Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 23:52, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)
Ola już 600 ??? A kiedy to? Samych dobrych dni , dużo dżdżownic w ogródku, ciepłych promieni słońca i fajnych pomysłów ogródkowych

Rzeczywiście Dziękuję pięknie! Se zdjęciami napykałam stron
Viola 23:53, 19 wrz 2015

kosolka napisał(a)

Toż jak nie wybaczy, to najwyżej nie będzie zaglądał, żeby go nie widziec Żart. Wolałabym wiedzieć, gdzie popełniam błąd, gdy robię coś, lub wybieram.

Ja tu błędu nie widzę Błąd to ja zrobiłam kupując trzy ambrowce, teraz nie wiem co z nimi zrobić. M. zachwycony, że będzie miał duże drzewa w ogrodzie, ja jakby mniej
waldek727 23:53, 19 wrz 2015

Ale mnie Ola męczysz.
Klon jesionolistny jest drzewem tworzącym brzydką, mało zwartą koronę, ma mało atrakcyjny pokrój liści. Poza sezonowym przebarwieniem ich na żółto niczym szczególnym nie wyróżnia się w ogrodzie. Przy tym ma bardzo wiotkie i łamliwe gałęzie.
Jesteś ładną dziewczyną i powinnaś mieć w ogrodzie ładne rośliny, a nie takie które niczym szczególnym nie imponują.
Wystarczy wyjaśnień?
Viola 23:55, 19 wrz 2015

Zupełnie jak brzoza. A wszyscy na jej punkcie szaleją. I śmieci tak samo.
kosolka 23:56, 19 wrz 2015

Męczysz?? No wiesz? Trza było od razu napisać, a nie.
Waldek, ja mam tyleee miejsca, że mogą być i piękne, i ładne i te mniej ładne.. Naprawde. ALe wezmę pod uwagę co napisałeś, jak zawsze, może w przyszłości zmienię mu miejsce, a zamiast niego wsadzę coś ładniejszego, na miarę urody Pani na włościach.
Viola 00:00, 20 wrz 2015

kosolka napisał(a)
Waldek, ja mam tyleee miejsca, że mogą być i piękne, i ładne i te mniej ładne.. Naprawde. ALe wezmę pod uwagę co napisałeś, jak zawsze, może w przyszłości zmienię mu miejsce, a zamiast niego wsadzę coś ładniejszego, na miarę urody Pani na włościach.

No to Ola, możesz teraz spokojnie iść spać
kosolka 00:04, 20 wrz 2015

A mogłabym pół godziny temu już
waldek727 00:08, 20 wrz 2015

kosolka napisał(a)

Nie mogłem od razu napisać bo byś mnie przestała męczyć.
Przecież wiesz Olu, że to tylko w przenośni. Cierpliwość to mój życiowy atut.
Staraj się Olu kupować rośliny grupami. Nie kolekcjonuj pojedynczych sztuk bo narobisz sobie bałaganu w tak dużym ogrodzie. Ja wiem, że i to pachnie i to nęci, ale trzeba sobie przed zakupami dać na wstrzymanie.
kosolka 00:17, 20 wrz 2015

Ale to już niby wiem. I staram się tak robić. Wszystkie kupuje od roku po 3, 5 i więcej. Chyba że masz też na myśli drzewa?
waldek727 00:30, 20 wrz 2015

Przede wszystkim miałem teraz na myśli drzewa. Posadzone po kilka sztuk dadzą później lepszy efekt niż pojedyncze sztuki każdego gatunku. No chyba, że jest to jakiś szczególny soliter na trawniku lub przed wejściem na posesję.