Zaczęłam poprawiać początek rabaty wg.planu. Między rozplenice dojdą czerwone kolumnowe berberysy, a na środku będą dosadzone wrzosy odmiany Athene.
Wszystko starałam się posadzić w trójkąty
Golden celebration obficie tłoczy, kolejny raz, nie drugi, chyba czwarty...
Ale pędy wypuściła wieeeelkie jak James i uginają się pod ciężarem kwiatów. Kulkować nie będę, ciachnę ją ostro wiosną wbrew wszelkim zasadom
Wróciłam wreszcie do domku i pozdrawiam wszystkich zaglądających Ogród troche cierpi na brak wody Irenko . Stasiu juz leje ile sie da , ale sucho niemozliwie.
Irenko my ciągle pod wrażeniem jestesmy Waszego ogrodu i Waszej energii!!
Ty masz ogród polski, wiesz?. Dużo jednorocznych, kolorowych i malwy, warzywa, owoce, rabaty i klomby - bardzo ładne to i swojskie. Napisałabym, że wsiowe, czyli cottage po polsku, ale nie wiem czy się nie obrazisz. Bo moim zdaniem to jest komplement.
To jest tytoń ozdobny, pięknie pachnie wieczorem, mówią też na niego "tabaka". Jednoroczny i sam się rozsiewa, bardzo go lubię. Mam taką odmianę jeszcze inną, o mniejszych, żółto-zielonych kwiatach.
Lavender Flower Circus kupiłam z pewnymi przebojami, ale jednak ją mam i rośnie. Na razie wiem, że bardzo długo utrzymuje kwiaty i ma bardzo ładny malutki krzaczek, kwiatki też nie są duże - mniej więcej jak u Larisy. Kwiat na słońcu płowieje ale cóż takie słońce jakie jest w tym roku to mało co przetrzyma.
Gemmę kupiłam bo ujęło mnie parę zdjęć i szukałam takiego koloru i nie zawiodłam się to jedna z ulubionych róż
Obejrzałam sobie Claire Marshall i też mi się bardzo podoba
Madzenie Gospel mocno przytnij i podlewaj (to na pewno wiesz) a na pewno ruszy
Na malinowego Leosia już dawno mam ochotę i chyba wiem, gdzie ją posadzę
oczywiście przyjdę na maliny do Ciebie
Rabata po wywaleniu tawuł przesadzeniu jezówek i traw bardziej mi się podoba na pierwszym planie Lavender Flower Circus
jak mi poszlo to sie okaze za Jakis czas narazie sie ukorzeniaja (albo i nie) wsadzilam je w ta wanne, najpierw w ukorzeniaczu pomoczylam. Na wieczor nakrywam folia a na dzien odkrywam. Jak polowa z nich przezyje moj eksperyment to bedzie sukces