Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Juzia 22:13, 22 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Powiem Ci że od kostki wolę rabaty a dziesięciometrowe to u mnie sa a u Kondzia też conajmniej 7m szerokosci mają a długosc jeszcze większą więc i Ty możesz miec ale Twój wybór.

Bogdziu ja bym chciała takie wielkie rabaty!
Może kiedyś
07_Rene 22:18, 22 lip 2015

Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.
Bogdzia 22:18, 22 lip 2015

Juzia napisał(a)

Bogdziu ja bym chciała takie wielkie rabaty!
Może kiedyś

Juzia rób i sie nie zastanawiaj. Na bylinowych robota jest tylko wiosna a potem tylko podziwiac efekty.
viva 22:21, 22 lip 2015

Bogdziu, wszyscy proszą Cię o przepis na sernik a ja poproszę o przepis na taką piękną hortensję Wiesz, że moje przemarzły w tę zimę, której nie było i mam trzy kwiatki na pięciu krzewach?
Bogdzia 22:22, 22 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.

Chyba faktycznie o ten sernik chodziMój ogród to jednak przede wszystkim rh ale i inne roslinki mam ale ich kwitnienia nie można porównywac z rh. Z braku niejsca wszystko inne posadzone byle jak.

Bogdzia 22:26, 22 lip 2015

viva napisał(a)
Bogdziu, wszyscy proszą Cię o przepis na sernik a ja poproszę o przepis na taką piękną hortensję Wiesz, że moje przemarzły w tę zimę, której nie było i mam trzy kwiatki na pięciu krzewach?

Viva jak mogły Ci przemarznąc jak zimy nie było? Myślę ze może rosły na podmokłej ziemii i piły cała zimę wodę bo nie zamarzła, ale tylko tak przypuszczam bo nie pamiętam gdzie były.Ja swoim obcinam tylko kwiaty i gałązki które włażą na inne rosliny a poza tym mają całkowitą swobode a własciwie maja utrudnienia bo rosna za azaliami i musza byc wysokie by łapac słoneczko.I to cały przepis na moje hortki.Pozdrówka.
Kasya 22:30, 22 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Ale kto sie zbuntował rh czy hortki?Jeśli rh to niektóre dopiero zawiazuja pąki , trzeba poczekac ale susza na pewno dobra dla nich nie była. U mnie wogóle na niektórych nie rosły nowe przyrosty przez tą suszę ale starczyło ze raz popadało i urosły a dzis znów padało to może i pąki zawiążą.

hortki 2 bukietowe sie zbuntowaly...

ale teraz nie moge myslec o hortkach ani o rh bo mysle tylko o serniku
poprosze o przepis
Bogdzia 22:38, 22 lip 2015

Kasya napisał(a)

hortki 2 bukietowe sie zbuntowaly...

ale teraz nie moge myslec o hortkach ani o rh bo mysle tylko o serniku
poprosze o przepis

a wiec jednak o sernik najbardziej chodzi
mira 22:57, 22 lip 2015

Och ile stron musiałąm przelecieć żeby te hortki zobaczyć - no piękny mur hortensjowy, ja mam pierwszy rok i na razie patrzę w dół ale i tak cieszy
lilie standardowo uwielbiam a Ty masz całe bukiety ale zapach musi być

a przepis na serniczek poproszę coś czuję że na upał idealny

pozdrawiam
Bogdzia 23:20, 22 lip 2015

gdzie chce wejsc pisze mi ze wystapił bład systemu to idę spac.Motylki zostawiam .