Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:35, 25 sie 2015

Do góry
mój warzywnik pustoszeje
wykopane ziemniaki, marchewka, buraki, cebulka ...
truskawki okopane
Timi nadzorował oczywiście

Ogród z łezką II 12:35, 25 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Coś konkretnego dawałaś pod ML?...muszę posadzić i nie wiem co im dać do jedzenia i ile one mają?, bo nie pamiętam kiedy dokładnie sadziłaś? dwa lata temu czy dalej?

Masz zdjęcie z 12.05.2013r., maleństwa były...

Wszystko dostaje obornik granulowany przy sadzeniu, to pewnie one też...teraz wiosną Azofoską M sypnął na rabatę, coś im się pewnie dostało. Nie są wymagające, rosną ładne same.

Chodzi Ci jakie wysokie są? Te, które mają najwięcej słońca tak z 1,7 m. Im bliżej rogu, tym niższe trochę, ale tam też dają radę. Ostatni w rogu jest dosadzany w zeszłym roku, bo mi Ryś buciorem zadeptał wiosną, to teraz będzie tak do uda.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 25 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

cudny drobniutki bluszcz, od 4 lat w donicy żyje

Ale tu kolorowo Bluszcz przepiękny
Tu ma być ogród :) 12:34, 25 sie 2015

Do góry
Kilka obrazków z ogródka:

Kropkowana katalpa

Drugie kwitnienie ostróżek

I trzecie szałwii

Życie w wiejskim ogrodzie 12:34, 25 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Hahahaha nic bardziej mylnego To Kazimierz Mazur (w serialu Na Wspólnej gra)

A skąd że...skąd że Wcale nie podobny
Moja codzienność - ogród Oli 12:33, 25 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jeszcze dopytam-jak juz jest altana to czy nie zmieniła się wizja co do drzewa obok?

raczej nie chyba że jakieś nowe pomysły ?

Podwórkowa rehabilitacja 12:33, 25 sie 2015
Do góry
Reniu przetacznik to Red Fox a ta czosneczkowa roślina (fajnie ją nazwałaś) to przekwitająca jarzmianka a w tle zgadza się to lawenda

Iwonce już zaserwowałam Dla Ciebie też słodkości na powitanie

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:33, 25 sie 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aga a może na słup bluszcz ,bardzo szybko ci obrośnie i jest zimozielone .
Potem do niego powojnik ......

Ewa właśnie tak zadecydowałam i postanowiłam, ze to będzie bluszcz,
wczoraj odwiedziłam na chwilkę Olę z nieforemnego ogrodu i ona właśnie podsunęła mi też taki pomysł dzięki DZIEWCZYNY !!!

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:29, 25 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Agatko, masz bardzo fajną białą skrzynie z pelargoniami. Czy ona jest w środku czymś wyłożona?

Dorotko wyłożyłam ją styropianem, pelargonie posadziłam do plastikowych skrzynek i włożyłam je do środka, w ten sposób te drewniane nie niszczą się tak i będą na kilka sezonów w ubiegłym roku sadziłam bezpośrednio do tych drewnianych, wtedy trzeba dużo więcej ziemi ...

Moja codzienność - ogród Oli 12:28, 25 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
...a ja lubię Twoje topiary. I rzeczony /który nie jest lipą!/ i lipę /która jest moją ulubioną rośliną u Ciebie/. Dzisiaj, jako dojrzałe rośliny, są najbardziej widoczne w ogrodzie. Kiedy jednak serbowe ekrany podrosną, wszystko nabierze doskonałych proporcji.

Olu nożycoręka. Nadszedł czas kwitnienia ketmii... Zawsze będę wspominać Twoją, ale... przyznaję, że to, co robicie teraz, godnie zastępuje nawet najpiękniejszy okaz hibiskusa.

Buziak.

Martuś dla Ciebie chyba już ostatnie kwitnienie ketmii cmok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:26, 25 sie 2015

Do góry
Jako że chętnych na kawkę więcej to nie będę odpisywała każdemu z osobna. Powiem zbiorowo zapraszam
Jako że czerwonych filiżanek jest tylko trzy to nie wystarczy dla każdego a tak serio to nie używam ich teraz, stoją z sentymentu...

