Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 13:02, 19 sie 2015

Do góry
White Gruss

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 19 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

To i ja jednego patyczka zamawiam...nawet piasek z ziemią mogę Ci Irenko dowieźć jeżeli taki mikroklimat do rozmnażania masz...ja muszę swoją hortkę Grandiflorę wysadzić i zamienić na jakąś inną, bo albo miejsce ma nie takie, albo nie jest tą za którą się podaje....jak porządnie nie zakwitnie to mówię jej do widzenia

Ha, ha, dam rade bez dostawy piasku
Zmien miejsce, to mysle przyczyna. Wiosna daj nawoz tez.
Oczywiscie i dla ciebie bedzie, jak chcesz to i anabelki i limki, cos znowu w ziemie wcisne

Tulipanowiec w zloto sie ubiera

Lp
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 19 sie 2015

Do góry
Justyna napisał(a)
Irenko, u mnie też susza męczy. Tyle razy chmury deszczowe i burze krążyły obok i nic. Codziennie podtrzymujemy rośliny przy życiu kilkugodzinnym podlewaniem. Na szczęście mamy studnie. Dobrze, że macie nawadnianie pod rododendronami. Trawnikiem się nie martw. Hortensje, patagonki i trawy prezentują się u Was znakomicie
Šciskam i całuję

Rano bylam u ciebie, ławki boskie, jutro popisze u ciebie, studni zazdroszcze, a rodki rzeczywiscie u nas świetne, kolejne przyrosty wciaz
Tez kupulam sobie te barwinki, widac w tym samym czasie i miejscu kupiłysmy, buziaki
Mam biały z kropką

I malinowy
I nasiona w donicy przezyly i znowu tyton jest
Liscie wielkie, kwitnie do listopada
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:39, 19 sie 2015

Do góry
Wczoraj posadzilam takiego kwiatka

Oczywiscie nie wiem jak sie nazywa. Przytachala go szwagierka z cmentarza, bo na grobie tesciowej nowe kwiaty posadzila a tego przerosnietego szkoda bylo wywalac. Zreszta ladnie wyglada w moim ogrodzie. troche na szybko go sadzilam, bo juz lekko podwiedniety byl. Kwiatow sa trzy sztuki, jeden juz pieknie sie przyjal. Dwa jeszcze lekko omdlale ale zyja.

No i wczoraj na zakupach wstapilam do sklepu i przytachalam takiego ptaszka, ktory mi kwiatkow pilnuje teraz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 19 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a rozmnazalas juz te molinie ?
dobrze sie dziela i przyjmują ?

Taka bylam madra, ze w upaly podzielilam, zyja, nawet bidule od dolu nowe kly puszczaja, bede jeszcze dzielic we wrzesniu dziel, wytrzymala trawka dzis ci wysylam rozplenice
Pierwsze kwiatki gracka

Powtornie zaczyna roza Super Dorothy

Powojnik Summer Snow boski, szaleje
Ogródeczek 12:34, 19 sie 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Faaajne to niebieskie coś! Jak znalazł do mnie!
I szałwie ponieżej?
Milin amerykański - Campsis radicans 12:32, 19 sie 2015

Do góry
a ja wypatrzylam w Bautzen na ulicy taka piekna rosline i wlasnie sie dowiedzialam, ze to Milin

Pszczelarnia 12:31, 19 sie 2015

Do góry
Ustawienia dla seslerii jesiennej: plamami i pasami (tak jest u mnie) albo w regularnej geometrii (np. u Wieloszki).
Moje dwa stanowiska.

Z szałwią 'Caradonna', czyśccem 'Humelo' i wielkokwiatowym z czoskami Krzysztofa i punktowo łubinem:

Albo z liliowcem Stella d'Oro (na zdjęciu pojawił się również wyjątek, liliowiec Altissima, mam jeszcze z liliowcem Summer Wine ale bez zdjęcia), berberysem 'Green Carpet' (może być 'Maria') i cisami 'Elegantissima' (może być 'Repandens'):

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 19 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
Irenko trawnik u mnie taki sam ...marzenie o trawniku ładnym zostawiłam na kolejne sezony ...o ile wogle to się uda

o czytam o doktorach ,,,i musze zapytać ...czy dokórka? z ogródka z białym żwirkiem widziała twoj ogród? moze pisalaś ...ale nie doczytałam

ciekawi mnie jej opinia.

Justyna, na jesien i wiosne znowu beda piekne, a jesli sie radykalnie zmieni, coz...beda ogrody bez trawnikow, żwir i kamienie i rabaty

Do doktorki ide wlasnie, na 3 godziny, oby dzis dobrze poszlo, bo czasami krew swiruje...zapraszalam do siebie i nijak nie moga sie zebrać, z jedna pielegniarka Gosią, zapalona ogrodniczką mialy być. Kupilam doktor tamaryszek francuski, posadziła tam, gdzie poradziłam, teraz musze pilnowac, czy go dobrze prowadzi

A jaka ewentualnie będzie jej opinia..hym z minimalizmu w moj busz..trudno odgadnąć

Zurawki odźyly, wiadomo, woda

Angela zaczyna na nowo, kazdemu te roźe polecam,bezobslugowa

Roza Ice Lady
Tez polecam, bezproblemowa, bezkolcowa, pachnie, kwitnie bez przerwy

Droga do spełnienia 12:21, 19 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
czy ja dobrze zrozumiałam o dziecku???

no ale nie takim jak myslisz

moje dziecko ma 3 miesiące proszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 19 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Oj szkoda, bo też chciałam derenia cousa, ale właśnie na raczej suche stanowisko. Muszę to przemyśleć

