Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat
11:56, 01 paź 2014
Byłam w niedzielę w WOjsławicach na spotkaniu i urzekła mnie tam aranżacja murku ceglanego nad stawem.... było to po prostu piękne.... dołem hosty, a murek z hortkami, ale takie typu Anabelka, aby sie przewieszały... Hortensja w słońcu da radę, musi tylko mieć wystarczająco mokro. Fotki Beaty są chyba lepsze niż moje ..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=45
a co byscie mi doradzili na te skarpe przy schodach gdzie rosna dwa szmaragdy a pod nimi nizej klon palmowy czerwony i jakis stary jalowiec plozacy chyba tamarisiflora ktory mysle wyrzucic bo po ogrodowisku juz nie moge na niego patrzec? a rabate z trzma brzozami zaprojektowalam w immym miejscu pod murem tez tak by wygladala na sucho tylko mysle ze 3 mi nie wejda i nie wiem czy 2 nie beda glupio wygladaly?co ile jesadzic i co o tym myslicie miskant pod stricta/rosnie juz duza ok 3,5 m/ to varegiatus a dalej ml potem rozplenica i cyprysik tez rosnie ok 2,5-3 m?