Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 05 sty 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Widzę, że po mału w wątkach krystalizują się spotkania na ten rok, o Waszych nartach już dawno czytałam, u Danusi chyba Pęchcin na wiosnę się pojawił, a u Ciebie widzę Gardenię, będzie później co ogladać na zdjeciach
Pozdrawiam

Jest wątek o spotkaniach, wstawiajcie tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2654-harmonogram-spotkan-i-wyjazdow-ogrodowiska-w-2013
Zdjęcia Roku 07:57, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

wiecie co? Dopiero po tym wątku na prawdeidzę ile mnie ominęło w zeszlym roku.
Pozdrawiam wszystkich i życzę równie udanych spotkań w tym roku.

Jagna mogłabyś trochę wziąć udział, a nie ukrywać się

Danusiu no takie życie, niestety. A bardzo chciałam, ja juz nic nie obiecuję ale w tym roku sie postaram.
Kaloszki i inne butki ogrodowe 01:15, 05 sty 2013

Do góry
Joanka napisał(a)

Bardzo szykowne, ciągle mam niedosyt nowych modeli, wklejajcie więcej

Normalnie po kulkach, hortensjach i żurawkach mamy nowego fioła na Ogrodowisku...... kaloszki ....... hihihihi......

Dobrze mowiesz,trza Ci wodki dac
Kaloszki i inne butki ogrodowe 01:12, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokazujemy wszystkie co mamy, i ładne i wygodne

Ja miałam takie:
Najpierw Huntery z warzywami

Potem koronkowe

Teraz wizytowe mam takie

Fiu fiu...full wypas
Rabaty angielskie 00:26, 05 sty 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cudownie inspirujące założenie.
Małgosiu, tak dosłownie jest trudno skopiować, tym bardziej że u nas te rośliny raczej nie osiągają tak imponujących rozmiarów jak w Anglii (klimat).
Założyłam u siebie rabatę z żywopłotami, wzorując się na ogrodzie Vaan Garden i inspirując się fotografiami, chodzi o styl, niekoniecznie wierną kopię. W tym roku zobaczę ten ogród na żywo, ale nie będę porównywać, bo się nie da, no i zadręczyłabym się. Zatem nie zadręczaj się i Ty.

Byłam w tym ogrodzie, bardzo jednak zaniedbany tak szczerze, a Gertrudy tam nie było wcale widać prawie Choć opisałam go dobrze, bo nie było najgorzej. Też będę w tym roku Porównam.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/171-ogrody-angielskie-vann-garden-z-ogrodem-wodnym-wg-gertrudy-jekyll
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 00:09, 05 sty 2013

Do góry
Ale Filipku czy my mówimy o tej samej rabacie? bo ja o tej pod domem
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 00:00, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pod spodem mogę się założyć - sam gruz, poza tym żadnego deszczu gdy pada deszcz, odradzam. Rh ? to nie dla nich.
Jako doświadczony ogrodnik to mówię

Potwierdzam, również, lecz jako jeszcze nie doświadczony ogrodnik A miałem już dać spokój hehe
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 23:47, 04 sty 2013

Do góry

Pod spodem mogę się założyć - sam gruz, poza tym żadnego deszczu gdy pada deszcz, odradzam. Rh ? to nie dla nich.
Jako doświadczony ogrodnik to mówię
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 23:15, 04 sty 2013

Do góry

Może miłorząb Mariken tylko okazały (fajna kulka) i pod nim żółte cyprysiki groszkowe Filifera Aurea, ewentualnie na brzegu łuk z żurawek różowych 'Berry Smoothie'?
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 23:12, 04 sty 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

Do zmiany jest lawenda. Zimą wygląda nie bardzo, a latem, też mi jakoś tam nie pasuje. Myślałam o runiance tylko może mieć za sucho. Ale może macie pomysł na coś innego?

A dużo masz słońca tam?
Może rododendron? Zmieściłby się chyba? Jakaś mniej ekspansywna odmiana.
A przed nim ostrokrzew golden gem?

