Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 14:14, 21 sie 2015

Do góry
Dużo dalej na północy, w okolicach Morza Martwego odwiedziliśmy cudowny park narodowy Ein Gedi. Wielką atrakcją były wodospady i sadzawki, w których można się kąpać w wodzie o bardzo miłej temperaturze. Spotkaliśmy tam także urocze zwierzątka- góralki. No i wreszcie trochę zielonego

Na Łowieckiej 14:13, 21 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)

Wzięłam przedmioty w najbardziej krwistej czerwieni jakie miałam. Tak to wyszło:

Tutaj czerwone dno od tortownicy:

Przy lakierze do paznokci:

Ilona test porównawczy na 6.I jak tu nie kochać czerwieniTen lakier to na jutrzejszą impre by mi się przydał Lubię pazurki w tym kolorze
Małymi kroczkami do celu... 13:56, 21 sie 2015

Do góry
Dziewczyny a co myślicie o Miskant gracillimus? Fajna ta trawka jest, a pod nią turzyca bronzita,lub inna brązowa, tylko z tego co widzę te brązowej ciężko radzą sobie z zimowaniem.

edit. Znalazłam u Ani takie połączenie, dokładnie chodzi mi o takie coś

Ps. Mam nadzieje, że Ania nie będzie miała nic przeciwko, że tu wkleiłam.
Trudny teren - dużo pracy! 13:55, 21 sie 2015

Do góry
Kasiu i jak trzyma Ci się kora ja też mam miejscowo (wiadomo wszysto nie odrazu) ale zauważyłam że niestety ale się zsuwa na dół i nie wiem bede testowac jeszcze jakiś kamień w sumie cięższy jest to może lepiej bedzie sie trzymał podłoża. Trawki fajne czy Miskant strictus ma spore korzenie, zastanawiałm się na umieszczeniem go w jednym z korytków ale nie wiem jak z jego system korzeniowym

poniżej wklejam Ci foto różnorodnego żywopłotu wg. mnie mieszany równie ładnie się moze prezentować jak jednolity. Później skasuje to ogród mojej Cioci
Na Łowieckiej 13:51, 21 sie 2015

Do góry
Bardzo mocne słońce sprawia, że trudno uchwycić kolor. Wieczorem to powtórzę jednak teraz przy tej czerwieni to wg mnie ona wpada bardziej w mocną, głęboką fuksję... Nie wiem jak jest u innych???
Mirkowy ogród (początki) 13:46, 21 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Nie pokazuję bo nie ma co pokazywać już dawno przekwitły.Pamietasz jak wcześnie anabelki zakwitły potem susza zrobiła swoje .Pokażesz jaki kłos mają

prosze

Małymi kroczkami do celu... 13:42, 21 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A tutaj całość ogrodu, ciągle coś się robi i robi, a pustki takie...wybaczcie za pranie i pościel, no i taczki się jeszcze wciely

Spokojnie, po mału ślicznie sobie zrobicie. Nie da się robić całego ogrodu n raz, jeszcze tak dużego.
Na Łowieckiej 13:39, 21 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonka, czy mogę cię prosić o test?
Do tego potrzebny jest Red Leonardo, coś w czystej czerwieni i fotka porównawcza. Najlepiej przyłożyć tą czerwień do leonarda. Muszę wiedzieć, jak to wygląda w palecie barw
Moze być rano i wieczorem. Ale mam wymagania, hi, hi

Wzięłam przedmioty w najbardziej krwistej czerwieni jakie miałam. Tak to wyszło:

Tutaj czerwone dno od tortownicy:

Przy lakierze do paznokci:

Podwórkowa rehabilitacja 13:39, 21 sie 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Melisa na suszki i do nalewki, jarmuż na czipsy, świeże pomidorki na suszenie a ogóras chyba na nasiona bo jest olbrzymi.
I bukiecik dla zaglądających mocno już sfatygowany ale uroczy

Zdjecie robisz piekne takie z klimacikiem i pysznosci jakie
Mały ogród Kasi 13:35, 21 sie 2015

Do góry
a tak dotknięta troskliwą ręką człowieka

Mały ogród Kasi 13:34, 21 sie 2015

Do góry
Izrael to piękny, zróżnicowany geograficznie i klimatycznie kraj wielkości województwa dolnośląskiego
Objechaliśmy cały kraj wzdłuż i wszerz ( raczej wzdłuż,bo szeroki to on nie jest) a także zahaczyliśmy o terytoria Palestyny.
Pokażę Wam kilka widoków przyrodniczo ogrodowych, idąc od najcieplejszego rejonu na południu kraju, czyli okolic Ejlatu. Temperatura w dzień 45 st, w nocy 38 st.

Tak wygląda naturalna "roślinność" południa Izraela w lecie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:33, 21 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
a wygódki z jednej strony już nie widać

i w warzywniku

A czy to z piasku obok Danic to ścieżka?Jeśli tak to super pomysł.
Mój mały zakątek :D 13:30, 21 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Wstawiam dwie fotki, może mi pomożecie l, bo nie mogę sir zdecydować. Wszystko narazie ułożone na sucho do namysłu. Które lepsze??

Propozycja nr 1. Z betonową płytka( kontynuacja na chodniku)

Wg mnie ta wersja lepsza, ale to naprawde sprawa gustu
Ogród tworzony z pasją 13:26, 21 sie 2015

Do góry
Dzisiejszy spacerek po ogrodzie
Trudny teren - dużo pracy! 13:25, 21 sie 2015

Do góry
Pendula mojego męża

Moja kanadyjska nie wiem czy na stałe w tym miejscu bo wiele okaże się po posadzeniu thui Niemniej jednak jest piękna

Miskant strictus

Na tej rabacie thuje posadze ale jeszcze nie w tym roku... najważniejsza jest ta szeroka po drugiej stronie

Susan z miskantami, a tych mniejszych nie pamiętam za to Enya73 powinna je znać

Ta rabata musi taka pozostać....

Proszę o wyrozumiałość dla tej skarpy i jej wyglądu. Wszystko z czasem... kora umiejscowiona tam gdzie brak agro bo woda spłukiwala mi piasek

Będzie Halloween Udało mi się ją wyhodować na piasku

Tu ma być ogród :) 13:07, 21 sie 2015

Do góry
U Kasi z ogrodu pod górkę wypatrzyłam obłędne żurawki Peach Flambe - w końcu je mam!
W lokalnych szkółkach nie do zdobycia, więc zostały zakupy internetowe.
I kolejny raz pełne zadowolenie, przepiękne rośliny, perfekcyjne spakowane, w dobrej cenie i jeszcze tania przesyłka - i jak ja mogę narzekać, że przez internet badziewie wysyłają?
Mi w całym sezonie nie zdarzyła się żadna wtopa zakupowa przez internet, z każdych zakupów byłam bardzo zadowolona.
Sami zobaczcie:

Peach Flambe

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:07, 21 sie 2015

Do góry

już jesiennie

na chwast nie zwracać uwagi!

Pszczelarnia 13:05, 21 sie 2015
Do góry
mam pytanie ....na moich szałwiach...zaobserwowałam pszczoły? ...chyba..... czy osy?

nie widziałm uli w okolicy ...muszę sie po kątach porozglądać lepiej.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:05, 21 sie 2015

Do góry
I z samodzielnego siewu

Trawa woła o koszenie, ciut się boję, żeby mi potem nie wyschła

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:02, 21 sie 2015

Do góry
a wygódki z jednej strony już nie widać

i w warzywniku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies