Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 23:40, 19 wrz 2015

Viola 23:41, 19 wrz 2015

kosolka napisał(a)
No ale napiszesz dlaczego nie polecasz?

Może po roku zamieni się w potforrra? Uwielbiam Waldka
kosolka 23:42, 19 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

acer platanoides ,,Drummondii" i ,,Crimson Sentry".

Piękne sa, lubię klony W OGÓLE.
kosolka 23:43, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)

A ja się dygam z tymi Limkami; tez chcę przesadzić i w ich miejsce posadzić Vanilki. Ale te Limki teraz tak pięknie kwitną Mam jeszcze drzewa do przesadzenia i róże. Wszystko czeka na jesień, ale trawy i turzyce będę dzielić

No przesadziłam ją, nie wytrzymałam. Obkopałam szeroko, z dużą bryłą przeniosłam no i lać jej będę szczodrze. Nie trzeba juz po ogrodzie latac z wężem, to te przesadzane mogę sobie codziennie polać, co tam.
Viola 23:44, 19 wrz 2015

Ola już 600 ??? A kiedy to? Samych dobrych dni , dużo dżdżownic w ogródku, ciepłych promieni słońca i fajnych pomysłów ogródkowych

kosolka 23:45, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)

Nie wiem, które zdjęcia polajkować, wszystkie są takie .... artistic Chyba te podobają mi się najbardziej. Bluszcz i wrzosy - miodzio

Fajne nie? A takie proste Bluszcz miałam w donicy z hort, ona poszła na rabatę, a do bluszczyków cyk - wrzosy.
kosolka 23:46, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)

I jeszcze to - czuję ich smak

Kupiłam ją razem z KLONEM
To Lemoinei. Nie znałam wczesniej, ale mi polecała babka. Może też niezbyt trafny wybór.
Viola 23:47, 19 wrz 2015

kosolka napisał(a)

No przesadziłam ją, nie wytrzymałam. Obkopałam szeroko, z dużą bryłą przeniosłam no i lać jej będę szczodrze. Nie trzeba juz po ogrodzie latac z wężem, to te przesadzane mogę sobie codziennie polać, co tam.

Ja jestem na etapie przesadzania tuj Gold Perle. Sadziłam co 70 cm zeszłego lata, teraz przesadzam co 1 m i to wydaje się, że zbyt blisko siebie. No te derenie przesadzę bo one juz prawie tak wysokie jak tuje za nimi i te Limki też przesunę w lewo do pozostałych, żeby szpaler dłuższy z Limek był
kosolka 23:48, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)
Knirps zapisany do zeszyciku - do kupienia. No dobra Ola, zdjęcia piękne; wybaczam Ci tego klona , ale Waldek nie wybaczy Musisz go czymś udobruchać Oj, chyba coś niestosownego palnęłam

Toż jak nie wybaczy, to najwyżej nie będzie zaglądał, żeby go nie widziec Żart. Wolałabym wiedzieć, gdzie popełniam błąd, gdy robię coś, lub wybieram.
kosolka 23:50, 19 wrz 2015

Viola napisał(a)

Ja klony uwielbiam. Mam dwa w ogrodzie, ale jakieś dziwolągi bo nikt ich nie zna - klon ściętolistny oraz klon kapadocki Aurea. Fajne som

Ja też.

Viola napisał(a)
No u Ciebie też niezły upych, ale przynajmniej bardziej kolorowo masz niż ja.

Ale jakiś tam (po mojemu) ład chociaz jest. Zawsze mogę bylinki przerzedzić (dobrze napisałam??), najważniejsze zeby dobry szkielet z róż był i dużych bylin i krzewów..