Ha, a mój bluszcz świetnie rośnie, ale nie chce się przylepiać ani do ściany domu ( tynk mineralny), ani do klinkieru, mimo sznurków i podpórek. Wsadziłam hortensje pnące, trudno. Może muszę spróbować z inną odmianą bluszczu, ale to dziwne, bo sadzonki miałam właśnie z takiego, który obrósł całą ścianę domu u znajomych.
Nadrobiłam i ja. Nie widzę tej gorszej zieleni. Trzeba by chyba porównać obok siebie dwa zdjęcia z różnych aparatów, bo tak nie widać. A to zdjęcie szczególnie mi się podoba. SUPER!
Danusiu, według Ciebie ładniejsza byłaby w zestawieniu kilkunastu sztuk pod brzozami Molinia caerulea ssp. caerulea ‘Variegata’, czy ssp. arundinacea 'Transparent'??
Dla mnie Variegata ładniejsza.
Dziękuję, utwierdziłaś mnie w mojej decyzji A ogród piękny! Wspaniale wygląda nawet o tej porze! Taki czysty i zadbany....gratuluję
Jest zdjęcie Danusiu tak się wtedy spieszyłam , że rozinęłam prędkość ponaddźwiękową .... Kompostownik jest więc na poprzedniej stronie ... Dziękuję bardzo
Murek świetnie wygląda i teraz to ja już wiem o co chodzi.
Znaczy to jest podwyższone i możesz rabaty wykroić ile chcesz..
Wiśnie tu wejdą nawet trzy , ale na wysokości siatki to będziesz miała pusto. Mus między pieńkami zrobić jakieś wysłony z iglastych, które przytniesz w ekrany. Wtedy będzie ładnie. A na tle tych ekranów można posadzić pięknie hortensje bukietowe np. Vanille Fraise.
Te tuje Danica niezbyt ozdobią same, to tylko iglaki smutne, potrzebują wesołego towarzystwa, jakeś ładne żurawki, białe hosty.
Dzięki Wam za odwiedzinki, a my z Wiciem poplanowaliśmy sobie co i jak w kuchni..póki co przerwa urlopowa. Ale koniecznie pooglądać sobie trzeba różne oferty ...No i czas spać
Ale fajna diagnoza, to jedyna choroba z której mus się cieszyć.
No i ciągle nie mogę darować tego niepodejścia na Broniszach
Eh te Bronisze, tyle razy tamtędy przejeżdżałam, ale nie wiedziałam wtedy, że warto wstąpić. Mijam je jadąc do teściów. Na razie nie planuję kolejnych odwiedzin
Polecam Elizówkę w Lublinie ....może to nie Bronisze ale zawsze coś ...