Jeszcze rok temu wkurzał mnie widok rynny w tym kąciku, a teraz nawet jej nie widać
jedno z moich najmłodszych hortensjowych dzieci, ukorzeniona w tym roku
w domu na przeprowadzkę do ogrodu czeka następny maluszek
Witam dziewczyny odpowiadam na pytanie dotyczące dachu na tarasie bardzo przepraszam,że tak późno, ale byłam nieobecna duchem, za dużo różnych, trudnych spraw na sercu... ale nie o tym tylko o dachu
posiłkowałam się takimi zdjęciami, mam nadzieję że pomogą
Czego sie nie robi ...
Voila wgłębnik z dalszej perspektywy
Czy o to chodziło?
PS ... i bez retuszu toteż z chwastami i trawnikiem, którego nie skosiłam bo pada i pada ... a i na te płyty betonowe się wgramolilam żeby kadr z góry zapodać
Dzięki Paula!! Ale uwierz mi.. nie widziałaś wszystkiego Wkurza mnie moja rabata "reprezentacyjna" Bezsensowne nasadzenia przed hortkami, w dodatku kwiatki hortek popalone przez upały wakacyjne. Ale co tam, trzeba się cieszyć z tego co jest A oto i wspomniana rabata - do liftingu jesienno/wiosennego
Nie wspomnę, że w narożniku rośnie sobie platan (już kiedyś wspominałam, w szkółce zamiast ambrowca dali mi platana). No i teraz się zastanawiam, czy jego również stąd nie eksmitować. Platan to ogromne drzewo, a tu nie ma miejsca. Chyba też powinien stąd wylecieć .. póki jeszcze jest szansa na wykopanie go Ech.. całe życie chyba będę przesadzać w tym ogrodzie
Reniu, witaj!1
Bobo to faktycznie jest jedną mniejszych hortek.Ja ją jeszcze przycinam, tak żeby mi się bardziej rozkrzewiła. Ale docelowo czytałam,że do 1, 20 może mieć.U mnie chyba cos koło tego już ma..Ale to cudna hortensja,ładnie i szybko rośnie
Zamierzam je wszystkie na drugi rok z patyczków rozmnożyć.
zobaczymy co mi się uda.Jeszcze nigdy tego nie robiłam .
Pozdrawiam serdecznie
Elu one tak majom....te róże...i powiem Ci, że można je trzymać w doniczkach, ino chować na mroźne zimy trza, zresztą jak każde....zdecydowanie jednak Fairy mi bardziej odpowiada niż Alba Rose, którą mam obok...ta siem pokłada....a jedną i druga karmiłam raz pod koniec lipca, bo mi się przypomniało
Mam pytanie czy to możliwe żeby w trakcie tych dużych upałów mimo codziennego podlewania popaliło liście azalii? Zaznaczę że były "świeżo" wsadzone, to przez słońce czy szukać przyczyny gdzie indziej? Rosną obok różaneczników którym nic nie było wsadzane były w tym samym czasie. Wybaczcie słabej jakości foto, widać brzegi listków brązowe "spalone".
Domiś witaj w moich progach.cieszę się,że ci się podobało
lilie, hortensje, hosty i inne, liliowce, tulipanki,, i cała reszta kwiatowa, to bardzo lubię i ja