Tutaj jest pod dachem, a jak nie pod dachem to zbyt sucho jednak, to dla Rh zbyt ekstremalne i trudne warunki, odradzam jednak.
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 23:10, 04 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)

...na moje oko to ma może troszkę ponad metr albo nawet nie Ania pewnie napisze

też miałam napisać, że ok. metra ale poszłam zmierzyć i rabatka ma w najwęższym miejscu 1,5 m szerokości (miejscami max. 1,7 m) i w lini prostej wzdłuż sosny 3,7 długości.

Danusiu tam rosła lawenda i nie było jej tam dobrze (pewnie przez cień i to miejsce jest trochę w dole).

No to sprawa prosta, wywal lawendę a resztę wg Gosi zrób jak nie wejdzie, z jednego gatunku zrezygnuj
Jak ciąć róże? Cięcie róż 23:02, 04 sty 2013

Do góry
Alinko ja o tym pisałam w artykule, o przyginaniu róż poziomo też, ale przypominaj o tym.
Lustro w ogrodzie 22:58, 04 sty 2013

Do góry
Ojej. lustro to poważna sprawa i decyzja gdzie ma być na podstawie tego rysunku nie da się podpowiedzieć

Tego miejsca się szuka, ocenia, patrzy z okien, z tarasu z domu, co ma się w nim odbijać, jak je zamocować i ma to mieć sens, a nie że ma być lustro. Jak dla mnie za mało danych
Co to za pnącze? - rozpoznawanie 22:39, 04 sty 2013

Do góry
Tak właśnie szukam nawet na angielskich stronach, pod hasłem owłosione, podłużne liście, pnącze.

Jakbym miała gdzieś podobne zdjęcie może z Anglii, a skąd masz sadzonkę?
Co to za pnącze? - rozpoznawanie 22:29, 04 sty 2013

Do góry
Kiwi ma mniej owłosione liście

Zdjęcia dla kiwi

Szukajmy dalej.

Przejrzałam mnóstwo grafik i nie widzę takich liści wcale
Moje storczyki 22:24, 04 sty 2013

Do góry
No, ja się też zastanawiam, ale Darooo pokaż jakie one dokładnie są, albo napisz, żebyśmy nie pomylili
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 22:04, 04 sty 2013

Do góry
Matko, ale by było aż strach pomyśleć. A może faktycznie wysyłać do mnie koperty ze znaczkiem i adresem, cholercia jak za komuny

Ale najtaniej wyjdzie
Choinka żywa po świętach, postępowanie 21:51, 04 sty 2013

Do góry
To są chyba pozamierane przyrosty, ale nie zaszkodzi poczekać co będzie. bo jak świerk żyje to wypuści nawet w innych miejscach.
Dzień Dobry :-) 21:07, 04 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam Moniko i oczywiście pewnie wątek już jest a ja się spóźniłam, czy nie ?

Danusiu, po Twoim powitaniu czuję się w 100% Wasza Ogrodowiskowa.
Wątku nie ma , ale to kwestia niedługiego czasu. Jak porobię zdjęcia tego co u mamy to ruszam do działania

Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie i dziękuję za miłe powitanie!

P.S Teraz widzę, że muszę poćwiczyć wiele rzeczy związanych z obsługą tego forum - lecę się uczyć
Ogrodowisko czyli największe ogrodowe ruszenie w Polsce - historia od lipca 2010 w księgach wierszem spisana 21:01, 04 sty 2013

Do góry
Kochani mamy wątek z wierszami skopiujcie je i tam wklejcie, a jak chcecie to zmienię nazwę wątku jaki sobie życzycie.

To jest tutaj. przyklejone u góry.

skrupulatnie z Sebkiem wklejamy chyba wszystko, co wierszem powstało od poczatku a jest tego, 34 strony, że się nawet nie spodziewacie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko

Czy chcecie żeby to było oddzielnie?
Jeśli ma zostać, to muszę zmienić na małe litery, drukowane są zabronione na forum bo "krzyczą"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies