Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 19:38, 18 wrz 2015

Do góry
A co rabaty, to coś mi nie szło z układaniem tego węża Jakiś taki niemrawy kształt tej rabaty mi wychodził. Nr 1, 2 czy 3?
Malutki pod lasem 19:36, 18 wrz 2015

Do góry
Nie wyszło mi zdjęcie z boku od strony chodnika do domu, a teraz już ciemno, nie zrobię. Nie zwracajcie uwagi na bałagan i bramy mi się nie chciało otworzyć

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:34, 18 wrz 2015

Do góry
Ciekawa jestem czy moje rozmnażanie szałwi z ucieętych gałązek wyjdzie. Po tym jak parę dni leżały na ziemi to teraz pięknie i wdzięcznie stoją Może się ukorzenią i potem zimę przetrwają.

Tegoroczne patyczaki były poukrywane pod krzakami, ale je przesadziłam na przechowalnik. Może przy większej ilości światła lepiej się rozwiną.

I ostatnie zdjęcie - to siewki z własnego gniazda jeżówek - chyba różowe powinny wyjść, ale może przyszły rok pokaże

Mały ogródek... czas zacząć 19:30, 18 wrz 2015

Do góry
Ketka napisał(a)

Mój jałowiec jest dwukolorowy...

Super wyglada z tymi ciemnymi kamykami pozdrowionka zostawiam!
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:30, 18 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)

Nawet tego nie skomentuję
Podwórkowa rehabilitacja 19:26, 18 wrz 2015

Do góry
Aniu
Renatko
Violu
Bożenko
Jolu
Asiu

Fajnie że zaglądacie i piszecie. Nie ma co ukrywać ale to bardzo miłe usłyszeć od kogoś ciepłe słowo. Tak mało jest życzliwości w dzisiejszym świecie, ludzie się ciągle gdzieś spieszą albo mają za dużo wolnego czasu i obgadują innych. A można tą energię na miłość do kwiatków przerobić, czyż nie?
Buziaki zostawiam i pozdrawiam zaglądających
Niestrudzony heliotrop wieczorową porą dla Was.

Ogródkowe perypetie:) 19:25, 18 wrz 2015

Do góry
na koniec coś made in moje 5 letnie dziecko robiłam buławy z lawendy a on zrobił mi bukiet do wazonu. Hmmm a miał być architektem

Ogródkowe perypetie:) 19:23, 18 wrz 2015

Do góry
widok wieczorem
Ogródkowe perypetie:) 19:22, 18 wrz 2015

Do góry
prawda, że kolor piękny

i znowu zanudzę barbulą, ale wygląda niesamowicie ten kolor
a ilość pszczół jaką przyciąga niesamowita

Ogródkowe perypetie:) 19:19, 18 wrz 2015

Do góry
Wyjątkowo wcześnie dotarłam do domu to pokażę co kwitnie jesiennie, choć szału nie ma.

Whilliam She. pomimo tego, że przeszedł swoje i bardzo ucierpiał przez mszyce, wypuściła kolejne pąki i kwitnie niesamowicie.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 19:16, 18 wrz 2015

Do góry
Jestem, jestem, część prac wykonanych, siatka na krety rozłożona, przykryta ziemią, wydzielone ekobordem pasy pod rabaty.
Wzdłuż siatki Dereń Biały Elegantissima, mała rabatka przy kostce przeznaczonej jako chodnik na którym schowany będzie kosz na śmieci, na niej Berberys Rosy Rocket i Carex Evergold. Wszytsko obłożone korą. Jutro dokończenie prac i puszczę więcej zdjęć, bo już ciemno. No i zapomniałem, że trawka posiana ufff
Szmaragdowy Zakątek 19:03, 18 wrz 2015

