Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 15:10, 18 sie 2015

Do góry

Lawendowy zawrót głowy 15:09, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

chciałabym za domem ławeczke i miły widoczek bo tam zawsze wiecej cienia i ochłody ))ale to dopiero w przyszłe lato )

Podziwiam Twój ogród juz od jakiegoś czasu. Jest wspaniały.
Czy mogłabyś mi powiedzieć co to za piękne drzewa?
Pewnie już gdzieś pisałaś, ale trudno sie przebijać przez wątki.

Pozdrowienia!
Ogród Mirelli 14:59, 18 sie 2015

Do góry
Ogród Mirelli 14:54, 18 sie 2015

Do góry
Nigdy nie miałam białej róży, teraz już mam

Skąpana w słońcu 14:47, 18 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:45, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Anetko a to rozowe to zurawki?
Ogród Mirelli 14:41, 18 sie 2015

Do góry
W ogrodzie znowu różano się zrobiło Drugie kwitnienie

Uwielbiam tą różę - pięknie pachnie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:34, 18 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj posiedziałam w ogrodzie i poanalizowałam sobie nasadzenia
Miałam odwiedziny i stwierdzono, że mam bardzo, bardzo smutny ogród bo oprócz hortek nic nie kwitnie a trawy to na łąkach rosną a nie w ogrodzie i to jeszcze w takiej ilości...

Tak więc działam dalej w moim smutnym ogrodzie i poszukuję niskiej trawy zamiast żurawek w bukszpanach. Trawka powinna być zimozielona i być zbliżona do ML. Chodzi mi o kolor i żdzbła Nie może być wysoka taka jak Icę Dance, tylko taka poduchowa

Chodzi mi o to miejsce:

Świetnie się tu wszystko ma. Trawa to tylko i wyłącznie molinia variegata, bardzo fajny pokrój, nie rozłazi się, szybko i ślicznie kwitnie, wielkość odpowiednia. Wiosną szybko rusza, wysokość do 30 cm może 40, kwiatostan to do 60Oto ona i ciekawa jestem, kto tak twój ogród posumował???
Do miskanta Ml pasuje

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:26, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Co roku na wiosne sadzisz begonie? Te rozowe ile to sztuk? Jakos nie przyuwazylam jak i kiedy je sadzilas?
Jejku jak mi sie podoba Twoj ogrod!
Cudny!!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:21, 18 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj jeszcze jestem na forum ale od jutra może być przerwa. Nie gniewajcie się że zaglądać do Was będę nieczęsto i bez pisania. Miał być u mnie szybki remont,tydzień może dwa. Niestety okazało się że potrwa dwa ale miesiące.Po zdjęciu starych paneli okazało się że deski pod nimi są zbutwiałe i dziwnie pachną. Podłog była robiona starą metodą bez wylewki i niestety teraz trzeba to poprawić. W salonie będą wykopki, rozbieranie kominka i schodów a potem betonowanie.Na wylewkę podłogę można położyć dopiero za kilka tygodni.W napadzie głupawki synuś uznał że powinnam zasiać w salonie trawkę i zrobić rabatkę.Nawet zrobił przymiarkę.

Pośmialiśmy się chwilę ale teraz nie jest mi do śmiechu więc spadam i wrócę jak już będę miała czas i humor

Gosieńko Kochana faktycznie kiepsko u Ciebie z remontem - ale pocieszmy się faktem że efekt końcowy będzie zadowalający i pewność że jest zrobione jak być powinno Buziam Cie Mocno
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:14, 18 sie 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
od razu tylko kilka zaległych fotek z ogródka w te upały nawet zdjęć nie chciało mi się robić... ... róże przekwitały niemal jak liliowce - w jeden dzień; po podlewaniu od razu pojawiały się nornice i krety....masakra...; rośliny schły mimo podlewania...
Dość narzekania, teraz fotki

ale cudnie u Ciebie , oj chyba ostro do roboty muszę się wziąć by też się cieszyć takimi efektami
Typografia ogrodu 14:11, 18 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

girlanda - jasne, ze ja robiłam, przecie nie teściowa. Nie mam takiej jak Makul
To są takie smieszne sloniki - taki temat przewodni całego pokoju). Nie są z filcu a z materialu ze spodni i koszuli starych

[img

Z bliska jeszcze fajniejsze te słoniki, ja do szycia mam dwie lewe ręce, choć maszynę mam.
Babcia była krawcową, ale ja niestety talentu nie odziedziczyłam.

Miło mi wtedy było spełnić Twoje marzenie o rozchodnikach, których u siebie nie mogłaś nigdzie dostać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:09, 18 sie 2015

Do góry
Wczoraj posiedziałam w ogrodzie i poanalizowałam sobie nasadzenia
Miałam odwiedziny i stwierdzono, że mam bardzo, bardzo smutny ogród bo oprócz hortek nic nie kwitnie a trawy to na łąkach rosną a nie w ogrodzie i to jeszcze w takiej ilości...

Tak więc działam dalej w moim smutnym ogrodzie i poszukuję niskiej trawy zamiast żurawek w bukszpanach. Trawka powinna być zimozielona i być zbliżona do ML. Chodzi mi o kolor i żdzbła Nie może być wysoka taka jak Icę Dance, tylko taka poduchowa

Chodzi mi o to miejsce:

Gunnera - parzeplin 14:07, 18 sie 2015

Do góry
Pawelpawel napisał(a)

Paweł, ta gunnera Gunnera tinctoria jest z Twojego ogrodu, chyba 2013 rok. Ale nie podpędzam jej, a na zimę wykopuję do chłodnej szklarni. Dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Zbliżenie na liście ona młoda jest jeszcze bo ma 4 lata a kupiona była jako patyczek z czterema gałązkami

mojej listki wyglądają bardzo podobnie
ja nie umiem ich odroznic po listkach

moze jankosia ? bo ona tez ma ta brzozę

to moj listek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:52, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytam u Kasi własnie o Teoich wielkich rewolucjach tych planowanych i juz ukonczonych

Jakie Ty masz hortki jak drzewa a trawy dorodne , miejsca i swoboty tyle maja i szaleja

Te 3 letnie są wysokie bardzo, a chcę aby wszystkie takie były, muszę policzyć ile w końcu ich mam
skoro mnie tak one lubią, tak samo trawy, to one będą u mnie w ogrodzie
ulubiona hakone

carex elata stąd zabieram, rodki zarastają

te przsadzane miskanty i hakone super idą, rabatke trzeba powiększyć

Lawendowy zawrót głowy 13:51, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wszystko, jak spod igły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:48, 18 sie 2015

Do góry

Mój mały ogródeczek :) 13:46, 18 sie 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
zapraszam wszystkich na pączusie własnej roboty

o jeny, ale pysznosci, skusze sie na pare paczkow
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:46, 18 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies