Wachlarzem jest lepiej ,inaczej, podoba mi się , a te inne inspiracje to jak jak popatrzę jeszcze to zwariuję ,niby taka mała rabata a tyle można zrobić.
A jakby trawki posadzić na tej 3 z lewej i tak jak linia pod hortensjami a reszta w żurawkach 2 lub 1 kolorze ...albo tak jak jest tylko przejście jakoś wykombinować z trawkami na rabatę boczną i na tych 30 cm bocznej nasadzić trawy w połączeniu z czymś a przed podkładem .coś.????...
Witaj Gosiu, ja też odradzam koniczynę w trawniku, choć wcale jej nie widać, ale z czasem całkiem zabije trawnik, i będzie sama koniczyna.
Zwalcza się ją Bofixem.
Co do prowadzenia brzegów trawnika jest u nas dużo podpowiedzi, jak to się robi i wątków i artykułów.
Wyciągnij tą taśmę bo kosiarka i tak ją poszarpie i będzie kiepsko.
Pani DANUSIU....
A ja mam takie małe pytanie, czy jak wyciagnę te obrzeże to trawa będzie wrastała mi pod włóknię? Zapomniałam też, że wzdłuż obrzeża posadziłam krokusy hmmmmmmmmm jak to teraz zrobić aby było ładnie...
Waligóra, nie rób tego Irence...co prawda moja niespodziewajka też stoi za domem i czeka na powieszenie (ha, zapomniał ani chybi ), wybiórcza pamięć jednak.
Bądż lepszy od Wicia
Ale jestem ciekawa, co powie, jak już wyczytał
Danusiu, a co ty za niespodziankę chowasz za domem? pamiętam, że coś kupowałaś i miałaś coś tam odnowić, czy dobrze myślę?
Kuba chory..... ale teraz to nie wiem jak to sie skończy, nawet nasza lekarz zaniepokojona była kaszlem, który ma.... Dala leki ale wypisała od razu antybiotyk... jeżeli za dwa dni kaszel nie ustąpi troszke to antybiotyk...a gdyby sie pogarszało to mamy juz skierowanie do szpitala ...
Ale fajny wątek Joluś, znakomity. Ja też miałam na Mokotowie taki ogród zastępczy, moje koty tam się wychowały a ja przesiadywałam na stołeczku Pokazuj koniecznie