Do góry
Fotki z dziś…
w „szmaragdowym” królują teraz trawy, rozplenice zachwycają w tym roku swoimi „kotkami”

vanilka, która zemdlała w upały…pięknie odbiła i nawet jeszcze raz zakwitła…kwiaty choć malutkie to są tak białe, że aż świecą

a to złoty bukszpan , który był łaskaw zzielenieć…w ramach przeprosin wypuścił śliczne żółte przyrosty

i jeszcze smakowite jedzonko…pomidorki koktajlowe, dojrzewające jabłuszka Champion i poziomeczki

Szmaragdowy Zakątek 18:59, 18 wrz 2015

Do góry
ren133 – fachowcy uwinęli się w 6 godzin, jestem z nich bardzo zadowolona. Wykonali wszystko tak, jak chciałam.
Jeden z nich zauważył, że mam w domku rynnę źle zamontowaną…złapał drabinę i wkrętarkę…myk, myk i poprawił. Mogę ich śmiało polecić!

AlKa – piesek cały czas miał na fachowców oko, pilnował, żeby nic nie spitolili. A że chłopaki byli grzeczni i sprawnie pracowali to się troszkę „futrzakowi” nudziło i …podprowadził im jedną deskę i butelkę wody mineralnej. Oczywiście po 3 sekundach nie było co ratować…i deska i butelka rozgryzione w strzępy!!!

jankosia – Monia, nie ma takiej opcji, żeby się ociągali…w tej kwestii to ze mną nie przelewki…za długo pracuję z samymi facetami i nie z takim fachowcami sobie dawałam radę. Ja konkretna babka jestem – płacę to wymagam i nie ma „zmiłuj się”!

popcorn – no, też mi się podoba. Altana miała być prosta, bez żadnych udziwnień, 100% minimalizmu i taka właśnie jest. A na dodatek solidna robota!

rozark

Margarete - …ja wiem czy stylowo??? Miała być prosta, drewniana altanka pasująca do klimatu ogrodu. Po za tym u mnie zawsze tyle się dzieje…ciągle ktoś wchodzi…wychodzi…biega pies (czasem nawet 4 psy)…bardziej zabudowana czy bardziej ozdobna altanka chyba by nie pasowała.

Co do oficjalnego otwarcia to chyba w tym roku już nie dam rady…co tydzień (aż do 15 stycznia) mam jakąś imprezkę…ale w przyszłym roku to na pewno!!! Już dziś zapraszam wszystkich chętnych na „oblewanie” altanki.
Lista gości otwarta…proszę się wpisywać!!!
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:45, 18 wrz 2015

Do góry
laski, coś takiego dzisiaj znalazłam u siebie, dzięki Kasya, gdyby nie Ty to nawet bym nie wiedziała, że mam takie cudo

JAK ZNALAZŁ
Ja i mój ogródek, a może ogród 18:41, 18 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Juka piękna. Właśnie choruje na taką... chyba już zamówiłam ją przez neta. Widziałam ją na ostatniej wystawie rolniczej. Jak wróciłam do domu to żałował, że nie kupiłam.
Tysiąc radości i utrapień 18:24, 18 wrz 2015

Do góry
Asiu dziękuję Ci za piękne zdjęcia, które nam pokazujesz. Dla Ciebie wiesz
co
Moje małe królestwo 18:17, 18 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu

A nie lepiej posadzić po kilka sztuk tego samego? Masz już tutaj hortensje może dokup jeszcze 2 szt będą się wyróżnialy tutaj no i będą bardziej widoczne, lepiej sadzić grupami, bo później wszystko gdzieś ginie, a jak jest czegoś 3-4 szt to robi się fajna plama, Która jest widoczna z daleka
Moje małe królestwo 18:12, 18 wrz 2015

Do góry
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu
Wilcza Góra 17:52, 18 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
'Novalis' w moim ukochanym, lawendowym kolorze stara się jak może

Też ja bardzo lubię, ślicznie kwitła w tym roku, miała mnóstwo kwiatów.

Pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 17:52, 18 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Przemku muszę to napisać BOSKO piękne kompozycje Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies