Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 08:42, 05 wrz 2015

I na tym koniec słonecznych fotek
Reszta w chmurach, o tej porze roku juz dobrze widać różnice w przebarwieniach ( w rolach głównych Limonka, Vanilka, Pinky Winky i Anabelka)

bozga 08:44, 05 wrz 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Jak zawsze cudownie

Dzięki i buziaczki dla całej rodzinki
bozga 08:53, 05 wrz 2015

iwonadm napisał(a)
Kiedy najlepiej przesadzać hortki bukietowe?

Iwonko ja je sadzę, przesadzam itp przez cały rok, tylko skuta lodem ziemia jest mi w stanie przszkodzić Jeśli masz coś do posadzenia teraz- to śmiało

A to na dobry poranek ostatnia fotka, trzeba zakasać rękawy i do roboty ( na razie nie pada)

Diamant Rouge na tle pełzającego po wszystkim powojnika Summer Snow

Marga 09:18, 05 wrz 2015

I znowu muszę napisać to samo: PRZEŚLICZNIE!
Na tego powojnika mam coraz większą ochotę
agnieszka_m 09:24, 05 wrz 2015

Bożenko a czy ten powojnik nie przemarza, chcę coś na ten zbiornik z wodą a ten powojnik się mi podoba
EdytaB 09:26, 05 wrz 2015

Bosssski ogród bozgi
Moje hortki wsadzone niedawno pozasychane kwiaty maja, mimo podlewania ale widzę, że listki świeże są wiec nadzieja jest na piękne rośliny w przyszłym sezonie.
A jałowiec na pniu boski.
Flower1 09:28, 05 wrz 2015

pieknie sie wybarwiaja milego weekendu.
ewsyg 15:14, 05 wrz 2015

Już go niosłam do kasy, ale przypomniałam sobie, że na jałowcach rozwija sie rdza gruszy. Ja mam grusze jadalną, więc nie chcąc ryzykować odstawiłam go grzecznie na miejsce. W domu doczytałam, że ta odmiana nie ma przetrwalników rdzy więc chyba go jednak kupie. Nie wiedziałam, że on spływa tak do samej ziemi. Kupiłam za to irgę szczepioną na pniu ze ślicznymi, czerwonymi owockami. To z myślą o ptaszkach, taki żywy karmnik.
Pozdrawiam Bożenko
Ewa777 16:45, 05 wrz 2015

bozga napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich odwiedzających i dziękuję za komentarze, szlaban na ogrodowisko muszę sobie robić sama ( tylko 2dni w tygodniu- ale niestety zdarza mi się złamać postanowienie) bo inaczej domowe sprawy leżą

Skuszona promykami słońca wyskoczyłam do ogródka przeanalizować plany na dzisiejszy dzień, cieszyłam się dosłownie chwilę bo z zachodu zimny wiatr przygnał ciężkie chmury, na razie nie pada- może się rozejdzie

Tu jeszcze słońce muska rośliny, część hortensji wymaga pomocy bo te z najcięższymi kwiatami niestety się trochę poprzechylały po ostatnich opadach

Pięknie wyglądają hortensje w blasku słońca
Kupiłam kolejne hortensje do ogrodu
Bożenko, wrzucę zdjęcie hortensji do zidentyfikowania na moim wątku, może Tobie uda się rozszyfrować zagadkę
bozga 18:35, 05 wrz 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Bożenko a czy ten powojnik nie przemarza, chcę coś na ten zbiornik z wodą a ten powojnik się mi podoba

A gdzie tam, silna bestia z niego

Weź też pod uwagę wiciokrzewy- ślicznie pachną, też długo kwitną a później mają czerwone jagódki