Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:22, 22 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.

Chyba faktycznie o ten sernik chodziMój ogród to jednak przede wszystkim rh ale i inne roslinki mam ale ich kwitnienia nie można porównywac z rh. Z braku niejsca wszystko inne posadzone byle jak.

Jestem w polu 22:22, 22 lip 2015

Do góry
iwka napisał(a)
za takie pieniądze to nawet jak i nie przetrzyma zimy to warto. Ładna jest, podobna trochę do młodej turzycy włosistej FC zobacz, ale to chyba nie ona

Ta moja ma takie podsuszone końcówki i teraz nie wiem czy to tak ma być, czy po prostu była mało podlewana. Obok niej stała jeszcze taka całkiem brązowa, ale to ewidentnie była taka odmiana. Ta co kupiłam ma co prawda suche końcówczki, ale tak ładnie się zawijają. Nie mam pojęcia co to
Leśne Wzgórze 22:22, 22 lip 2015

Do góry
toby napisał(a)
Biorac pod uwage ze masz mnóstwo sosen które teoretycznie zakwaszaja glebe to hortensje zamiast byc niebieskie sa rozowe. U mnie jest podobnie i nic nie rozumiem.

To chyba taka odmiana co za bardzo niebieska być nie chce zresztą mnie się wszystkie podobają i nie muszą być niebieskie
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:22, 22 lip 2015

Do góry
Piękny dzisiaj wieczór, cieplutko, tylko te komary
Zrobiłam parę mrocznych zdjęć
Leśne Wzgórze 22:20, 22 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)

Oj u mnie z tła sosnowego niewiele zostało na jesieni prawie wszystkie wycięliśmy, bo były zagrożeniem zostały tylko dęby i brzozy i marzy mi się w nich taka trawka, ale powalczę z nią jak ogarniemy dom i teren wkoło
trawka śliczna

szkoda drzew, ale oczywiście bezpieczeństwo jest ważniejsze... w brzozach trudniej będzie zrobić trawnik... bo korzenią się dość płytko...

Pomęczę jeszcze trawnikiem
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:18, 22 lip 2015

Do góry
Powojnik Avant Garde

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:18, 22 lip 2015

Do góry
turzyca włosista FC od Kasya
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:17, 22 lip 2015

Do góry
Paź Królowej
Hey....witam moich miłych ogrodowiskowych gości...trochę mnie nie było....ale wiecie uroczystość zaślubin córci mnie pochłonęła, dziękuję za życzenia...wkrótce do Was wrócę, poodpisuję i Was poodwiedzam
Jednak tylko dla Was to będzie wydarzenie, jak Wam pokażę kto przyleciał na wesele mojej córci.....sama Królowa

Paź Królowej, jej uroda w postaci imago robi wrażenie...to nagroda za unikanie chemi w ogrodzie, a ja latałam jak głupia za cytrynkiem, a sama królowa dała mi całe 5 minut na sesję fotograficzną i znikła...mam nadzieję, że złożyła jaja....wiosną dla jej poczwarek posadzę dużo marchewki, kminku i kopru

Ten motyl to szczęście zesłane dla młodej pary

Papilo machaon to motyl, którego zobaczyłam pierwszy raz w życiu
Działka wkoło Lubczyka :) 22:15, 22 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
No nareszcie jak ja lubię to twoje marudzenie.Idę oglądać ☺

ja też Cię kocham
Leśne Wzgórze 22:14, 22 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Wiewiórek, sów i innych ptaków zazdroszczę, ale już dyląża zdecydowanie nie .

Odwiedziłam w końcu mój ulubiony Las Perfekcyjny . Rabaty wykrojone idealnie, ja nie pamiętam kiedy u siebie kanty poprawiałam.

Buziaki!

Oj tam, oj tam, nie jest taki straszny
Jak już pisałam kanty robię raz (góra 2 razy) w roku... i jest to bardziej poprawienie linii rabat niż kancikowanie , ale nie powiem wrażenie robi.... przez jakieś 2 tygodnie

Dzięki, że zajrzałaś...

Jeżówka Meringue
Leśne Wzgórze 22:14, 22 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne hortki. Moje wcale zarazy nie kwitną Dostaną wilczy bilet. Tylko dwie stare się starają Pozdrawiam Wiewióro

Hortensje po deszczach troszkę się pokładają, ale i tak są piękne, uwielbiam wszystkie hortki ... bukietowe, ogrodowe... różowe, niebieskie i białe

Jestem w polu 22:14, 22 lip 2015

Do góry
za takie pieniądze to nawet jak i nie przetrzyma zimy to warto. Ładna jest, podobna trochę do młodej turzycy włosistej FC zobacz, ale to chyba nie ona
Ogród do kwadratu 22:14, 22 lip 2015

Do góry
Juzik.... to dla zaspokojenia głodu... marchewki od zadka strony ... a może nie...

to taka marchewkowa joga
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:11, 22 lip 2015

Do góry
Moja róża kupiona jako Hansestadt Rostock nie jest nią. Ma dopiero dwa kwiaty. Pączek mocno żółty. Po rozkwitnięciu kolor blednie. Czy ktoś ma jakiś typ? Lekko pachnie.

W pełni rozkwitu...

i wieczorową porą

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:09, 22 lip 2015

Do góry
Lilia

Rutewka

President

Działka wkoło Lubczyka :) 22:05, 22 lip 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Pelaśki ze stipą, pomysł zgapiłam od Mirki

Surfinie dają rade po burzy!

Szałwia z nasionka nawet zakwitła

Stipa, nawet emowi bardzo się podoba a był przeciwny ozdobnym trawkom
Jak miło☺
Ogród do kwadratu 22:04, 22 lip 2015

Do góry
Gracki...?
...no to świeżutkie

Ogród na glinie 22:01, 22 lip 2015

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 22:01, 22 lip 2015

Do góry
Mam też coś do zjedzenia
piętrowo rosnący jarmuż z angielskich nasionek

-

-

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:59, 22 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No ja sie rozsądkiem nie wykazałam i posadziłam bylinówkę - dwa dni z konewka latałam, naparstnice na razie usnęły- mam nadzieję, ze się jeszcze obudzą- ale w nocy niebo podlało, więc może nie będzie tak tragicznie. Zakupy superowe- rozwar docelowo dorasta w kolejnych sezonach do kolan

Jak będziesz podlewac, to odrosnie od korzenia. Gorzej z krzewami, a ja mam właśnie dużo krzaków do przesadzenia.

Kawa napisał(a)
ja to jednak tępa jestem
nawet nie wiedziałam ze ejst taka roślina jak rozwar

uuuuuu uczyć się muszę uczyć

Ja do niedawna też nie wiedziałam, bo to mój początek z bylinami. Ale zobaczyłam u Kosolki, w pałdo mi w oko, więc jak dziś zobaczyłam to się długo nie zasatanawiałam

Kasya napisał(a)

oj tam oj tam
fajne zakupy, nie ma sie co przejmowac, miejsce sie znajdzie

ja mam jeszcze roslinki do posadzenia a przyjechalam dzisiaj z cyprysikiem teddy bear ...bo byl fajny

Miejsce sie zawsze znajdzie. Planuje niebawe zdzierać darń pod nowe nasadzenia

anka_ napisał(a)

A może dzięki tobie ...

Ha ha Teraz to rozwar bedzie mi sie zawsze z Konieczki kojarzył

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies