Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:13, 31 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
I kolejne jeżówkowe piękności...

Te jezówkowe piękności naprawdę piękne som
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:13, 31 sie 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Ahh cudne.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:12, 31 sie 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Cudne masz róże I wiewiórki! dobrze że ptaszek będzie cały
pozdrawiam!!

też się cieszę, że ptaszek wydobrzeje, tym bardziej że taki rzadki w mieście

Czasem słońce czasem deszcz 15:11, 31 sie 2015

Do góry
Zeby nie było że u mnie już tylko jesień i mroczne dołujące klimaty trochę lata z soboty (nie było czasu siąść i przegrać zdjęcia)

Dwa ogrody 15:07, 31 sie 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
róże powtarzają kwitnienie, Pastella prawie biała

Red Leonardo

jeżówka zakupiona podczas wizyty u Krysi

limki lada moment zróżowieją

kwiat na kwiatku
Moje małe królestwo 15:04, 31 sie 2015

Do góry
Dziś znów byłam w ogrodniczym i przepadłam. Miałam kupić tylko 7 szmaragdów i głóg ozdobny a kupiłam jeszcze hortkę na nową rabatę polara, rozplenicę i red barona na rozmnożenie, były wrzosy po 5 zł to wzięłam 3 białe, 2 filetowe i dostałam 2 od pana w prezencie.Kupiłam nasiona bratków wysieje i na wiosnę jak znalazł.To już pewnie ostatnie moje zakupy ogrodowe, bo dach na garażu będzie zmieniany i na to kasa potrzebna.
moje zakupy :

głóg przywiozę dopiero jutro bo w moją cordobę nie wejdzie, drzewko ma już 2m , muszę wziąć sharana od M.Cieszę, się trafiłam na ogrodowisko i na tak wspaniałych ludzi z piękną pasją. Jesień i zima przede mną czyli czas a czytanie artykułów Danusi i inspiracje z Waszych ogrodów. Na kompie nam folder ze zdjęciami rabat , które mi się podobają a w notesiku notuję nazwy roślin , które chciałabym mieć u siebie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:57, 31 sie 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
przedstawiam moja torbke
na drzewie by pasowalo lepiej do tematu watku

a golnie to zla jestem dzis. Wczoraj popsulam studnie. Dzis naprawilismy, ale pol dnia zmarnowane na latanie po marketach budowlanych i szkanie czesci. No i chyba mi pada trawka od Irenki W czwartek jej nie podlalam, bo pozniej do domu wrocilismy a wczoraj podlalam calusienki ogrod z drzewami i krzewami ale o tej wlasnie grzadce zapomnialam. Przypomnialam sobie dzis rano i polecialam lac jak tylko wstalam ale trawka marnie wyglada.
Kupilam pierwszego wrzosa. Poszedl do czajnika na stol.

Fajna taka eko

U mnie tez trawki zbidniały, bo przesadziłam, byłam w rozjazdach i nie podlałam, nadal podlewaj, wypusci od korzenia nowe
Dabecja - Daboecia 14:50, 31 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje tegoroczne dabecje w kompozycjach doniczkowych

Jak zwykle piękne, na trzecim zdjęciu ta czerwona trawka to co to jest?
Czy są czerwone trawy zimujące w naszym klimacie?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:50, 31 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
tegoroczna rabatka tawiasto rozana

boczna rabatka zewnetrzna

limelight, anabelle i po prawej candelight ktora sie poklada okropnie, jest mocno oparta z przodu mniej udana pinky winky

i tulipanowiec, ktoremu zrobily sie 2 ladne przewodniki, nie wiem dlaczego i czy tak powinno byc ale zle nie wygląda

Romantycznie tu i tulipanowiec śliczny, ale przewodnik musi byc 1, w razie co możesz też go ciąć, takie eksperymenty osobiście lubię
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:47, 31 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)
Kasia pamiętam !

Opisałam się i mi uciekło brr więc odstawiam pisanie na jutro

dla wszystkich tymczasem

Jakie to piękne!!
Wspaniałe spotkanie, same laski i 2 chłopa, choc jeden mały
I fajnie pokazany ogród z humorem i z ciekawymi detalami pozdrawiam was wszystkich
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:44, 31 sie 2015

Do góry
U mnie Kasiu CW kwitnie, nie lubię tego...
Inne całe w pąkach, a mimo to idą kolejne przyrosty, wariactwo jakieś, ale jak teraz zakwitną, to w maju nic
muszą mieć dużo wody, bardzo...aby te pąki zawiązać.

