Czy obniżyć Ph trawnika można o tej porze roku? Zbadałam glebę tydzien temu i też mam bardzo wysokie PH chciałabym użyć siarczanu amonu 2kg na 100m2 ale nie wiem czy to odpowiednia pora. Po jakim czasie od zastosowania siarczanu mogę użyć nawozu do trawnika yara mila?
Dla uzyskania cienia najlepiej posadzić "normalne" platany które będą swobodnie sobie rosły.
Tylko chwastowisko czasem koszone i platany, jakoś to się ze sobą gryzie, a już parasole bardzo się gryzą z niekoszonym polem.
Może posadź jabłonie ozdobne albo swojskie lipy?
Ja od lat odprawiam się w aplikacji, więc idę od razu na kontrolę bezpieczeństwa Polecam
Nie polecam natomiast stresu związanego ze zbyt późnym transferem na lotnisko. Raz miałem 3h do lotu, na lotnisko 1,5, a ja w centrum Londynu szukałem autobusu, który się podejmie dostarczenia mnie tam. Beznadziejnie mają oznaczony tamtejszy dworzec - później okazało się, że na słupie była mała tabliczka gdzie staje dany autobus - lepsze oznaczenia ma PKS
Koszenie jest na wysokosc 4cm i taką wysokość chciałbym utrzymać. Dziwne jest to że te takie suche miejsca to głównie takie suche patyczki które widać na zdj - tak jakby jakiś chwast typu wiechlina krótko ścięta czy tam częściej koszona i może przez to jest wyschnięta. Samych suchych zdzbel trawy jest malo
W trawniku tak jest że zamierają najstarsze źdźbła, nie ma tak, że wszystkie listki będą zielone cały czas. Podnieś noże kosiarki wyżej i nie będzie widać.
Wszystko czytam żeby nie było Też o wakacjach tak myślałam, morze i ciepełko, np w lutym Egipt..a potem to tylko Anglia ... Teraz Przypki wyłącznie, chyba że jakieś Niemcy lub Holandia się przydarzy
Ale ja już stara jestem to i leniwa do wyjazdów się zrobiłam. Nie cierpię odpraw i czekania na lotnisku, oj nie cierpię i unikam jak ognia.
Danusiu,następne przypadkowe spotkanie to jak trafić w lotto,jeśli bywasz w Wawrze i będziesz miała chwilę czasu to zapraszam na Zwoleńską na kawę tylko wcześniej daj znać.