Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Cioci cz. 3 10:03, 06 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No i bzycząca Pszczoły szaleją na niej aż bzyczy i się rusza wszystko

Ale cudowności
Pięknie - wszystko kwitnie, pachnie, zachęca bzyczki
U mnie lilie, liliowce i pusznogłówki w pąkach jak zaklęte księzniczki.
Szukam 3 różyczek na moją nową rabatę w różowych kolorach, wielkokwiatowe i pachnące. Pomożesz?
Ogródkowe perypetie:) 10:02, 06 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Opisz te rabaty obok pergoli, białe, kremowe ale z jakimi roślinami? Bo biel i kolory to całe bogactwo niuansó. Ja bym intuicyjnie dała Zephiryne Drouhin albo coś w takim mocnym różu. Morelowy też fajny - polecam Gislaine & Feligonde (tylko trzeba pilnować kopczyków i zabezpieczeń).

A co stoi na przeszkodzie, żeby mieć warzywnik już teraz?

Miejsce Pszczółko

Róż mówisz.. takiej będę szukała. Tak to to miejsce, które cytowałaś. Tam są róże w różnych odcieniach różu, pudrowego różu i kremu. W tym czosnki, naparstnice, trawy, werbena też - aczkolwiek nie kwitnie I wielka rutewka Delava'ya, biała

A na przeciwko.. róże tylko białe, kremowo-żółte, biała serduszka, białe margaretki, białe lilie, na dole ubiorek..i magnolia.

Popatrzę na te, które mi napisałaś. Musi być mocny akcent
Tu ma być ogród :) 09:56, 06 lip 2017

Do góry
Śliczne lilie masz
Wczoraj posadziłam malutkie sadzonki gipsówki...z daleka od domu jak wyczytałam, że tak śmierdzi
Moja działka na Dębowym Lesie 07:47, 06 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Bogactwo u Ciebie. Bogactwo kwiecia, kolorów i zapewne zapachów. Ta Elmshorn za mną chodzi, miałabym dla niej miejsce, bo to chyba taki potwór spory rośnie. Jak nie przepadam za liliami to te białe u Ciebie mnie zachwyciły.

Aniu bardzo lubię Tak właśnie kolorowo I bogato różnych roślin I kwiatów. O tak i zapachów też trochę jest.
I mnie Elmshorn nie jest za wielka. Do potwora jej bardzo daleko. A polecam tą twardzielke.jak zaczyna kwitnąć to tak do przymrozkow.
Ja lilie uwielbiam i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.Dosadzam je w różne miejsca.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:21, 05 lip 2017

Do góry

Lilie

Ogród Mirelli 22:52, 05 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Herzogin Christina

]

Cuuudooo. Czekam na moje.
Fantastyczna historia z liliami dziadkowymi. Czy te lilie pachną? Generalnie to nie jestem fanką lilii, ale takie białe do mnie przemawiają Ja teraz ratuję podziadkowego lilaka Palibina. Wykopany wiosną i ścięty prawie do zera przeleżał porzucony w kącie, nie było czasu się nim zająć. Ale żyje! Odcięłam kawałek i posadziłam, będzie odmłodzony podziadkowy Palibin.
O Twoich ogrodówkach to ja już nic nie piszę, bo mnie skręca. Pisałaś u mnie, żebym swoje sfociła, ale szczerze przyznam, że wyszło mi to z głowy, a one takie miernoty, że je wzrokiem omijam. Postaram się teraz nie zapomnieć to sama zobaczysz.
Z ogródka na wsi 22:46, 05 lip 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękny ogrodek juz masz! Krzesełkowy tron dla mieczyków - bomba! Lilie, takie kiedys kupiłam i sprezentowałam córci. U niej tak właśnie kwitną i pachną!
A u mnie, niektóre kończą kwitnienie, a niektóre doipiero się zbierają.

Haniu, mój tato stwierdził że one mają tak mocny zapach że aż śmierdzą - ze jak wiązanki nagrobne

Cieszy mnie że podoba ci się tron

Co do lili to u mnie akurat już dużo tych które mają kwitnąć nie zostało
A inne z kolei przestają kwitnąć
Ale "nic nie może przecież wiecznie trwać..."
Z ogródka na wsi 22:43, 05 lip 2017

Do góry
Piękny ogrodek juz masz! Krzesełkowy tron dla mieczyków - bomba! Lilie, takie kiedys kupiłam i sprezentowałam córci. U niej tak właśnie kwitną i pachną!
A u mnie, niektóre kończą kwitnienie, a niektóre doipiero się zbierają.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:46, 05 lip 2017

Do góry
Liliowce i lilie

Tu ma być ogród :) 19:24, 05 lip 2017

Do góry
Lilie piękne róża też, zresztą u Ciebie zawsze cudnie jest
Ogród z łezką II 13:30, 05 lip 2017
Do góry
Kindzia napisał(a)

Pomarańczowe lilie mają u mnie dożywotnią miejscówkę To darowane od Małej Mi i Bogusi I tam je lubię

a ja pomarańczowych lilijek nie pokochałam...paliły mnie w oczy ....miałam niskie ..plenne jak chwast i wysokie ...i nie dałam rady koloru zniesc wydałam .....a liliowce pomarańczowe lubie ...maja mniej wściekły kolor ...i to chyba jest ich zaleta

Ogrodowe szaleństwo ... 13:28, 05 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Radziu to takie niskie lilie. Historia tego kwiatka jest zaskakująca. W zeszłym roku przyszłam na działkę i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam przed wejściem doniczkę z roślinami (same liście). Wiedziałam ze to lilia ale nie miałam pojęcia jaka). Zaopiekowałam się nią a ona odwdzięczyła się pięknymi kwiatami. Do dzisiaj nie znam tajemniczego dawcy kwiatka ale jestem wdzięczna

kwiatek dany z serca
i przepiękny
Ogród z łezką II 13:18, 05 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Hmm kiedy moje się tak rozkocą

Azjatyckie lilie się kocą szybciorem LO i LT więcej czasu potrzebują, najpierw im sporo cebula rośnie, ale one też się kocą
Ogrodowe szaleństwo ... 13:13, 05 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Elu, piękna jest ta lilia

Radziu to takie niskie lilie. Historia tego kwiatka jest zaskakująca. W zeszłym roku przyszłam na działkę i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam przed wejściem doniczkę z roślinami (same liście). Wiedziałam ze to lilia ale nie miałam pojęcia jaka). Zaopiekowałam się nią a ona odwdzięczyła się pięknymi kwiatami. Do dzisiaj nie znam tajemniczego dawcy kwiatka ale jestem wdzięczna
Tu ma być ogród :) 13:12, 05 lip 2017

Do góry
I Ty na lilie narzekasz??? Przecież cudniste masz!!! Obrażą się, zobaczysz...
Ogród z łezką II 11:33, 05 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Pomarańczowe lilie mają u mnie dożywotnią miejscówkę To darowane od Małej Mi i Bogusi I tam je lubię

Cieszę się że chociaż u ciebie są piękne,codziennie chodzę do ciebie oglądać,zajrzyj do mnie ,zobaczyć rozchodnika.
Ogród z łezką II 11:28, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zdjęcia z liliami cudowne, energetyczne i nawet te pomarańczowe są piękne, zachwycona jestem okazami jakie masz.

Ogrodowe szaleństwo ... 11:27, 05 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
A teraz trochę fotek z ogródka Lilie i liliowiec red magic

Elu, piękna jest ta lilia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies