Zurawki nie muszą być pierścieniem, mogą być wachlarzem, tak jak poprowadziłam przerywaną linią, bukszpan 15 - 20 cm od brzegu trawnika, albo bliżej i tak trzeba ciąć.
Dwa kontrastowe kolory, moja drukarka źle drukuje.
...Szefowa, ty mnię powiedz czy ja myślę dobrze....
Jakbym tak wypożyczyła glebogryzarkę i zrobiła wszystkie 4 rabaty, które planuję, przykryła to gazetami i wysypała trawą to będzie dobrze? Chodzi mi o to, żeby przyoszczędzić troszku a nie na każdą rabatę bujać sie z glebogryzarką za 100 Zastanawiam się, bo wszystkich rabat od razu nie obsadzę....
Wpadam Danusiu przywitać się i pozdrowić Cię z nowym rokiem. Pomyślności o każdej porze roku Może znów wiosną w jakiejś szkółce na Ciebie wpadnę Mam zaległości w Twoim wątku, idę do miłej lektury.
ech....i nic nie robią żeby zabezpieczyć i za rok było ok....ale to Polska jest...pilnuj żeby Ci nic nie zniszczyli i posprzątali po sobie....
E, tam a gdzie ich się upilnuje, już narozwalali na trawnik, w zeszłym roku nasz krawężnik zniszczyli, ciągle straty, a nowej ulicy niet Czekam na kostkę.
Witam!
Widzę, że po mału w wątkach krystalizują się spotkania na ten rok, o Waszych nartach już dawno czytałam, u Danusi chyba Pęchcin na wiosnę się pojawił, a u Ciebie widzę Gardenię, będzie później co ogladać na zdjeciach
Pozdrawiam
Pytałąś o dracenę, ale mnie się zdaje, że to jukka, bo ma kolce na zakończeniu liścia. Potwierdź czy ma kolce? Dracena nie ma, ma miękkie listki a jukka ostre, niebezpieczne w dotyku.
Przyczyną żółknięcia zimą może być przeniesienie z jasnego do ciemniejszego miejsca, zbyt ciepło (ona lubi chłód zimą i dużo światła).
Sprawdź czy nie ma za mokro, to też może być przyczyna, jeśli np. stoi w wodzie w osłonce.
Wybaczamy Haniu, to nie wyścigi, spokój jest potrzebny a efekty będziemy podziwiać
wierszowanie, to nie rzemiosło, głowa musi być spokojna i wena musi przyjść ...
Czekam spokojnie Haniu
A Zbyszek pewnie wnusię bawi i jej wierszowane bajki opowiada