Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:11, 18 wrz 2015

Katkak 09:15, 18 wrz 2015

na dole po lewej widać naszą roboczą balię, w której emuś miesza beton potrzebny na placyk pod ławką
Katkak 09:19, 18 wrz 2015

muszę ten obrazek przesunąć bardziej w lewo, bo tuż przy słupie mi nie pasi. Ale emuś przybijał więc...
Milka 11:57, 18 wrz 2015

Ale pięknie słońce w roślinach uchwyciłaś placyk pod ławkę, czyli coś nowego w ogrodzie
chojna 14:29, 18 wrz 2015

Dzięki trawom kocham jesień. Ślicznie.
I poidelko dla ptaków i obrazki. Super klimat.
Muszę i ja pomyśleć o poidelku.
Choć mieszkam nad rzeką i nie raz widziałam jak w naszej Sekwanie pąki się plawily ☺
Milka 16:53, 18 wrz 2015

Kasiu, przyleciałam od Gierczusi, napisz coś więcej o Bobo, długo masz i więcej fotek proszę i zbliżeń
kasiek 20:30, 18 wrz 2015

Ja tez mam nadzieje, zakrętu nie łapie...
Ale boska ta sowa - tez Twoje dzieło? Afotki traw mistrzowskie - super Ci wyszły
sylwia_slomc... 20:46, 18 wrz 2015

Kasia piękne jesienne kolorki u Cię, sowa superowa, na desce chyba?
Nie myślałaś, żeby Krzyś dociął deskę do kształtu sówki?- byłoby bardziej naturalnie, ale teraz też jest superowo - znowu coś oryginalnego w ogrodzie.

EM mi melduje, że zaczęło właśnie lać to może jutro nie będę musiała podlewać

Gdzie wyhaczyłaś takie poidełko? Superowe jest Ptaszki korzystają. Bo powiem Ci, że wczoraj zrobiliśmy z moim młodszym mini jeziorko w makiecie u góry i jak dziś zaszłam to się okazało, że jakiś zwierzak mocno się w nim kąpał
Połowę wody wyciapał poza wanienkę i oczywiście wszystkie roślinki pływające w " jeziorku" też
Ale wczoraj gorąc był więc mu wybaczam byle w nałóg mu nie weszło bo będzie gorzej
Katkak 20:52, 18 wrz 2015

Placyk pod huśtawkę gotowy
A tak to było. Najpierw zbierałam różno-kolorowe zwykłe kamienie. Jak już było ich na tyle, pogrupowałam je mniej więcej kolorami, o tu widać

Ukłon w stronę mojego emusia, bo gdyby nie On nie wiedziałabym jak to ugryźć. Własnoręcznie mieszał beton, wypoziomował też wszystko żeby było w miarę równo i poprawił po mnie co nieco . Słowem - zrehabilitował się po ciachnięciu winobluszcza

tu już ostatnie szlify. Wysypaliśmy troszkę drobnego żwirku, żeby powchodził w szczeliny. Resztę wymieciemy jak już beton całkiem zwiąże.
.
Katkak 20:55, 18 wrz 2015

I gotowe . Najładniej będzie wyglądał przy deszczowej pogodzie, bo kolory kamieni będą wtedy najbardziej wyraziste. O, tu delikatne polane

Jak wymieciemy żwirek to będzie jeszcze lepiej widać .