Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 12:15, 21 sie 2015

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 12:13, 21 sie 2015

Do góry

Melisa na suszki i do nalewki, jarmuż na czipsy, świeże pomidorki na suszenie a ogóras chyba na nasiona bo jest olbrzymi.
I bukiecik dla zaglądających mocno już sfatygowany ale uroczy

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:07, 21 sie 2015

Do góry
Rabata przy domu ładnie się rozrosła:

niestety stojak z surfiniami mocno pachnącymi w ostatnie wiatry dwa razy się przewrócił i surfinie straszą już a domem , bo wyglądają koszmarnie
a takie były oblepione kwiatami

lawenda z mojej rozsady ładnie się rozrosła i mimo iż niewielka to zakwitła obficie

teraz tak po cichutku myślę, aby może jakoś obsadzić taras (po cichutku, bo M. przeciwny)
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:03, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Kolejną różą, którą chcę się pochwalić to Brother Cadfael Austina. Pierwszy rok stała u mnie w donicy, a w tym sezonie przesadziłam ją do gruntu. Jest zdrowa, pięknie pachnie - tak jak stare róże, szybko i często kwitnie.

Pięknie!! Zestawienia i połączenia a wcześniej podziwiałam szałwię z tym żółtym, no nazwa mi wyleciała
Życie w wiejskim ogrodzie 12:00, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Załapałam się na fotki
Slicznie masz, bardzo romantycznie. Uwielbiam takie klimaty. Suszy u Ciebie raczej nie widać, na szczęście.

Ślicznie dziękuję Ogród romantyczny ... podoba mi się to określenie
Sucho niestety jest ale rośliny dobrze są ukorzenione i radzą sobie ... muszą

Podwórkowa rehabilitacja 11:54, 21 sie 2015

Do góry
Nadaję z telefonu bo jestem w centrum przetwarzania co popadnie.
Moje pomidorki koktajlowe żółte i czerwone obrodziły i je suszę a potem zalewam olejem.
Sprawdziłam jest to smaczne i nadaje się do konsumpcji
Hortensjada 11:54, 21 sie 2015

Do góry
Już dawno powinnam być w drodze ale oczywiście musiałam najpierw podlać ogródek no i wykradłam telefon syna, na którym fotki są fajniejsze, przy okazji wpadłam na prawie to samo ujęcie z wiosny ( jednak te hortensje mają moc )

Pa i dzięki za odwiedziny

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Bluszcz powalający, świetnie Ci rośnie.
Anafalis własnie kocha takie warunki jakie są w tym roku. W deszczową pogodę czasem grzyba łapie, szczególnie jak jest gęsto nasadzony.

Imponującą kolekcję hortensji masz Podziwiam.

U mnie też miskanty zaczynają kwitnienie

Wszystkie i wszędzie, walczę z nim teżoby ten anafalis się sprawdził, bo nie wiem co zrobię, nie mam już sił do tej patelni i suszy w tym miejscu.
Pora właśnie na miskanty Część hortensji wielka, część młoda, tak naprawdę po 3 latach są najpiękniejsze
tylko czy cholewcia znowu nie za blisko rodki i hortensje....
chyba że się poprzeplatają i jakoś dadzą radę
wzdłuz muru, od poczatku ogrodu one idą, trochę tych metrów jest
to ubiegłoroczne patyczki anabelek i limek

a to 3 latki

w środku i Chopeny
Życie w wiejskim ogrodzie 11:52, 21 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale boskie zdjecia.

Dzięki Karol

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 21 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Gosiu pozdrawiam

jak Zbysiu zajrzy, poręcze tu pokazane w całości, proste i wygodne

Ależ śliczne wejście. Takie właśnie uwielbiam, a niestety nie mam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:50, 21 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Ewa, potrzebuje czasu, ale wiem, że będzie śliczna, jeszcze dołożę tu rozplenice wkoło, aby cały rok coś się tu działo, to widok z tarasu, ma cieszyc oko.
Co do rh, ja mam tez na patelni jedna rabatę i super rosna i kwitną, jak sadziliśmy, to dawaliśmy kwaśną ziemię, potem zrębki mielonych drzew na nią sypiemy i cudnie rosną, mają 3 lata, a wielkie. I podlewanie, jak susza, nawóz w marcu i da radę.

zobacz jak sobie radzą

a tu porównanie, limki i róże w maju i teraz w sierpniu, rzeźba niewidoczna teraz

Pięknie jest tam u Ciebie. Zobaczymy, co z tymi rodkami u mnie wymyślę...

Limki zjadły Ci róże Bardzo ładnie to wygląda.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:49, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Niby te wrzosy zachwycają, ale przypominają o jesieni - a to już nie jest takie super... Macham

Zbliża się trzecia pora roku, nie jest fajne to, że trzeba się zabrać do pracy, ale korzystam z pogody...szkoda, że liście już wszędzie fruwają.....

ciekawa jestem, czy jeszcze się odważę wskoczyć do basenu
Odcienie zieleni 11:49, 21 sie 2015

Do góry

Wszędzie niedokończone...
Małymi kroczkami do celu... 11:49, 21 sie 2015

Do góry
A tutaj całość ogrodu, ciągle coś się robi i robi, a pustki takie...wybaczcie za pranie i pościel, no i taczki się jeszcze wciely

Mój mały zakątek :D 11:49, 21 sie 2015

Do góry
Wstawiam dwie fotki, może mi pomożecie l, bo nie mogę sir zdecydować. Wszystko narazie ułożone na sucho do namysłu. Które lepsze??

Propozycja nr 1. Z betonową płytka( kontynuacja na chodniku)

Propozycja nr 2 same Cegły

Ogólnie na chodniku ułożone są Cegły na prosto, ten placyk jest obok chodnika ale chciałem żeby się wyróżniał i dlatego po skosie, zwłaszcza że w jednym miejscu też tak położyłem
A tak w ogóle to początek fotek i zapowiedź ceglanej rewolucji
Odcienie zieleni 11:46, 21 sie 2015

Do góry
kostka nie ułozona
Jakby co to kory brakuje, trawki i inne poprawki,kostka nie ułożona, jest nieskonczona... Bukszpany mam nadzieje ze w przyszłym roku to juz beda kulki...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:45, 21 sie 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
O każdej porze roku coś kwitnie u Ciebie, teraz królują wrzosy, powoli nadchodzi jesień..., ale z naciskiem na "powoli". Pozdrawiam serdecznie Agatko

Nadal cieszmy się latem....hortensje bukietowe u mnie szaleją....jeszcze wspomnienie i kwiaty w deszczu......deszczu wróć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 21 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Irenko macham

Gosiu pozdrawiam

jak Zbysiu zajrzy, poręcze tu pokazane w całości, proste i wygodne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:41, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Ja niestety nie mam szans na azalie i rododendrony. Ziemia lekko zasadowa i wszędzie słońce.

Ewa, potrzebuje czasu, ale wiem, że będzie śliczna, jeszcze dołożę tu rozplenice wkoło, aby cały rok coś się tu działo, to widok z tarasu, ma cieszyc oko.
Co do rh, ja mam tez na patelni jedna rabatę i super rosna i kwitną, jak sadziliśmy, to dawaliśmy kwaśną ziemię, potem zrębki mielonych drzew na nią sypiemy i cudnie rosną, mają 3 lata, a wielkie. I podlewanie, jak susza, nawóz w marcu i da radę.

zobacz jak sobie radzą

a tu porównanie, limki i róże w maju i teraz w sierpniu, rzeźba niewidoczna teraz
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:41, 21 sie 2015

Do góry
Czy już coś można u Pani kupić ?..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies