Moja limka. Odkąd ścieliśmy świerki i rośnie w pełnym słońcu - szaleje. W chwili obecnej ma wys. ok. 250 cm., w obwodzie też grubaska. Mam nadzieję, że pędy dadzą radę udźwignąć kwiatostany, gdy te rozwiną się. 'Limelight' to odmiana, która z wszystkich moich bukietówek ma najsłabsze pędy. Rok temu, po ulewie, musiałam sporo gałązek podwiązywać. U Was jest podobnie?
O tu widać dobrze ten prosty ciemny badyl to sucha ucięta gałąż /nie ja to zrobiłam a taki dereń kupiłam/.To wygląda tak jkby ten badyl był w środku gałęzi tej z tyłu..Chodzę myślę że im szybciej ją utnę to szybciej wyzdrowieje>?????????
tia milo ale zdradliwie, bo wciaz mi sie wydaje, że za malo i za pusto no i dopycham kolanem w kazdy wolny skrawek
to mi miło, roslinki podzielone i raczej sie zaaklimatyzauja, czesci obcielam kwiatki, bo podlamane ale te nizsze jeszcze okwiecone. To są dwa rodzaje czyśćca? Po posadzeniu dostaly duzo wody a i wczoraj burza i podlalo. Normalnie jest jak powinno byc w maju, w nocy pada w dzien slonce. Niestety troche dzis wieje.
Absolutnie to zaden zarzut, pojda w sile, bo jak troche klaply po posadzeniu to dzis na bacznosc. Jak nic zlego sie nie zadzieje to za rok ładne kepki beda.
Dzis przyfrunie do mnie buczek Midnight Feather i kapadocki Aureum. Bardzo ładne klony, moj w glinie rosnie i dobrze mu tam. Wiosna wielobarwny teraz zielony.