Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 23:27, 19 wrz 2015

No powiem Ci, ze nie raz różnica jest zawrotna, a na tym buku przeszła moją wyobraźnię
Stał sobie na ścieżce, żal byłoby nie wziąć
mateuszmichn 23:38, 19 wrz 2015

No piękne sadzoneczki
L00zak 23:39, 19 wrz 2015

Wziąłem tego pierwszego
mateuszmichn 23:43, 19 wrz 2015

No ładny, ładny. Chyba też bym się skusił, tym bardziej, jak mówisz, że cenę była atrakcyjna
Karol99 07:52, 20 wrz 2015

L00zak napisał(a)
No powiem Ci, ze nie raz różnica jest zawrotna, a na tym buku przeszła moją wyobraźnię
Stał sobie na ścieżce, żal byłoby nie wziąć

przesliczne. widac, ze zdrowe i zadbane.
Iwk4 10:51, 20 wrz 2015

Ile płaciłeś za buka ?
Marga 10:54, 20 wrz 2015

L00zak napisał(a)

Co do Derenia, szukałem Ivory Halo, ale nie było w okolicy. W jednej ze Szkółek, w której się zaopatruje mieli piękne sadzonki i tam jest mega tanio bo to mocno na prowincji jest. Te wsadzone rośliny po szokującej dla mnie cenie 5PLN za sztukę, więc nie było wyjścia, posadziłem bardzo gęsto, co by bordo patyki w zimie ładnie wyglądały

Aha zapomniałem dodać, że mam też Buka Dawyck Purple ponad 2 m, zobaczyłem go i jak zerknąłem na cenę to mnie ścięło z nóg, nie zmieścił się do auta przez okno korona wystawał, ale szczęśliwie czeka na wsadzenie.

Budleje kupiłem 2 sztuki, też czekają - odmian było ok 10, zdecydowałem się na Harlequin

Niezła cena Bardzo tanio udało Ci sie kupić sadzonki. Wiesz, że elegantissima rośnie dwa razy większa od Ivory Halo? Pamiętaj o przycięciu na wiosnę, to Ci się ładnie rozkrzewi i będziesz miał wiecej bordo patyków w zimie
Buk śliczny! Też mam zamiar kupić podobny.
Ja wybierałam swoje budleje po kolorze. Dopiero w domu zobaczyłam, że kupiłam krzaczory dorastające do 2,5m wysokości odmiany Ili of France
Budleja to piekna roślina, a dodatkowo sprawiłeś radość motylkom
L00zak 11:21, 20 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Ile płaciłeś za buka ?

Iwonko a napisz mi po ile w Waszych rejonach takiego 2,5 metrowego buka można kupić.
Jestem ciekawy, odpiszę za ile kupiłem swojego
L00zak 11:27, 20 wrz 2015

Marga napisał(a)

Niezła cena Bardzo tanio udało Ci sie kupić sadzonki. Wiesz, że elegantissima rośnie dwa razy większa od Ivory Halo? Pamiętaj o przycięciu na wiosnę, to Ci się ładnie rozkrzewi i będziesz miał wiecej bordo patyków w zimie
Buk śliczny! Też mam zamiar kupić podobny.
Ja wybierałam swoje budleje po kolorze. Dopiero w domu zobaczyłam, że kupiłam krzaczory dorastające do 2,5m wysokości odmiany Ili of France
Budleja to piekna roślina, a dodatkowo sprawiłeś radość motylkom

O dereniach już wiem dużo

Budleje kupiłem również dla koloru, uwielbiam dwukolorowe liście i te kwiatostany…
Na razie 2 sztuki może dokupię jeszcze / ładne sadzonki również za 5 pln /
Zaczynam czytać o nich.. Na zimę kopczyk z kory, na wiosnę przyciąć dla zagęszczenia, kilkanaście cm od ziemi. Czy jakieś dodatkowe wskazówki ?
mateuszmichn 11:44, 20 wrz 2015

Ja w internecie 120 cm widziałem za 65zl
A taki ok 2-2.5 m za 150zl