Trawa Miłka ma różowe kwiatostany, na fotce nie umiem pokazać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:42, 31 sie 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
a Irenka dzis nie w wyjazdach znow?

Miałam maraton i małpi gaj
z tego zbieram nasiona, fajny kolor
inne białe lub lila róż

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:41, 31 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Proszę mi tu nie hlipac tobie pierwszej pokażę mój wianek na drzwi, wczoraj robiony

Tak czułam, że za duży skos zrobiłam, ale na razie już mi się nie chce grzebać w tych kamieniach
muszę coś jasnego dokupić i przy sadzeniu trochę przesunę. Faktycznie ciasno mają te kule.

Piekny ale mam wątpliwość, bo trochę juz wianków w zyciu naplotłam - przecie takie hortensje zwiędną prawda. Na wianek trzeba je zasuszyc w ciemności lub w piasku by zachowaly kształt. Wyprowadzcie mnie z błędu jesli się mylę.

Polecam też słomiane wianki jako bazę (oczywiście gdy się ją zakrywa) koszt - 2,3 złote
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:39, 31 sie 2015

Do góry
szi napisał(a)

Fantastycznie Ci wyszedł.
Kiedyś myślałam nad podobnym, ale bałam sie że te hortki zaraz brzydko sie zeschną. Masz na to jakiś patent
pozdrawiam

tak jak podczytałam na O. spryskalam lakierem do wlosów, nie wiem czy wystarczy, bo bardzo delikatne te kwiatki, ale jakiś czas oko będzie cieszył dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:38, 31 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

jeszcze tylko ściany trzeba pomalować na drugą warstwą i będzie miodzio

bardzo jestem z tego zakupu zadowolona
Dzięki jeszcze raz Alinko za podpowiedź

a ja też bym nie zdobiła tym domu bo już zdobienia ma, ponadto ta trzmielina zarośnie Ci tą kratkę i mało będzie widać, więc będziesz pewnie cięła - trzmielina lubi cięcie więc to łatwe będzie
Rozumię że na razie tak cieszy więc trzeba się tym nacieszać bo roboty masa.

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:37, 31 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
To klops☺Czy zajmowała już u Ciebie?

Zimował bez problemu
ta ma kolejna szansę na pzrezimowanie, rok temu miałąm jej jeden kwiatostan, bez szału, ale był
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:34, 31 sie 2015

Do góry
Dzięki Reniu
ale powiem, ze bidne przez suszę wszystko w tym roku, trawy powinny byc piękniejsze, kwiaty hortek większe, ale nie narzekam, jest jeszcze na czym oko zawiesić
gapiłam się na tulipanowca, kolejne konary trzeba uciąć, zasłania innym światło

bratki kwitną cały rok w tym miejscu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:32, 31 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Irenko ja też walczę z tym szczawikiem, ale to walka z wiatrakami jest chyba. Nie idzie tej cholery wyplenić. Dzban rewelacyjny i świetnie się w otoczenie wpasował. Super masz tego ambrowca. Jak ciachniemy starą gruszkę to posadzę sobie ambrowca właśnie na jej miejsce. Marzyła mi się taka kuleczka na pniu, ale taki kosztuje ok 500zł, a odmiana kolumnowa 100zł. Więc decyzja będzie prosta . A swojego długo już masz? I jak duży był jak go sadziłaś? Bo widzę, że całkiem spore już drzewko, chyba szybko urósł. Pozdrawiam .

Masz rację Kasiu, tego nie idzie wytępić, chyba wypada się polubić
Sadź kolumnowy, bo fajny i szybko rośnie; mój ma w tym roku 4 lata, sadzony jak miał 60cm, więc szybko urósł, u mnie on jest mało wymagającyw tej chwili te 3m ma na pewno
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:32, 31 sie 2015

Do góry

Fantastycznie Ci wyszedł.
Kiedyś myślałam nad podobnym, ale bałam sie że te hortki zaraz brzydko sie zeschną. Masz na to jakiś patent
pozdrawiam
Prawie - jak ogród 14:28, 31 sie 2015

Do góry
Na tarasie i ... w domu

I widok przy porannej kawce...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies