Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

BASIA8 14:21, 18 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj jeszcze jestem na forum ale od jutra może być przerwa. Nie gniewajcie się że zaglądać do Was będę nieczęsto i bez pisania. Miał być u mnie szybki remont,tydzień może dwa. Niestety okazało się że potrwa dwa ale miesiące.Po zdjęciu starych paneli okazało się że deski pod nimi są zbutwiałe i dziwnie pachną. Podłog była robiona starą metodą bez wylewki i niestety teraz trzeba to poprawić. W salonie będą wykopki, rozbieranie kominka i schodów a potem betonowanie.Na wylewkę podłogę można położyć dopiero za kilka tygodni.W napadzie głupawki synuś uznał że powinnam zasiać w salonie trawkę i zrobić rabatkę.Nawet zrobił przymiarkę.

Pośmialiśmy się chwilę ale teraz nie jest mi do śmiechu więc spadam i wrócę jak już będę miała czas i humor

Gosieńko Kochana faktycznie kiepsko u Ciebie z remontem - ale pocieszmy się faktem że efekt końcowy będzie zadowalający i pewność że jest zrobione jak być powinno Buziam Cie Mocno
Milka 14:41, 18 sie 2015

Gosia, wiem, że ci trudno, ale wytrzymasz, poszukaj pozytywy, przecież w wyobraźni widzisz już to inne i piękne. Ogród odżyje, wiosna i tak trzeba wszystko porządkować, jakby znowu od początku, więc tym się nie martw, jak coś padnie, będę moim dobrem ratować

Co do wylewek, jeszcze na nie samopoziomujące muszą iść, ale aż kilka tygodni, hym..zapytam się Waligóry, w końcu nasz rył aż do ziemi i od podstaw wszystko robił.

Poczucie humoru synusia podziwiam, uśmiałam się i wy w końcu też
ewsyg 14:46, 18 sie 2015

Nie lubię remontów
AlKa 21:06, 18 sie 2015

ewsyg napisał(a)
Nie lubię remontów

A ja lubię, ale mój eM nie bardzo i czasem mnie stopuje niestety.
lojalna_ 21:14, 18 sie 2015

bo jak nie TY to kto? buziaczki mocne
kasiek 11:10, 19 sie 2015

J tez lubie, zwłaszcza gdy sama robić mogę a jak nie mogę to mnie trafia...
Kasya 11:14, 19 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj jeszcze jestem na forum ale od jutra może być przerwa. Nie gniewajcie się że zaglądać do Was będę nieczęsto i bez pisania. Miał być u mnie szybki remont,tydzień może dwa. Niestety okazało się że potrwa dwa ale miesiące.Po zdjęciu starych paneli okazało się że deski pod nimi są zbutwiałe i dziwnie pachną. Podłog była robiona starą metodą bez wylewki i niestety teraz trzeba to poprawić. W salonie będą wykopki, rozbieranie kominka i schodów a potem betonowanie.Na wylewkę podłogę można położyć dopiero za kilka tygodni.

o matko...to rzeczywiscie juz grubszy remont, strasznie wspolczuje, zwlaszcza ze niespodziewany
malgorzata_s... 22:13, 19 sie 2015

Kochani dzięki za słowa wsparcia i pocieszenie. Wiem że są gorsze rzeczy i sama sobie to powtarzam. Przecież jesteśmy zdrowi i jest lato więc schnie itd.
Dzisiaj już troszkę inaczej na to patrzę bo gruz i paskudztwo wywiezione,pierwsza warstwa suchego betonu rozłożona, udało się schody i kominek ustawić na kostkach betonowych bez rozbierania i nawet trawa się zazieleniła.
Kupiłam sobie hortki i posadziłam tam gdzie braki, ciut lepiej wygląda choć strat o wiele więcej niż nowych roślin.Nic to, jakoś to ogarnę
Niestety czasu nadal nie mam więc tylko cichaczem do Was zajrzę
Buziaki dla Was

Katkak 23:20, 19 sie 2015

Fajnie czytać Gosiaczku, że jakoś to ogarniacie i już widać światełko w tunelu . Będzie pięknie .
Ewa777 23:53, 19 sie 2015

Gosieńko, zrobiłaś zakupy (pochwal się jakie hortensje kupiłaś) i zazieleniło się u Ciebie - czyli idzie do przodu

U mnie nadal bezdeszczowo...