Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród dla moich synków 22:23, 30 lip 2015

Do góry
To juz chyba ostatnie podrygi mojego aparatu Musowo kupić nowy. Tylko 2 zdjęcia wyszły i tak słabe, reszta jest w podświetlane paseczki.

... i kwitnie moja pierwsza hortensja VF
Mój mały ogródeczek :) 22:23, 30 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Pieknie jak ja sie ciesze jakby to moje były

a posadziłaś swoje??
Hortensjada 22:21, 30 lip 2015

Do góry
Różowa wersja Anabelki- odwrotnie , młode kwiatostany piękny róż, starsze wyraźnie bledną

Te pochylone jeżówki maja swój urok i tak już zostaną

A na dobranoc kosmate pękno
Mój mały ogródeczek :) 22:20, 30 lip 2015

Do góry
Pieknie jak ja sie ciesze jakby to moje były

Widze ze masz ogrodówke ja nie moge bo mam pełne słońce niestety
Pogubiłam się po drodze... 22:20, 30 lip 2015

Do góry
Berberysy Te 10 szt to jak kropla w morzu, brakuje mi jeszcze ze 40 szt żeby ten wąski pasek obsadzić A eM niezadowolony
Hortensjada 22:17, 30 lip 2015

Do góry
Niektóre wyraźnie zaczynają się przebarwiać
Hortensjada 22:13, 30 lip 2015

Do góry
Pinky Winky jeszcze nigdy nie były tak duże i urokliwe, jeszcze nie zaczęły się przebarwiać

Phantom tez szykuje duże kwiatostany, w tym miejscu ma dużo wody bo jest tam odejście rynny, na innym stanowisku kwiaty tej samej odmiany owszem duże ale nie tak, to tylko potwierdza teorię, że o wielkości kwiatów decyduje nie odżywka a woda
Działka wkoło Lubczyka :) 22:11, 30 lip 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Mnie się pomysł Ilony bardzo podoba
Hortki -rozchodnik -żurawka ,świetny zestaw
Ja mam tak na kopciuszkowej ,tylko mam limki i jeszcze przed żurawką brązową trawkę

Piękna będzie rabata

I w tym stylu pewnie powstanie rabata czyli mus rozejrzeć się za trawką
Dzięki za wyrażenie swojej opinii
Ogród wśród pól i wiatrów 22:11, 30 lip 2015

Do góry
Tadaam, tadaam tadaam

Moje dzisiejsze zakupy Siedem doorenbosów. Domęczona jestem, ale zadowolona
Posadzone jednak "pod sznurek", zgodnie z planem.

Niestety zdjęć się już nie dało zrobić, bo nim skończyliśmy było już tak:

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:10, 30 lip 2015

Do góry
Kwitnie Miss Fine. Mimo że żółta trzyma kwiaty juz kilka dni

Zdjęcia krzaczka przepalone, ale coś tam widac
Hortensjada 22:08, 30 lip 2015

Do góry
te kule to Strong Anabelle, powoli zielenieją

Tu rok młodsze sadzonki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:06, 30 lip 2015

Do góry
Zrobiłam dziś poprawki (dość gruntowne) na rabacie a anabellkami... Coś pewnie będę zmieniać, ale nie wiem co... W sumie nawet nie widać, co tam rośnie. W skrócie: jedna hortka zmieniła miejsce, i teraz są po skosie. Przed mini liliowce w półkolu, przed lobelia czerwona podsadzona trzmieliną. Po bokach żółte cyprysiki i kosedrzewiny. Przed pechęrznicę zamierzam dac jeszcze róże żółtą, która wyleci z rabaty w kształcie koła.

Agatkowy Zakątek 22:03, 30 lip 2015

Do góry
Na początek pokażę rabatkę, która powstała dzisiaj:hortensje ogrodowe (przeniesione z rabaty od strony południowej mam nadzieję że dojdą do siebie), bukietowe (Pinky Winky i Vanilla fraise), hosta, trochę barwinka, lawenda, i kuliste tuje danica (chyba)

Uprzejmie proszę o komentarze co o tym myślicie. Co tu można poprawić, dodać lub może odjąć?
Ogród w deszczu 22:03, 30 lip 2015

Do góry
Dzięki za powitanie. Uzależnienie. Jedno z wielu. Jak wizytowanie ogrodów. Ostatnio w Solliden.
Przyjazny ogród 22:02, 30 lip 2015

Do góry
Mira, żeleźniak ma duże liście dołem, z których wychodzą rzadko ulistnione łodygi z kwiatostanami. U mnie rudbekia dorasta do ok. 0,5 metra, czyli owocostany żeleźniaka przerastają ją znacząco. Jak zwykle kompozycja z przypadku.
Konrad, odjazdu w prawdzie nie ma, ale dziękuję, wszystko powoli idzie w dobrym kierunku, ale daleko mi do waszych ogrodów, jednak jedno nas łączy - pasja.
Agania, jestem do dyspozycji o każdej porze dnia , ale jeśli macie możliwość, to najlepiej przyjechać przed trzynastą, bo na czas obecny lilie wodne są odjazdowe , to i zobaczyć je warto, później kwiaty się zamykają.
Ewa, rutewkę mam dopiero od tego sezonu, jest malutka i mało mi znana. Kupiłem 'Splendide' i 'Splendide White' i jeszcze trzecią odmianę, której nazwy nie pamietam.
Ania , bardzo, bardzo będzie mi miło jak odwiedzisz Bolestraszyce w niedzielę, proszę o silną mobilizację.
Marga , . Ogrodnictwo nie każdego cieszy, podobnie jak pieczenie placków Ważne jakiegoś tam fioła mieć, bo wówczas nie jest nudno, nam przypadły rośliny . Nie mam niestety przepisu jak kogoś nimi zarazić
Karol, kocham kolory i w rzeczywistości jest ich w moim ogrodzie mało, mało też jest miejsc barwnych, które można dowolnie kadrować, znaczna część ogrodu jest jeszcze w przygotowaniu.

Liliowce prawie przekwitły, w większości zostały suche badyle, czas ich się pozbyć (nie liliowców , a suchych badyli). Kilka portretów.

Skąpana w słońcu 21:59, 30 lip 2015

Do góry

Czas hortensji nastaje

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:54, 30 lip 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Moje typy! Tez miałabym taki problem bo sa przepiekne, wręcz idealne !
Za to Ty bijesz na głowę w kategorii ogrody najbardziej dynamiczne! A także w kategorii Ogrodnik wytrzymały Ech pięknie u Ciebie, juz się doczekać nie moge!

Piękno jest pojęciem względnym.. ale myślę, że Tobie się spodoba.. też lubisz różnorodnie i z zakamarkami ... zapowiadają upały.. więc strój wskazany
To jedyne momenty że mogę dupcie pomoczyć... jak mam gości

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:51, 30 lip 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)

Dzięki! A na imprezkę urodzinową wzięłam kawałek węgla, żeby na sali było coś starszego ode mnie!

Domyśliłam się...
A na imprezę mnie trza wziąć...... i przyjemniej niż z węglem.

Tylko nie dziś.. dziś mam nockę..

I 100 lat

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:51, 30 lip 2015

Do góry
W temacie bluszczu cd

To bluszcz irlandzki

Tu widać różnicę między zwykłym bluszczem, który mam, a tym irlandzkim.

Mam też taki dwubarwny drugi rok... i ciągle ma tylko kilka listków, mimo że podlewam

Mam bluszcz z dwóch żródeł. Wychodzi, że jeden jest zadarniający. Muszę go na piwniczkę przesadzić.

Skąpana w słońcu 21:49, 30 lip 2015

Do góry
Piekny widoczek az dech zapiera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies