To fajnie, a myslałam że tylko troszkę oglądałaś Tak sobie pomyślałam żebyśmy fajnego Sylwestra mieli Trochę nas tu siedziało aż do rana
Ha, i ba.. co chwila któraś z nas leciała do komputera.. Aż się mieszało która w danej chwili jest zalogowana
A za 10 dni kolejne spotkanie Już się nie mogę doczekać
Przepraszam Beatko, poleciałam sobie po całości, bo bywasz u mnie a ja mało u Ciebie piszę.
Jak będzie wiosna wrzuć mi link, gdzie masz problem, ale widzę, że doskonale pracujesz nad swoim ogrodem
Danusiu
nawet nie wiesz jaką radochę mi zrobiłaś Swoją wizytą w moich skromnych progach
wymarzony początek roku
Twoje uwagi są cenniejsze niż złoto
a kwestii tej rabaty, to póki co jest cały czas tak
na wiosnę planuję ją zmienić i będę zapewne potrzebować pomocy
chciałabym nadać tej rabacie chyba jakiś taki wiejsko-angielski charakter nie wiem czy tak się da, ale ta rabata musi być zmieniona
zobaczymy co po zimie zostanie
co do klona to nie byłam do niego przekonana od samego początku, ale z braku laku.... i to był błąd
i dziękuję za pochwałę--to niesamowicie motywuje
pozdrawiam bardzo serdecznie i zapraszam w każdej wolnej chwili
Dla Ogrodowiska bo jego wyniki rosną w postępie geometrycznym (cokolwiek to znaczy) hehehe
No i dla naszych ogrodów, żeby pogoda nie kaprysiła i rośliny nie chorowały
To znaczy Danusiu, że jesteś wspaniała, forum jest wspaniałe i fajnie nam razem
Życzenia noworoczne odwzajemniam i buziam mocno!!! Samych wspaniałości w Nowym Roku!!!
Przepraszam Beatko, poleciałam sobie po całości, bo bywasz u mnie a ja mało u Ciebie piszę.
Jak będzie wiosna wrzuć mi link, gdzie masz problem, ale widzę, że doskonale pracujesz nad swoim ogrodem
Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.
Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam
Gosia jesteś niezastąpiona normalnie jak wróżka
myślę ,że o to chodziło
wygląda fajnie a ta śliwa to jaka duża może urosnąć? że tak sie głupio spytam
Gosia dobrze zgaduje w moich myślach, może ewentualnie trzeba cosik pogrubić żurawki żeby nie były sznurkiem a w pobliżu hortensji jako wachlarz
musze teraz leciec, ale daj link do tej rabaty bo przeciez nie znajde teraz. Może mi cos wpadnie do głowy to Ci jeszcze podeslę Ściskam
Agatko o ta rabatę chodzi
Nie wiem czy coś robiłaś w tej materii, ale moim zdaniem błędem było sadzenie klona jesionolistnego tak blisko domu. Czy zmieniałaś tutaj to główne drzewko?
Siedzę już od godziny na Twoim wątku i lecę pismem obrazkowym Stąd chaotyczne podpowiedzi
Powinnaś zdecydować jakie linie będą w Twoim ogrodzie. Masz do wyboru - proste, faliste i mieszane. Czyli i proste, ale też gdzieniegdzie koła lub zaokrąglenia.
Popatrz jak poprawialiśmy ogród na bardzo zwięzłej glebie w Ogródku miniaturowym
Całą rewolucja z podniesieniem poziomu rabat zaczyna się tutaj, prześledź jak to się robi
Na razie nie zajmuj się za bardzo myśleniem co posadzisz tylko jak posadzić żeby rosło?
I kolejna rada: ogranicz to co się podoba, dojrzały ogrodnik, który podejmuje dobre decyzje, potrafi już sobie odmówić niektórych roślin i trzyma się ostro założonego planu... przyznasz mi rację.
Jak koniecznie coś musisz mieć czasem, no nie możesz sobie odmówić - kup i posadź to w doniczkę, zakwitnie, potem na to miejsce posadzić coś innego, co zachwyci Cię w kolejnym sezonie. Ja tak robię.