Kupiłam ten humus, bo tyle o nim w ogrodniczych programach słyszałam.Na działce- Dębowym to jeszcze ta gleba , choć łąkowa ale już jest lepsza,Może dlatego,że przez lata już wyrobiona.
A ta w nowym ogrodzie, jest zbita, straszna.Tutaj cos posadzić, to trzeba bardzo namęczyć się ze szpadelkiem najpierw
Zobaczymy czy ją ten humus activ zmieni. Czytałam,że trzeba kilka razy stosować.Ale kupiłam duże - 20 l opakowanie.To powinno tak wystarczyć, na kilka razy
Ale suuper zbiory
U mnie malinki i jeżynki słabe, dużo pousychało na krzaczkach przez ta suszę
I widzę ,ze jest tu zwyczaj gratulowania okrągłych stronek.
Więc z przyjemnością dołączam się i ja gratuluję !!
Dziękuję Malago za takie wyróżnienie. Jednak podpowiem, że jak się rozejrzysz po naszym Ogrodowisku, to piękne ogrody dopiero zobaczysz.
Serdecznie Cię pozdrawiam!
Przemek, czy na drugim planie to rozplenica? A ta na pierwszym jak się nazywa?
Cudne masz te trawy, u mnie w tym roku posadziłam rozplenice, ale do tej pory nie wypuściły kwiatostanów, tylko rubrum kwitnie, nie wiesz jaka może być przyczyna?
Dlaczego tak mało zdjęć wstawiasz? masz co pokazywać a nie dajesz się nasycić obrazami
Wyraźnie ładniej wybarwiają się kwiatostany, które pojawiły się później i nie zdążyły się podzielenić -wchodzą w różowienie bezpośrednio z białego. Te drugie, które cieszyły nas dłuższy czas mają tzw brudny róż. I jeszcze jedno -dobrze nasłonecznione płatki intensywniej różowe. Na jednym krzaku Vanilek mamy więc istny mix odcieni. Na pewno jest jeszcze jakaś inna zależność glebowa poza kwasowością , dlatego też tak różne są nasze hortensje Ale nie podlega wątpliwości, że u Wszystkich piękne
Winogrona są pyszne.Na razie podskubujemy co dojrzalsze owocki.
Tegoroczny clemek jeszcze sobie ładnie kwitnie
no cóz m kupiłam ten humus activ to go już wykorzystam.I na wiosnę też zostanie.
Ale może i na doniczkowe tez trochę go dam, jak juz go mam