Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 20:41, 04 sty 2013

Do góry
Wiecie co? Prześlę może Irence i rozprowadzi je na nartach? Policzcie ile ma być
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:36, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?

Mam trzy nieszczęsne z palisady murowanej ....ale okrągłe są... Marzena mi fajnie zaplanowała bukszpany i trawki ...ale jak je ocieplić ????? Nie mam pojęcia ...donica okrągła a styropian prostokątny ??????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:30, 04 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?
Ogród z lustrem 18:41, 04 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W tym samym czasie zasypujemy opaski tłuczniem granitowym

Danusiu dzięki twojemu ogrodowi znalazłam jakąś inspiracje dla siebie.Brak mi słów aby opisać ten ogród.Może się na mnie nie pogniewasz jeżeli u siebie też przykleję plakietkę made by Danusia
Chciałabym cię jeszcze zapytać jaka może być orientacyjna odległość od ściany budynku do serbów na ostatnim zdjęciu i od jakiej wysokości można i czy można je ciąć aby maksymalnie z 6 m miały?
Jeszcze raz gratuluję tak cudniastego ogrodu i kolejnych twoich ogrodów pędzę poszukiwać.Macham do całej ekipy i pozdrawiam z nowym rokiem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:30, 04 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ZAPRASZAM, ZAPRASZAM W MOJE STRONY W LUTYM

Irenko, a ja poprosze Twój przepis na nadazanie za wątkami. Jak TY TO ROBISZ?

Moniko, chyba się wybierzemy!!...oj, ten mój portfel ucierpi, jak zobaczę te cuda w lutym!!
teraz już nie nadrobię, praca mnie zdominowała całkowicie, nawet nie powoinnam zaglądać, ale tyle się dzieje!!!
pozdrawiam

O Gardenii to już wpisałam w spotkania w Nowym Roku

Danusiu, zbankrutuję, jak zacznę wszędzie bywać
kiedy tu pracować?
ale już poczytałam, co tam wymodziłaś nam na wiosnę

i dzięki za ten humorystyczny wątek, ja tez cosik mam do dorzucenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:40, 04 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

ZAPRASZAM, ZAPRASZAM W MOJE STRONY W LUTYM

Irenko, a ja poprosze Twój przepis na nadazanie za wątkami. Jak TY TO ROBISZ?

Moniko, chyba się wybierzemy!!...oj, ten mój portfel ucierpi, jak zobaczę te cuda w lutym!!
teraz już nie nadrobię, praca mnie zdominowała całkowicie, nawet nie powoinnam zaglądać, ale tyle się dzieje!!!
pozdrawiam

O Gardenii to już wpisałam w spotkania w Nowym Roku
Potrzebna POMOC! 15:33, 04 sty 2013

Do góry
W takiej sytuacji oczywiście, że nie zlikwidujemy, przecież serce mamy dla zwierząt.
Kto może nich pomaga.

Najwyżej usuniemy za jakiś czas. Dobrze?
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 15:29, 04 sty 2013

Do góry
Kulki nie wejdą albo bardzo małe. Zamiast obwódki bukszpanowej lawenda i trawki.

Dletego nie lubię Puzzle bo piętrowo się wszystko wypiętrza i wygląda że wejdzie

No i hortensja wejdzie.
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 15:14, 04 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...mnie sie cus wydaje, że za mała ta rabata na to wszystko... może Szefowa by spojrzała

A jaka szeroka ona jest?

kaisog1 napisał(a)
Zdjęcia Roku 15:05, 04 sty 2013

Do góry
Czekamy na więcej Aniu
Choinka żywa po świętach, postępowanie 14:04, 04 sty 2013

Do góry
Wszystko zależy czy choinka już rośnie, bo jak ma młodziutkie przyrosty to nie ma mowy o wyniesieniu na zewnątrz, bo zmarznie.

W ciepłym a mało doświetlonym garażu też nie jest dobre miejsce, bo będzie rosła i miała wydłużone jasne igiełki.

Najlepiej tak jak robi Ania, posadż do gruntu, albo zadołuj z donicą w gruncie do wiosny, ale od wiatru osłoń matą słomianą, albo jakąś przesłoną (kołki i brezent czy coś innego).

Gdyby z donicą miała stać na zewnątrz to stawia się na styropianie, owija folią bąbelkową grubo. Sama agrowłóknina chroni jedynie przed wiatrem ale nie przed mrozem. Raczej drzewko nią owiń dodatkowo (górę).

W przypadku mrozu na zewnatrz - przechowaj w temp. plus 1-5 stopni do wiosny. Lekko podlewaj.
Dzień Dobry :-) 13:56, 04 sty 2013

Do góry
Witam Moniko i oczywiście pewnie wątek już jest a ja się spóźniłam, czy nie ?
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 13:48, 04 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...a juz napisałam u Szefowej Zobaczymy

Dzięki Gosiu . Może jak Szefowa zajrzy to mi jeszcze podpowie jak wsadzić te cisy w rabacie nr 3
Gardenarium napisał(a)

I kolejna rabata: ponownie lawenda i trawy, w środku lawendy kosodrzewina. Brakuje mi drugiego piętra, czegoś zimozielonego. To raba przy wejściu do domu. Tutaj myślałam o miłorzębie Mariken.

A jak dla mnie miłorząb da kiepski efekt, a co byś powiedziała na horti Silver Dollar, albo Vanille Fraise? trzy sztuki w jednym miejscu jak wejdą? albo złociste cisy Elegentissima?
Pionowy ukłąd zakłóci ten pieniek od sosny, Na sosnę puść bluszcz Hedera.

kraania napisał(a)
Danusiu w tej rabacie obok posadziłam Limkę, więc tutaj może cisy ? To miałby być stożki? na pniu? Bluszcz posadzę.
Zdjęcia Roku 09:50, 04 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale się narobiło kabaretu, lepsze jak telewizja

Pewnie, że lepsze
Zdjęcia Roku 08:58, 04 sty 2013

Do góry
Ale się narobiło kabaretu, lepsze jak telewizja
Pędraki w trawie 08:54, 04 sty 2013

Do góry
To trudna sprawa, ich populacja w niektórych latach się nasila, w niektórych nie, gdzieś to czytałam.
Moje storczyki 08:43, 04 sty 2013

Do góry
Niesamowite. Ostatnio kupiłam storczyki kompaktowe, prawie bez łodyg są kwiaty, blisko liści, a drugie to miniaturki białe.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:17, 04 sty 2013

Do góry
Do większych topiarów to już większe nożyce te z teleskopowych pośrodku oferty
http://sklep.ogrodowisko.pl/
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:15, 04 sty 2013

Do góry
Nożyce do bukszpanu czyli te http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/nozyce-szpalerowe-joseph-bentley
Bokkonia sercowata - Macleya cordata 08:09, 04 sty 2013

Do góry
Najlepiej rośnie w głęboko uprawionej glebie, która będzie dość wilgotna, ale dobrze przepuszczalna umiarkowanie żyzna. Do dołka należy dodać kompostu (dołek duży bo to duża bylina). W zasadzie toleruje większość typów gleb.

Na piaszczystych bokkonia będzie inwazyjna.

Ph zasadowe lub obojętne.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies