w tym sezonie jeżówki wygrały mój konkurs na najwspanialsze kwiaty lata...mam masę sadzonek...zabiorę się chyba za przesadzanie
a na razie .... takie tam
Jana, patrzę i patrzę, i nie wiem co to???
Muszę do sklepu w te pędy, wszystkie ładniejsze cebulowe wykupicie! Szkoła się zaczęła i nie miałam czasu na przyjemność zakupów ogrodniczych.
Co do krokusów, to ponoć nie powinno się ścinać liści krokusów, dopóki same nie zaschną, dlatego chyba masz ich coraz mniej.
W tym tygodniu po długim okresie nicnierobienia w ogrodzie (no może z wyjątkiem podstawowych czynności, czyli koszenia i podlewania ) postanowiłam zacząć odrabiać powoli ogrodowe zaległości.
Na pierwszy rzut poszła krawędź trawnika, która już od dłuższego czasu kłuła mnie w oczy. Zobaczcie te "brody"
wyszarpałam resztę obrzeża, które jak widać i tak nie zapobiega przerastaniu trawy i docięłam kant półksiężycowym nożykiem. Potem wyciągałam pasy trawnika i na końcu docięłam jeszcze trawkę "na równo"
Cudniasta Larisska
Ale gdybyś nie napisała, ze to ona, to bym jej nie poznała - tak mylące jest zblizenie tutaj wygląda na wieeelki kwiat, a ona przecież malutka-drobniutka
Asia specjalnie dla Ciebie, to moje maleństwa bukszpanowe w różnych kątach ogrodu...jedne mniejsze inne większe, ale wszystkie sadzone dwa lata temu....nawet dość spore i zdrewniałe gałązki sadziłam,ale ukorzeniacz konieczny i od razu przycinałam czubki
te po prawej cięłam w tym roku już i odrosty mają
tutaj to maleństwa były teraz mają jakieś 10, może 15 cm cm od ziemi, muszę je teraz przyciąć....ale koniecznie już część muszę zagospodarować jesienią