Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

wiolka 23:03, 30 wrz 2014

a przemyslec i zaprojektowac to wlasnie probuje ale z miernymi efektami
wiolka 23:24, 30 wrz 2014

od drugiej strony tak by to wygladało mniej wiecej
tu gdzie jest wierzba myslalam z drugiej strony o rozchodniku z rozplenica mniejsza potem kosodrzewina i wrzosy a tam gdzie hortensje myslałam o lawndzie ale ?????
Malgosik 08:02, 01 paź 2014

wiolka napisał(a)
tu gdzie jest wierzba myslalam z drugiej strony o rozchodniku z rozplenica mniejsza potem kosodrzewina i wrzosy a tam gdzie hortensje myslałam o lawndzie ale ?????

hortensje mi do tej słonecznej rabaty nie pasują
fajnie jakby coś się przewieszało przez murek
Danusia ma tu realizację z wrzosowiskiem

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
Fabiola 11:09, 01 paź 2014

wiolka napisał(a)

Z tej strony murku ładnie by wyglądały miskanty ML lub Gracki przewieszające się przez niego i też Anabelki. Już to widzę jak jej kwiaty leżą na tym murku.
Mala_Mi 11:56, 01 paź 2014

wiolka napisał(a)

Byłam w niedzielę w WOjsławicach na spotkaniu i urzekła mnie tam aranżacja murku ceglanego nad stawem.... było to po prostu piękne.... dołem hosty, a murek z hortkami, ale takie typu Anabelka, aby sie przewieszały... Hortensja w słońcu da radę, musi tylko mieć wystarczająco mokro. Fotki Beaty są chyba lepsze niż moje ..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=45
wiolka 19:26, 01 paź 2014

Dziekuje z gory wszystkim za chec pomocy
wlasnie na koncu tego murku gdzie mysle wsadzic hortki mysle ze tak to mniej wiecej wyjdzie -ale anabelka na pewno tam nie da rady w sumie jest tam linia kroplujaca ale jest straszne slonce i sie przypalaja listki -ale mam chyba 5 krzaczkow hortensji grandiflora i ona wlasnie rosnie mi bardzo na boki i jest tak jak ja opisuja bardzo wytrzymala na slonce i nie brazowieje szybko-nawet teraz jest jeszcze rozowa
tylko czy 5 szt tam nie bedzie za duzo-co ile ja sadzic ? i ile hortki od miskantow?
wiolka 19:28, 01 paź 2014

Fabiola napisał(a)

Z tej strony murku ładnie by wyglądały miskanty ML lub Gracki przewieszające się przez niego i też Anabelki. Już to widzę jak jej kwiaty leżą na tym murku.

ja tam posadzilam miedzy cisem wojtek varegiatusy 3 szt
emilia 17:46, 05 paź 2014

Szukam pięknych jesiennych barw. Jak się nazywa ten czerwony krzew? Czy będzie pasował do brzóz i traw?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/20-co-robimy-w-ogrodzie-w-pazdzierniku/photos
Marcin89 17:52, 05 paź 2014

To może być trzmielina oskrzydlona.
monika_skibi... 17:55, 05 paź 2014

emilia napisał(a)
Szukam pięknych jesiennych barw. Jak się nazywa ten czerwony krzew? Czy będzie pasował do brzóz i traw?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/20-co-robimy-w-ogrodzie-w-pazdzierniku/photos[/quoteh
To jest trzmielina oskrzydlona
ttp://www.ogrodowisko.pl/artykuly/20-co-robimy-w-ogrodzie-w-pazdzierniku/photos
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies