Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 17:52, 05 wrz 2015

jesień w sadzie
Jana 17:54, 05 wrz 2015

na jednym jest zwykła "angielka" wsadzona do gruntu, strasznie się rozrosła
Jana 18:00, 05 wrz 2015

na pierwszym zdjęciu moja rabatka stworzona w tym roku z dyniami dziś obcięłam suche hortensje, były brzydkie, denerwowały mnie..zostawiłam tylko te, które jeszcze trochę kwitną. Wycięłam też paprocie.
Mala_Mi 14:53, 06 wrz 2015

Składam rewizytę..ale tylko kilka obrazków czyli wizyta na szybką kawę

Do identyfikacji była kalina, polecam odmianę Watanabe lub Lenarth.

Berberysy potrafią z zielonych zrobić się czerwone.. u sąsiadki takie rosną ,ale odmiany nie znam. Całe lato zielone, a jesienią.. najpiękniejsza czerwień jaką widziałam na berberysach. Już powoli łapią kolor.. oglądam je codziennie z okna kuchennego
GorAna 23:08, 06 wrz 2015

Jana, prześledziłam Twój wątek....jego tytuł......

Wiesz życie to same sprzeczności, a może przeciwieństwa....dzięki nim możemy wychwycić równowagę.....każdy jest najpierw młody, piękny, pełen zapału, aż kiedyś staje się stateczny, dojrzały, spełniony.
Wielka sztuka połączyć w jednym ogrodzie (domu) dwa pokolenia i pozwolić kazdemu sie realizować i cieszyć swoimi wyborami i upodobaniami.
Piszesz, ze kupowałaś z Córką brzozę i pozwoliłaś jej dokanać wyboru i ten wybór uszanowałaś. Mądra z ciebie kobieta
Uszanowanie upodobań Teściowej i powolne dogadywanie się w kwestii nasadzeń w ogrodzie, to wielka sztuka.

Twój, Wasz, ogród jest piekny, kolorowy, jedyny w swoim rodzaju....choć bardzo pracochłonny.
Kibicuję bardzo powolnej ewolucji .....przejmowaniu pałeczki (rabatek) od Twojej Teściowej na Ciebie a potem na Twoje dzieci.
Pozdrawiam
AgataBC 17:40, 07 wrz 2015

To i ja wróciłam z rewizytą. I przejrzałam od początku. Widać dużo pracy w Waszym ogrodzie. Bardzo mi się podoba piaskowiec na tarasie-jego układ. Fajny efekt końcowy.
Biedronki nam powinny rabatu udzielać
Cebulowe szaleństwo dopiero się zaczyna..
Ach.. czy będą siły by to wszystko wsadzić?

Pozdrawiam serdecznie
Jana 18:58, 09 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Składam rewizytę..ale tylko kilka obrazków czyli wizyta na szybką kawę

Do identyfikacji była kalina, polecam odmianę Watanabe lub Lenarth.

Berberysy potrafią z zielonych zrobić się czerwone.. u sąsiadki takie rosną ,ale odmiany nie znam. Całe lato zielone, a jesienią.. najpiękniejsza czerwień jaką widziałam na berberysach. Już powoli łapią kolor.. oglądam je codziennie z okna kuchennego
niestety mój berberys jest niereformowalny, cały czas jest zielony, jedynie końcówki liści delikatnie inne. W tym roku go nie obcinałam i wyrósł na 2 metry, szkoda mi go bo to prezent i miał się przebarwiać, ale minęło już kilka lat.....dlatego zamierzam go przesadzić i dać szansę innym berberysom
Jana 19:06, 09 wrz 2015

GorAna napisał(a)
Jana, prześledziłam Twój wątek....jego tytuł......

Wiesz życie to same sprzeczności, a może przeciwieństwa....dzięki nim możemy wychwycić równowagę.....każdy jest najpierw młody, piękny, pełen zapału, aż kiedyś staje się stateczny, dojrzały, spełniony.
Wielka sztuka połączyć w jednym ogrodzie (domu) dwa pokolenia i pozwolić kazdemu sie realizować i cieszyć swoimi wyborami i upodobaniami.
Piszesz, ze kupowałaś z Córką brzozę i pozwoliłaś jej dokanać wyboru i ten wybór uszanowałaś. Mądra z ciebie kobieta
Uszanowanie upodobań Teściowej i powolne dogadywanie się w kwestii nasadzeń w ogrodzie, to wielka sztuka.

Twój, Wasz, ogród jest piekny, kolorowy, jedyny w swoim rodzaju....choć bardzo pracochłonny.
Kibicuję bardzo powolnej ewolucji .....przejmowaniu pałeczki (rabatek) od Twojej Teściowej na Ciebie a potem na Twoje dzieci.
Pozdrawiam
dziękuję, ostatnio moja córka oświadczyła, że nasz ogród jest widoczny jak na dłoni, stoisz w jednym kącie i widzisz kolejny, a jej się marzy tajemniczy ogród, pełen zakątków, labiryntów, gdzie ciągle odkrywasz coś na nowo i chociaż dotychczas nie przejawiała upodobań ogrodniczych to kto wie, może wątek w przyszłości będzie się nazywał ogród trzech kobiet?
Jana 19:08, 09 wrz 2015

Agcia napisał(a)
To i ja wróciłam z rewizytą. I przejrzałam od początku. Widać dużo pracy w Waszym ogrodzie. Bardzo mi się podoba piaskowiec na tarasie-jego układ. Fajny efekt końcowy.
Biedronki nam powinny rabatu udzielać
Cebulowe szaleństwo dopiero się zaczyna..
Ach.. czy będą siły by to wszystko wsadzić?

Pozdrawiam serdecznie
dziękuję... u mnie szaleństwo cebulowe trwa, kupiłam 50 szafirków, 40 krokusów i 10 przebiśniegów i ciągle kombinuję
Astrantia 21:52, 09 wrz 2015

Jana napisał(a)
W sklepie ktoś mi pokazał Red rocket i Marię, podobno ten ostatni przebarwia się na taki kolor tylko musi być w słońcu.Czy to możliwe by tak znacznie zmienił kolor?

Mam Marię i ona robi się pomarańczowo-żółto-czerwona ale nie jest to kolor, o który Ci chodzi niestety to są jasne odcienie oranżów i czerwieni. A spójrz na odmianę Orange Rocket, to jedna z moich ulubionych. Wiosną i jesienią ma fajne przejścia kolorystyczne, polecam