Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:52, 18 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Czytam u Kasi własnie o Teoich wielkich rewolucjach tych planowanych i juz ukonczonych

Jakie Ty masz hortki jak drzewa a trawy dorodne , miejsca i swoboty tyle maja i szaleja

Te 3 letnie są wysokie bardzo, a chcę aby wszystkie takie były, muszę policzyć ile w końcu ich mam
skoro mnie tak one lubią, tak samo trawy, to one będą u mnie w ogrodzie
ulubiona hakone

carex elata stąd zabieram, rodki zarastają

te przsadzane miskanty i hakone super idą, rabatke trzeba powiększyć

Kindzia 13:53, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Zaklepane przy okazji dla siebie coś uszczknę skoro je masz, są warte grzechu

Dostałam ją od Kasi w zeszłym roku, była tam jedna sadzona. Od tej pory nigdzie nie widziałam tej odmiany. Masz zaklepane patyki Irenko!
Milka 13:58, 18 sie 2015

Ok, to trzeba dużo zrobić, większa szansa na sukces, u mnie w piachu najlepiej idą każda się przyjmuje, o dziwo nie w ziemi
teraz rozmnażam ogrodowe, to ta pora dobra jest
Kasya 14:13, 18 sie 2015

ja swoja pampasową musze gdzies zimowac a mam z tym problem bo garaz bez okna...

u mnie biegun zimna

a moja matrona nie jest taka intensywna w kolorza ani liscie ani kwiaty

molinie tez mam taką i jestem z niej bardzo zadowolona
Milka 14:17, 18 sie 2015

Z zimowaniem to rzeczywiście problem, ja od razu nastawiłam się na grunt, licząc się z porażką, ale zyje.
U was chłodniej wiosną i zimą, u nas te pory teraz ciepłe, temperatury, jak w Anglii i Irlandii, one tam zimują bez problemu, więc u nas też już powinny.
Może ma za dużo słońca, albo za mało, u mnie tak pół na pół i sporo wilgoci, tam gdzie mam na patelni sa blade, nie wybarwia się tak.
Molinie będę rozmnażać, oby nie w upały, bo mi 5 ledwo zipie
JulkAd 16:09, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Dopiero pokaz będzie
trawa pampasowa, 4 rok, czy w końcu będzie kwiatostan???

Moja trawa pampasowa nie dała rady w trzecim sezonie i sama nie wiem dlaczego?...przecież zimy nie było, więc raczej nie wymarzła...posadzona z drenażem i ciut na górce, żeby w wodzie nie stała...a ponoć te trawy kwitną w naszym klimacie bardzo rzadko...po trzech latach najszybciej....po takich upałach powinny...u mnie Irenko tam gdzie cień od drewutni pada to trwa zielona jest....w pozostałych miejscach żółknie na potęgę...ale nie podlewam, bo mi szkoda wody. Wolę, żeby rośliny dostały....u mnie chmurzy się drugi dzień, ale nic z tego nie ma....tylko tyle, że powietrze do wytrzymania. Buziaki
Kasya 17:23, 18 sie 2015

Milka napisał(a)
Z zimowaniem to rzeczywiście problem, ja od razu nastawiłam się na grunt, licząc się z porażką, ale zyje.
U was chłodniej wiosną i zimą, u nas te pory teraz ciepłe, temperatury, jak w Anglii i Irlandii, one tam zimują bez problemu, więc u nas też już powinny.
Może ma za dużo słońca, albo za mało, u mnie tak pół na pół i sporo wilgoci, tam gdzie mam na patelni sa blade, nie wybarwia się tak.
Molinie będę rozmnażać, oby nie w upały, bo mi 5 ledwo zipie

a rozmnazalas juz te molinie ?
dobrze sie dziela i przyjmują ?
JulkAd 17:28, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Kasia, mnie wyślesz patyki, ja je będę ukorzeniać, powiem ci, że idzie mi z tym świetnie, nawet 3 patyki Vanilek sąa potem zabierzesz sobie gotowe sadzonki
Buziaki

To i ja jednego patyczka zamawiam...nawet piasek z ziemią mogę Ci Irenko dowieźć jeżeli taki mikroklimat do rozmnażania masz...ja muszę swoją hortkę Grandiflorę wysadzić i zamienić na jakąś inną, bo albo miejsce ma nie takie, albo nie jest tą za którą się podaje....jak porządnie nie zakwitnie to mówię jej do widzenia
kasiek 18:28, 18 sie 2015

Ale Ty masz hortek, pewnie jesienia i zimą tez jest dzieki nim pieknie!
I trawy też masz bossskie!
Justyna 18:50, 18 sie 2015

Irenko, u mnie też susza męczy. Tyle razy chmury deszczowe i burze krążyły obok i nic. Codziennie podtrzymujemy rośliny przy życiu kilkugodzinnym podlewaniem. Na szczęście mamy studnie. Dobrze, że macie nawadnianie pod rododendronami. Trawnikiem się nie martw. Hortensje, patagonki i trawy prezentują się u Was znakomicie
Šciskam i całuję