No przywiozę Wam Eccentrici, poznajcie jeszcze lepiej moją dobroć i skromność w szczególności
Te białe jeżówki Ładne ta 'pusta' to chyba odmiana Virgin.
Liliową perfumerie mam w przedogródku, chicaż lilie podobnie marne w tym roku, ale pachną tak samo
Miałam przymusową przerwę w plewieniu (deszczyk), to czas był na zdjęcia ptaszkom. U mnie tylko jeszcze na jedną jeżówkę czekam (z Lublina), reszta zaczęła. Chociaż raz coś wcześniej u mnie
I tak zrobię. Ze 20 szt. sadzonek żywopłotu w całym ogrodzie mam do podmiany, padły definitywnie. Wykopałam przy okazji plewienia skarpy i tam mi brakuje 7 sztuk. Muszę poszukać takich w dobrej cenie. Reszty jeszcze nie wykopywałam.
Cięcia żywopłotu nie przewiduję w tym roku...
Lubię takie soczyste zdjęcia
Larissy bezobsługowe, to jedyne, z którymi roboty nie ma
Podlewanie mam z głowy i bardzo mnie to cieszy, więcej czasu na co innego zostaje
Odpoczywać...właśnie skończyłam 3 dniówkową walkę z chwastami na skarpie Ciekawe na ile starczy...ale mam tam wylizane Znowu dzień urlopu mi skarpa zeżarła
Bardzo lubię jeżówki, zawsze bezproblemowo startowały i cieszyły w sezonie, aż do tego roku...sporo mi wcięło, odkupuję po trochu.
Ten jeden ciągle kwitnący łubin to mnie zadziwia...tamten różowy później zaczął i już śladu po nim nie ma, a ten koralowy ciągle rozwija nowe pąki...
Nie, bardzo Ci dziękuję za propozycję, ale nie mam gdzie upchnąć malw. Musiałabym je gdzieś z tyłu, bo one wysokie, a na tyłach mam gąszcze nieokiełznane...
Padało, wreszcie W piątek dwa ray, krótko, bo krótko, ale zawsze. I w sobotę raz. Lepiej mi się skarpę plewiło. Chociaż tam gdzie gęstwina, to jednak sucho...byłam zaskoczona jak wykopywałam irysy, że tam ciągle sucho, a popadało dość intensywnie.
Dziękuję Teraz właśnie zaczyna wielkie pachnidełko kwitnąć. Mam zdjęcie w aparacie, ponad dwumetrowe pachnidełko to jest
Spośród wszystkich mi znanych jeżówek najbardziej podoba mi się Eccentric, piękny kolor!!! Mus mieć Jeszcze trzy mogę przygarnąć Jedną na rodusiową i dwie na salonową.
Jest Ci obojętne jaka jeżówka? Nie masz życzeń?