Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 14:31, 28 sie 2015

babka napisał(a)
Twoje hortensje są dosłownie CUDOWNE !! Nie dość, że sztywno stoją to kolor mają przewspaniały ! Piękne Widać jak o nie dbasz Ja koło moich niby chodzę ale wciąż cherlawe są, miękkie witki się kładą a kolor dziwny, taki brudny ten róż.
Piszesz, że miskant malutki ale nie masz czym się martwić, napewno będą piękne bo ładne sadzonki masz. Wiosenne nasadzenia dłużej każą czekać na pożądany efekt.

Ola wiesz co ale dosłownie jeszcze niecałe dwa tyg temu też miały taki kolor brudnego różu wpadającego w brąz ... wydawało mi się, że kurcze jednak wybrałam złą odmianę ale jakoś zaraz potem je wzięło na taki mocny ciemny róż i teraz już mi się zaś podobają ale i tak się wyłożyły może taki ich urok?!?!

beata_m 17:01, 28 sie 2015

myślę o cebulowych
tak wygląda część tylnia mojego jestestwa na dzień dzisiejszy:

a cebulowe?! chciałabym jakoś sensownie je rozmieścić ehhhh

Mysza 19:02, 28 sie 2015

Hortensje bardzo ładny szpaler tworząA czy na siatce za nimi masz coś posadzonego jako tło?Nie pamiętam.

Jakie kolorki tulipanów lubisz??
Ja chyba dosadzę burgundowych, różowych i białych.A i czosnki
beata_m 06:55, 29 sie 2015

Mysza napisał(a)
Hortensje bardzo ładny szpaler tworząA czy na siatce za nimi masz coś posadzonego jako tło?Nie pamiętam.

Jakie kolorki tulipanów lubisz??
Ja chyba dosadzę burgundowych, różowych i białych.A i czosnki

Gosia za nimi tuje po sąsiada stronie dlatego nie zdecydowałam się sadzić nic u siebie, jeśli nie podrosną to może jakieś miskanty wsadzę za nie jeszcze.

Co do kolorów to bym też w takich kolorach jak Ty sadziła - więc pomału będę kompletować cebulinki
szemusia 09:26, 29 sie 2015

beata_m napisał(a)
i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona

Miskant się rozrośnie. Widać, ze sadzonki są ładne, teraz tylko w górę musi pójść. A to dopiero wiosną
Ja Ml sadzilam wiosną i też w górę nie bardzo, ale na bok już ładnie się rozrósł

Akcja cebulowe, czytam?
malkul 21:34, 30 sie 2015

beata_m napisał(a)
)

ślicznie
babka 22:24, 01 wrz 2015

Beciu ładnie tam na tyłach u Ciebie, już nieźle to wygląda. Pod murkiem fajnie wymyśliłas by na rabacie dać trawki, będą tworzyły ciekawy parawanik pod domkiem.
Cebulowych dużo dużo dosadź, będzie pięknie
beata_m 13:38, 05 wrz 2015

Beatka , Gosia, Ola dzięki za miłe słowa
no cebulowe ale zaś z drżeniem reki czy dobry wybór, czy oby na pewno to itd itp ehhh zupełny brak pewności w tych moich działaniach
beata_m 13:43, 05 wrz 2015

tulipanki: National Velvet jestem zaskoczona dużymi cebulkami na razie sztuk 25, choć doszło tylko 5 ale reklamacja już złożona i mają dosłać resztę
te będę sadzić w zestawieniu z tulipankami Don Quichotte

i czosnek Sphaerocephalon, podejście nr dwa, bo sadziłam w kwietniu ale nic a nic z tego nie wyszło, posadzę teraz jesienią i zobaczę czy tym razem będzie lepiej

z czosnkami ma być stipa w mojej jeszcze nie istniejącej donicy
(inspiracja: https://www.pinterest.com/pin/490540584388603398/)
ale eM obiecał, że do końca września będzie
Ewkakonewka 20:08, 05 wrz 2015

Śliczne hortki, wymiatają po prostu i ten trawnik zielony, czad
Jak chcesz nasiona stipy to się przypominaj koniecznie.