Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 11:02, 17 wrz 2015

Milka napisał(a)
Śliczny ten kącik wypoczynkowy zachwycam się twoja lawendą, wszędzie bidy, a twoja taka zdrowa i dorodna.

Wiesz jak narazie jeszcze mnie nie rozczarowala ale co dziwne mozno podlewana byla jak wszystko w te upaly )))
lojalna_ 11:02, 17 wrz 2015

eda napisał(a)

Cudnie a kolorek traw to mi się przykleił do Siatkówki

Ktorych Edka?
lojalna_ 11:04, 17 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Nadaje się, bo to choroba grzybowa.

Mam nadzieję, że uda się go uratować, wtedy będę mieć małą satysfakcję, że coś pomogłam

A ja mam do Ciebie prośbę, zmierzyłabyś w wolnej chwili odległości między Variegatusami tymi co rosną przed serbami i jeszcze napisz jaką ma teraz średnicę największy - dziękuję

Edytko jak tylko wroce do domu, zreszta i tak mialam to robic bo chce takie trzy od strony sasiadki /)))) i musze wiedziec cY sie tam zmieszcza
iwka 11:04, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Haha nie pisz

Ogrodzenie jeszcze nie jest pomalowane , czekamy na panow ...poprawki mieli zrobic ale chyba em sam sie do roboty wezmie bo cos czasu nie maja

Tak mam ograniczonego red barona ...matalowe ograniczniki w ziemi

Jesli pytasz o ogrodzenie z drewnianych deseczek to Tikurila do drzewa , przed nia bezbarwny impregnat, jak chcesz dokładnie kolor to musze poszukac bo nie pamietam

hi a juz miałam pytać jakie to drewno takie szare?
nie rób sobie kłopotu ja sobie popatrzę i coś dobiorę, podoba mi się taki kolorek, ale u mnie to chyba bardziej coś w brązy muszę iść
lojalna_ 11:05, 17 wrz 2015

Agatek napisał(a)

nie nie o kulki
o to z białymi listkami przed "drzewkami:
to chyba trzmielina?

Tak trzmielina kupilam spore juz krzaczki ))
lojalna_ 11:07, 17 wrz 2015

iwka napisał(a)
Czytam o tych powojnikach i czytam, aż wstyd się przyznać, dopiero teraz załapałam, że uwiąd to choroba powojników. Ja głupia wiosną robiłam tą miksturę i lałam, ale w przekonaniu, że będą miały lepszy ... uwiąd, ha ha ha, to znaczy myślałam, że będzie więcej pączków

możecie się śmiać

Ja sie tylko usmiechnelam lekko ))) ale u mnie coraz takie pomysly ))))) werbene sciełam bo myslałam juz sie juz wysiala Elcia ubaw miala jak jej to powiedzialam ))
Agatek 11:08, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Tak trzmielina kupilam spore juz krzaczki ))

a nie jest ekspansywna?
ja mam taką biedną po przejściach, najpierw prawie sarny mi ją wyjadły, później zarosła ją forsycja i cis, teraz ją podzieliłam i poczekam do przyszłego roku aż się dobrze ukorzeni i chciałam ją właśnie na obwódkę dać, ale słyszałam, że rośnie jak szalona
lojalna_ 11:17, 17 wrz 2015

Agatek napisał(a)

a nie jest ekspansywna?
ja mam taką biedną po przejściach, najpierw prawie sarny mi ją wyjadły, później zarosła ją forsycja i cis, teraz ją podzieliłam i poczekam do przyszłego roku aż się dobrze ukorzeni i chciałam ją właśnie na obwódkę dać, ale słyszałam, że rośnie jak szalona

Wiesz ten kawalek nasadzen troche pomacoszemu traktuje , nie zasilam troche podlewam ...i radzi sobie b dobrze, moze faktycznie gdybym ja traktowala lepeij to by sie rozszalala .....trudno mi powiedziec , podobac mi sie podoba
Efffa 11:18, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Zjawiskowe wszystko!Jola co to za drzewa na tych zdjeciach, te dwa po lewej?
lojalna_ 11:23, 17 wrz 2015

Efffa napisał(a)

Zjawiskowe wszystko!Jola co to za drzewa na tych zdjeciach, te dwa po lewej?

Ewelinko to kolumnowe mniejsze to nowy nabytek amrowiec juz sie przebarwia a kuliste to platan alpens globe po lewej stoja trzy a po prawej narazie 5 sztuk