Informacja:
Wątek został przeniesiony przez moderatora z Przedogródek - gotowe przykłady ładnych aranżacji
witam, niewiem czy w dobrym miejscu zamieszczam pytanie ale potrzebuje pomocy w zaprojektowaniu przedogródka.
lewa strona wymiar przybliżony bo ma taki dziwny kształt 18x7,5m. Tutaj pomyslałam o swierku serbskim jako zywoplot sadzony co 1,4m, 1,5m odsuniety od ogrodzenia. szpaler powiedzmy zajałby ok 3m. szerokości. Przed swierkami z prawej strony np. buk purple founatain, idac w lewo dereń elegantissima, krzewuszka.(czyli rosliny do 3mwys)I niewiem w sumie co by mogło jeszcze być... przed nimi jakas kosodrzewina lub jalowiec grey owl (czyli rosliny do 1m wys)nastepnie trawy ozdobne aby dodac "ruchu" i na koniec czyli juz tu przy kostce na całej długosci tuje danica w żwirku sadzone co 1,5.
prawa strona, taki romb 8,7x9,3(11,5). Te pojemniki na odpady będą pod komórką ustawione na płytach betonowych. tam gdzie z lewej ogrodzenie to świerki serbskie sadzone podobnie jak w lewym przedogródku. przed komórka świerk bialobok, potem przed studnia klon palmowy w obwódce z bukszpanu w kształcie kwadratu prowadzonej do wysokosci studni. po prawej stronie studni nie mam pomysłu ale chcialabym zasłonic ten skladzik drewna po pewnie zawsze w tamtym miejscu bedzie męża bałaganik

może dalej swierki serbskie? Przy kostce tak jak z lewej strony rząd daniki w zwirku szer ok 1m a pomiedzy danica a świerkami i klonem np. hortensje, trawy ozdobne, cos zimozielonego znowu jalowiec?
pomózcie bo niemam totalnie wyobrażni ogrodniczej i moze nudy będą straszne..zalezy mi na tym aby nie sadzić w przedogródku trawy, wysypac wszystko korą, odciac ekobordem ten metr zwiru gdzie byłaby danica. Generalnie wzoruje sie na wjeździe borbetki i u mnie z czasem moze tez cos miedzy danikami bym dosadzała...