Przemek ale się u Ciebie wczoraj działo..
Ta roślinka to jest właśnie ten lubiany przeze mnie anafalis perłowy..seledynowo-groszkowy kutner i długo kwitnące chmurki białych kwiatuszków.
Wybór oczywiście pierwsza klasa, te dwie odmiany to podstawa do hortensjowego szaleństwa
Co do malutkich kwiatów - ten rok jest jednak ekstremalny dla hortensji, więc bym się nie martwiła. Ja natomiast przeżyłam zaskoczenie sadząc niby
Vanille Fraise a efekt jest taki
Dostałam ją w prezencie w zeszłym roku, rzeczywiście wydawała mi się drobna ale myślałam, że z powodu doniczki i wiosną wysadziłam do gruntu, teraz raczej jestem pewna, że to jej miniatuowa wersja Sundae Fraise
A teraz lecę już do ogródka bo samo się nic nie zrobi
Wybór świetny i spokojnie możesz do nich dołączyć Magical Candle
Rośnie u mnie drugi rok i jestem z niej bardzo zadowolona ( muszę ją przesadzić bo posadziłam za blisko Phantoma). Bardzo duże zbite kwiatostany, lekko się pod ich ciężarem przewiesza, teraz przebarwia się zieleniejąc podobnie jak Diamantino a brzegi płatków różowieją, gęsto się krzewi.
Na drugiej fotce w towarzystwie Phantoma ( daje to też pogląd na odcień), jest od nego troszkę niższa
Cześć, Ewo!
Jak miło, że do mnie zajrzałaś. Podziwiam Twój ogród u Iwonki. U mnie też możesz wrzucać zdjęcia, jeśli tylko chcesz! Piękny ogród masz.
Hosty mnie bardzo interesują, a u nas w szkółkach i sklepach marny wybór.
Bardzo chętnie się wymienię, mam nadzieję, że wypatrzysz coś u mnie dla siebie. Jak postępują prace przy budowie ścianki wodnej?
Rozmawiałyśmy o wyprzedaży nadwyżek roślin w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie