Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

waldek727 01:24, 09 wrz 2015

beata_m napisał(a)
są i moje vanilki:

Beatko.
Wydaje mi się, że nie są to hortensje Vanille Fraise.
beata_m 12:17, 09 wrz 2015

jazzy napisał(a)
Macham co prawda w depresji, bo byłam dzisiaj choćby u malkula i magnolii ale z uśmiechem
Horty masz mistrzowskie!

ja też zawsze się boję do tych bab zaglądać bo potem muszę się parę dni zbierać, ale chyba nałóg ... zawsze ryzykuje pozdrawiam Marta cieplutko
beata_m 12:18, 09 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Beatko.
Wydaje mi się, że nie są to hortensje Vanille Fraise.

Waldku hmmmm to mnie zaskoczyłeś, a takowe zakupiłam nawet takie metki miały .... a co zatem jeśli nie Vanilla Fraise?!?!?!?!
beata_m 12:24, 09 wrz 2015

słońce wyszło, trza troche depresji pogodnić
a więc .... idzie lasem Pani Jesień ...

ten cień to JA
Iwk4 12:42, 09 wrz 2015

beata_m napisał(a)

Waldku hmmmm to mnie zaskoczyłeś, a takowe zakupiłam nawet takie metki miały .... a co zatem jeśli nie Vanilla Fraise?!?!?!?!

Kolor mają niesamowity, ale jak nie Vanilki, to co??????????????
Iwk4 12:44, 09 wrz 2015

beata_m napisał(a)
słońce wyszło, trza troche depresji pogodnić
a więc .... idzie lasem Pani Jesień ...

ten cień to

Beatko, śliczny wianuszek. Kleiłaś na klej na gorąco?
waldek727 01:01, 10 wrz 2015

beata_m napisał(a)

Opieram swoje spostrzeżenia wyłącznie na podstawie załączonej fotki. Jeżeli w jakikolwiek sposób ją poprawiałaś to zmienia postać rzeczy.
Vanilla Fraise nie przebarwia się do tak intensywnej czerwieni. Czerwieni którą określiłaś jako kolor wina. VF kończy swoje kwitnienie na intensywnym różu z domieszką maliny, a następnie połyskuje matowym fioletem i przysycha.
Na podstawie zdjęcia optowałbym, że jest to Hydrangea paniculata ,,Pinky Winky".
beata_m 20:31, 10 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Beatko, śliczny wianuszek. Kleiłaś na klej na gorąco?

IWONKO, nitką sznurowałam bo tyle pod ręką miałam ale się jako trzyma i bardzo nie widać
beata_m 20:34, 10 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Opieram swoje spostrzeżenia wyłącznie na podstawie załączonej fotki. Jeżeli w jakikolwiek sposób ją poprawiałaś to zmienia postać rzeczy.
Vanilla Fraise nie przebarwia się do tak intensywnej czerwieni. Czerwieni którą określiłaś jako kolor wina. VF kończy swoje kwitnienie na intensywnym różu z domieszką maliny, a następnie połyskuje matowym fioletem i przysycha.
Na podstawie zdjęcia optowałbym, że jest to Hydrangea paniculata ,,Pinky Winky".

zdjęcia prosto z aparatu, niczym nie obrabiane jak babcie kocham zrobię jak się uda jutro i pokaże jaki kolor mają teraz ... zaskoczyłeś mnie Waldku ... a więc życie jest zawsze pełne niespodzianek jak się okazuje, ale dziękuję za uświadomienie - bardzo cenna uwaga

p.s. a ja już myślałam, że tak im dobrze przez ten obornik co zeszłego roku im zaserwowałam na jesieni zanim je posadziłam wiosną
beata_m 12:52, 11 wrz 2015

teraz tak maja i brązowieją niektóre