Przeglądam raz jeszcze zdjęcia wspominam nasze spotkanie i napawam się pochwałami
a jak to przeczytałam to już siedzę jak paw
raczej sodówa mi nie grozi i czekam na odpowiedni czas i do roboty
Siewki wieczornika poniżej. Tak to ma wyglądać. Lepiej do pudełka siać niż do ziemi. Moje wysian pod koniec lipca nie wzeszly. Więc powtorzylam operacje do gruntu i do pudełka i sukces mam na obu ze się tak wyrażę "polach".
Na wszelkie bóle (głowy, stawów, czy też łokciów) polecam ogrodowanie się i podziwianie róż. Dla przykładu taka Jude the Obscure ukajająco wpływa na zmysły. O proszę
Dzisiaj był upał niemiłosierny jeszcze teraz a jest już 21.28 ledwo się oddycha, podlałam ogródek, jestem zmęczona ale zadowolona, że moje kwiatuchy dostały pokaźną porcję wody
zakwita trytoma
Ogród dziś ostro podlany, bo spuszczamy wodę z basenu. Nie ma sensu już chyba trzymać go, bo noce już chłodne będą, to nawet jak przyjdzie ciepły dzień, to woda się nie nagrzeje.
A tyle jeszcze było radości dziś o 19
Nie znam nazwy odmiany tej róży, szkoda, bo lubię wiedzieć. Nie rośnie wyższa niż 60 cm, nie ma zapachu, długo trzyma kwiaty. Może ktoś mi podpowie co to?
Rabatka pod domem powoli staje się widoczna, róże rosną, kwitną. Mam nadzieję, że zdążą się ukorzenić do zimy. Kolor nadal mają dziwny, zmieniają się jak kameleon, od czerwieni po róż
przyszłam z rewizyta...i odrazu widzę te płytki zielone ...gumowe ...czy tez inne tworzywo...gdzie je kupiłeś? ...a nie wiesz czy z rolki takie tworzywo można kupić? ...wiem ze wylewaja na placach zabaw ...ale tego granulatu też z nie znalałam...może nieumiem szukać