Margarete napisał(a)

A ja właśnie piję kawę z mojego ulubionego kubka i jem tartę ze śliwkami i kruszonką na swoim tarasie, patrząc na mój niedoskonały ogród, który jest zmęczony długotrwałą suszą, ale mam radochę że mam ten swój ogród, że sama go sobie zrobiłam tal jak potrafiłam - wiesz Martuś, gadałyśmy kiedyś o tym - szklanka do połowy pełna
Oczywiście jeśli tylko miałabym możliwość to zaraz bym tam do was poleciała na kawkę w tym cudnym ogrodzie, i nawet w czerwonej filiżance
Pozdrawiam

Małgosiu bo najważniejsze umieć cieszyć się tym co się ma... wówczas życie jest PIĘKNIEJSZE!!!!

Dla wszystkich duuuuża kawka w mojej ulubionej filiżance

Tu ma być ogród :) 12:23, 25 sie 2015

Do góry
A tymczasem takie stożki cisowe sobie przywiozłam.
Będą po obu stronach furtki - zrobiłam wstępną przymiarkę.

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:20, 25 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
zmiany zmiany lubię zmiany

Ola zmiany fajna sprawa tylko pracochłonne są ale jak cieszą

Ogródek Iwony 12:19, 25 sie 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko dla Ciebie poranna kawa a właściwie to południowa Słodkości nigdy za dużo a kalorie zgubimy..zimą

.

ja też poproszę...

Trudny teren - dużo pracy! 12:18, 25 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Pokaże Wam Nasza zmore tj Moją i męża.... wczoraj ściągał am ten piach aby móc podsypywała ziemia ale i tak dalej nie wiemy co robić z tym tematem gdzie jest agro i te deski. Całość układa się spadkiem.

Kasiu, tu się aż prosi, żeby to zejście podzielić na takie tarasy, bo te spadki są masakryczne.

Moim zdaniem , powinnaś teraz zrobić tylko żywopłot, odpuścić kupowanie roślin, choć wiem, że to bardzo kuszące i skupić się na grubszych tematach, a mianowicie na ukształtowaniu terenu i przygotowaniu podłoża.

Jak masz wolną niedzielę, to możemy z Wackiem podjechać przed południem. To oprócz czwartku, ale Ty będziesz u mnie, to jedyny możliwy termin.
Rozpoznawanie traw 12:17, 25 sie 2015
Do góry
W tamtym roku kupiłam turzyce,były bez nazw.Chodzi o tę turzycę po lewo,po prawo przystawiłam turzycę Ice Dance dla porównania.Myślałam,że to ptasie łapki ale chyba nie.Rosną w miejscu słonecznym i muszę je wiosną przesadzić w bardziej cieniste.Zasychają im bardzo końce,skręcają się i robią się sianowate.Ostatnia fotka to z czerwca.Czy ktoś wie co to za turzyce?

Ogród z łezką II 12:15, 25 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mimo słabej ilości wody hortki, trawy, berberysy ładne u nas

oj to prawda
sliczne te widoczki

a jak sie ma jubilee celebration ? bo mam ją na musowej liscie i dolek w polowie wykopany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:11, 25 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

ale tu sie ladnie zaczyna...
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:11, 25 sie 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
o schody nowe będą humor się poprawi to i na ogród lepiej będzie patrzeć przez to upalne i suche lato wszyscy stoimy z demolkami w ogrodach

Anetko masz rację
niby takie miały być upały ale jakoś nie czuć tego wcale
w sumie można by już coś działać, tylko, ze sucho strasznie ...

schody ważna rzecz, codziennie po nich kilka razy dreptam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 25 sie 2015

Do góry
mala napisał(a)
Irenko u nas od półtorej godziny porządnie leje mam nadzieję, że u Ciebie też pozdrowionka ślę

U nas 30 minut, ale ma padać, dzięki Agnieszko, zgarniam do siebie deszcz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies