Muszę całą tą rabatę rozkminić...całe dwie strony bazują na daliach...teraz brzydko, ale do tej pory nie było takiej suszy i dalie piękne były, trzeba to przetasować wszystko.
Tofik ostrzyżony z dwóch powodów : bo jest mu chłodniej i nie gubi sierści w domu.
moja babcia mówiła na to kanka, służyła do przechowywania mleka, dojenia były 2 lub 3 a odbiór mleka tylko rano, więc z dojenia południowego i wieczornego, a i rannego też mleko trafiało do kanki, a ona do zimnej bali z wodą ze studni, o 4 rano wystawiane były kanki na ulicę i wóz z mleczarni je zabierał, a ok. 8 puste rozwoził po gospodarstwach
Bardzo się cieszymy, że mogliśmy Was gościć, szkoda tylko, że tak krótko byliście Już u Ciebie pisałam, że te cudeńka szare sprezentowane przez Was już miejsce nowe znalazły i cieszą oczy Dziękuję jeszcze raz
Chwaściska u mnie rosną, Ty kulturalna i taktowna, to tylko tego jednego pokazałaś!
Tak, u nas zawsze wesoło, rzadko jesteśmy tam sami Ale dzieci również pomagają w ogrodzie, a Kubuś na ogrodnika się zapowiada, co mnie cieszy bardzo
Kiedyś Ty tyle zdjęć natrzaskała??? Nawet nie wiem...ja pewnie żadnego nie mam, nie pamiętałam o aparacie...
Rabata poszerzona
Zanim zmienię kształt tych obok muszę przekopać warzywnik (w sumie to będzie taki warzynik-przechowalnik), żeby mieć gdzie poprzesadzać poziomki, żurawinę, i wysiewać nasiona...
Poszerzenie rabaty nie rozwiało moich dotychczasowych dylematów. Trochę szkoda mi ruszać z tamtąd brzozę, bo akurat ta rośnie najlepiej ze wszystkich. Rozważałam zrobienie tam rabaty brzozowej z rozplenicami i bylinami sucholubnymi. Róże trafiłyby wówczas tam gdzie teraz warzynik, byłyby lepiej widoczne... Ale nie jestem do tego przekonana...
to miałaś jakiegoś farta, bo ja nie natrafiałam na chore zwierzątka w młodości, teraz jak mam lecznice dla dzikich zwierząt pod nosem, to czasami w niej bywam jako dostawca
u mojego eMa to podejrzewam chwilowa niepoczytalność
a Muchołówki są bardzo rzadkie, 2 szt na 10ha, szczególnie w mieście, więc tym bardziej mnie cieszy że wszystko z nią będzie OK
he, he spróbuj posiedzieć pod orzechem jak ona ucztuje, po poczujesz łupinki na swojej głowie, taka jest a co, specjalnie będzie w ciebie rzucać, jak się przesiądziesz ona też się przemieści