć w lipcu!!!!)...w rzeczywistości bardziej czerwona...leżaczek 2 lub 3 strony wcześniej....nie ma co oglądać....ale od razu siem rzuca w oczy
Krzaczorków nie rozpoznaję a to jest rozchodnik okazałyodmiany konkretnej nie znam...pięknie się rozrasta i z uciętych kwiatów dobrze wypuszcza korzenie w wodzie już możesz spróbować...za miesiąc wsadzisz do ziemi.
Też stawiam na jukę, raczej młodą....nie widać, żeby kwitła w tym roku.
To zakładam, że ostróżka
a czy "żurawka" miała kwiaty?, bo cosik za gęsta na żurawkę...jakoś dziwnie się rozrosła(nie widzę jej na żywo), ale specem od żurawek jest Łukasz, może On coś Ci podpowie
frrrr...wsadziłam go do kwiatów schował się na samo dno na ziemię i już nie ruszam ...a jeszcze nagrałam ...on chyba chce spać ..śpij malutki gościu...
Katka jak ja lubię Twoją radość i optymizm na ustach, chyba wszystkie Kaśki tak mają....cieszy mnie, że wilczomlecze tak podbiły ogrodowo twoje serce, ale wierzbówki ode mnie nie dostałaś, może pomyliłaś wiązówką błotną
Ten krzew o pstrych ilistkach i fioletowych pąkach, które nigdy się nie rozwijają, to hibiskus variegata
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, masz jak w zaczarowanym ogrodzie. Piękna trawa! Czy ta żurawka, która jest na tym zdjęciu nadaje się do cienia? I jak ona się zwie? Dzięki