Ewa sadź, niekoniecznie stale takie upaly beda, bo jednak zyje, a jak się zadomowi, to poradzi sobie

U kogos czytalam w jakiej odleglosci Hameln i Moudry sadzic, u mnie przekroczyly 1m srednicy, a drugi rok tu

Kasya o Matrone ptala, tak na patelni wygląda

A chwascik sobie kwitnie i nic mu z suszy

Novalis tez lubi sucho, ale kolor jakis inny
Skąpana w słońcu 12:15, 19 sie 2015

Do góry

Hortensjada 12:12, 19 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
kolor kwiatow mam identyczny poki co i ksztalt rowniez a jak krzaki sa w roznym wieku to wzrostu nie ma co porownywac

to chyba masz jedną odmianę skoro są identyczne

dla mnie różnica spora między nimi

limka

polar bear ma trochę postrzępione płatki a limka nie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:12, 19 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Najpierw człowiek sadzi te pracochłonne, potem się ich pozbywa...ruch w interesie musi być
Mimo suszy ładnie u Ciebie Irciu! Wiem...godziny przy podlewaniu spędzone

Jeszcze nic nie wiem, Małgoś się nie odzywa.

Oj tak Kasiu
Mnie tez sie podoba, bo rosliny trzymaja sie, rodki szaleja, trawki teź
Tu zobacz, jak się rozroslo, gdzie stoźek cięłaś
U Gosi sajgon, chyba doła ma

I roze mi te przesadzane caly czas kwitną, Abraham Darby i wielkokwiatowa Chicago
Hortensjada 12:11, 19 sie 2015

Do góry
Nie mam obecnie lepszych zdjęć ale może te wystarczą

dwa krzaczki odmiany nn

liście mają raczej gładkie bardzo podobna do polar bear ale inna struktura płatków no i polar bear ma szorstkie liście.

tutaj rozwijająca się polar bear na pierwszym planie

znalazłam inne zdjecia na kompie także wklejam, Bożenko liczę że dasz radę w identyfikacji rzuć na to swoim profesjonalnym okiem

Droga do spełnienia 12:11, 19 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Kwiatek na powitanie

śliczna - dziękuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 19 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Moja trawa pampasowa nie dała rady w trzecim sezonie i sama nie wiem dlaczego?...przecież zimy nie było, więc raczej nie wymarzła...posadzona z drenażem i ciut na górce, żeby w wodzie nie stała...a ponoć te trawy kwitną w naszym klimacie bardzo rzadko...po trzech latach najszybciej....po takich upałach powinny...u mnie Irenko tam gdzie cień od drewutni pada to trwa zielona jest....w pozostałych miejscach żółknie na potęgę...ale nie podlewam, bo mi szkoda wody. Wolę, żeby rośliny dostały....u mnie chmurzy się drugi dzień, ale nic z tego nie ma....tylko tyle, że powietrze do wytrzymania. Buziaki

Te trawy, to wyzwanie, moze kiedys nam się uda
Trawy tez nie podlewam, chyba ze cos kapnie, jak na rabaty leje, wiec w ciapki, ale w nosie z tym.
Odbije, stan taki
Dalej upal i slonce, o deszczu juz nawet nie myślę, zaraz do lekarza i dzien rozwalony, na ogrodzie chyba nic nie zrobie, no moźe lawendy ciachnę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 19 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Deren kousa z trudem susze wytrzymuje, oczywiscie podlewany, bo dawno by padł

Deren kwiecisty Rubrum rowniez z trudem
Ale jest cudny

Oj szkoda, bo też chciałam derenia cousa, ale właśnie na raczej suche stanowisko. Muszę to przemyśleć

Hortensjada 12:05, 19 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
ja tez jestem zadowolona z polar bear, ładnie sie trzyma i ma duze kwiaty
widac ją dobrze bo rosnie pojedynczo w lawendzie
ale patrząc na krzak i kwiaty to ja bym nie odroznila polar bear od limelight

dla mnie to jakies niuanse,

tym bardziej ze rosliny tego samego gatunku mogą sie roznic z powodu stanowiska i warunkow...

zobacze jak sie beda przebarwiac

vanilke mam jedną ale jakies male kwiaty ma, chyba w zeszlym roku wieksze byly...

zastanawiam sie tez co moze miec wplyw na kwitnienie
moje 2 drzewaka unique zakwitly bardzo ladnie a trzecie dopieo pokazalo pąki i to na 2 gałązkach tylko, dlaczego ? czy w ogole zdązy w tym roku...

czy to przez tegoroczna susze ?

U mnie też jest duża róznica w fazie kwitnienia jedna z grup Vanilek ma dopiero pojedyncze kwiaty, reszta jeszcze w pączkach - te na pierwszym planie.

Idę dalej przesadzć hortensje ( 6 sztuk) (zabieram gdzie za gęsto), jak przez tydzień nie zwiędną to pokażę nową rabatę . Na pewno nie zwiędną !
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 19 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Wpadam z rewizytą i czytam, że posiadasz 110 hortensji, wow. Odhaczam sobie Twój wątek, bo chcę go po trochu pozwiedzać.

Tyle juz jest, moze i wiecej, bo tegorocznych chyba wszystkich nie policzyłam..
Ogladaj fotki, bo watek dlugasny pozdrawim Ewo

Deren kousa z trudem susze wytrzymuje, oczywiscie podlewany, bo dawno by padł

Deren kwiecisty Rubrum rowniez z trudem
Ale jest cudny

Za to w tym samym miejscu Indygowiec Kiriłowa ma sie super

Tak samo judaszowiec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies