I sie właśnie zastanawiam...ciąc czy nie?
Z daleka wygląda na lekko zżółkniętą ale jak podejdę z nożycami to już z bliska zielono-stalowa. I nie wiem co robić...
Nina witaj Oglądałam taki odcinek Mai, gdzie mówili, żeby za blisko róż lawendy nie sadzić. Ale wiesz, ta rabata z bonicą, na której myślę lawendę dosadzić ma z 1,5 metra szerokości, więc wydaje się że się różom krzywda nie stanie. Szałwia odpada, bo przez zimę i wiosnę nie spełnia roli obwódki, a patagonka to tak bardziej dla lekkości. Jako obwódka pozostaje lawenda lub bukszpan, no bo co innego..?? Dla Ciebie na przywitania rosarium Nawet nie sądziłam, że w tym roku zobaczę kwiatuszka
Co do tawuły, ta ja mam chyba odmianę Goldfalme.
Za chwilkę podumamy nad brzozową
Wszystkim gościom dziękuje za imieninowe życzenia i serdecznie pozdrawiam
a teraz pochodzę po waszych ogrodach chociaż króciutko zdjęć z ogródka mam sporo ale nie mam czasu wrzucić na wątek może w weekend ?
Masz racje z nazwą to chyba faktycznie on , wszystkie cechy się zgadzaja. A tych wtsłanych nazwy znasz? Podobny do Darli Anity ale u mnie Darla zależnie od pogody raz ma jasniejsze raz ciemniejsze kwiaty.Mnie się wydawalo że miałas mi przysłac takie bez falbanek jasne z ciemniejszym w środku ale ,oże pomyliłam cos. Ja Ci wysłałam tego
Dzięki Sylwuś Jeżówkami zachwycam się co dzień A najlepsze to, że ona całkiem zmieniają wygląd, wraz z tym jak rozkwitają. Dla Ciebie - moje dzisiejsze najpełniejsze