Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:29, 22 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Gosia uradowałam się że założyłaś wątek ,wszak będziem cie nawiedzać teraz wirtualnie ,ale ostrzegam ...ja za ta drugą górką, i w realu zrobię najazd

Alinko, szczęściara ze mnie, że mam blisko takich wspaniałych ogrodników! Już na Ciebie czekam! Czuj się zaproszona, choć i wpraszać też się możesz, kiedy tylko zechcesz!

Dalie na rabacie ognistej.
Wymienie irysy, piwonie, ostróżki... 09:26, 22 lip 2015

Do góry
Wymienie sadzonki

irysy wysokie niebieskie
irysy niskie niebieskie
piwonie różową
ostróżki niebieskie
tojeść rozesłaną żółtą
naparstnice białą
serduszkę okazałą
irys syberyjski

na sadzonki traw, jeżówek
Dwa ogrody 09:12, 22 lip 2015

Do góry

bardzo spodobał mi się kolor tego floksa

Mariolu to floks "Jade", też go kupiłam w tym roku. Mój dopiero zaczyna.

Miło ucieszył mnie widok liliowców

Pozdrawiam cieplutko
Basia - Mój Świat 09:11, 22 lip 2015

Do góry
Mam do zagospodarowania duży teren nad którym ostatnio bardzo intensywnie myślę.ma tam powstać duża rabata, więc postanowiłam się przyłożyć, obiecałam sobie że bez konkretnego planu nie rozpoczynam żadnych prac, jak bywało wcześniej. Teren duży ale położony na szambie z drenażem, dlatego rośliny tez muszą spełniać konkretnie warunki. Korzenie nie mogą się zbyt rozrasta. Może ktoś ma jakieś sugestie, chętnie wysłucham.

Moja działka na Dębowym Lesie 09:11, 22 lip 2015

Do góry
Kochani , mam pytanko odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień.
A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę

REDFLAVOUR

Na tej rabacie na wiosnę jest pełno tulipanów,.a teraz liliowców lilii i rożnych takich

Moja działka na Dębowym Lesie 09:11, 22 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
70 liliowców a mnie wmawia mąż, że nie mam umiaru, a koleżanka twierdzi, że nie można mieć wszystkiego. U Ciebie widać, że jak się chce to można i tak właśnie lubię.

No tak jakoś wyszło z tymi liliowcami
Mój M , mawia,że wszystko mam i jak coś kupuje nowego,to tylko słyszę ( ale i sama się po cichu zastanawiam ): gdzie ty to zmieścisz.a ja : jakoś gdzieś upchnę
ON - jak zwykle

]
Lilia trąbkowa Pink Perfection

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:09, 22 lip 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anitka to jest Twoja pd strona czy inna? bo tak sobie mysłe nad takim połączenim rdestu koło krwawnika jedno i drugie lubi dużo słońca ale krwawnik sucho a rdest wilgotno..i duzo słonka do ile?

pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:09, 22 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Za późno doczytałam, wiesz na ten targ to w przyszłym tygodniu możemy się razem wybrać

pewnie że możemy

Dzisiaj też tam będę to zrobię rozeznanie

Moja działka na Dębowym Lesie 09:06, 22 lip 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
doberek

trytomy mi się marzą ale one ponoć spokojnego miejsca wymagają a u mnie ciągle wieje

U mnie też nie maja zacisznego miejsca trytomy i jakoś dobrze rosną.
Kupiłam je kilka lat temu na wiosnę w biedronce.Za niską cenę

Rhapsody in Blue

Augusta

Moja działka na Dębowym Lesie 09:05, 22 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
U mnie liliowce na razie w pąkach, chociaż w tym roku sporo ich mają.

To będzie też co podziwiać.Ja mam sporo to co raz jakiś kwitnie.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:04, 22 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
To jest kancik ! a wiesz, że mi u Ciebie jakoś bez kancików też bardzo pasuje Werbeny masz łan cały, ja w jednym rzędzie posadziłam wszędzie O nawet rymło mi się

Ciężko u mnie utrzymać kanciki więc sie nawet nie spinam i już jakoś przywykłam, że idealne bedą tylko przez pierwszych kilka dni. Ale w tym miejscu już mi strasznie trawa wrosła między rośliny i musiałam ja przyhamować, bo już cięzko plewić było.

Werbeny rzeczywiście u mnie łany, nie spodziewałam się, że tak się sadzonki rozrosną.

Wysiał mi się między jeżówki polny biały krwawnik Zostawiłam go, żeby trochę olory przełamać, bo pełno różu i fioletu...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:56, 22 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale masz widoki!!!!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:47, 22 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

[...]

[...]

Cześć Sebku. Mam pytanie o roślinę tę w dolnym prawym narożniku. Co to takiego?
Pozdrowienia zostawiam
Mój ogród pod górkę... 08:42, 22 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Nareszcie temperatura do życia, to i fotek trochę

Jak pięknie Cudowne miejsce udało się Ci stworzyć.
Ogródek Niny 08:37, 22 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Ninko a dlaczego usypywałas wał a nie sadzisz do ziemi bezposrednio? ja swoim hortensjom wykopywałam dół i wsypałam podłoze dla hortensji i bardzo ładnie mi zakwitły jak na 1 raz maja wielkie kwiaty , a tak wogóle to u Ciebie praca wre

Tesiu bo tam korzenie sosen i brzozy i tujek wszystko stare, wielkie nawet miskant giganteus sobie tam nie radził. Chce roślinki zeby mi zaslonily plotek sasiada i ogrod sąsiada fajna emotka
Hortensjada 08:34, 22 lip 2015

Do góry
Również kolekcjonuje hortensje od tamtego roku w moim ogrodzie pojawiło się 30 krzaczków kupuje wyłącznie w szkółkach i spokojnie większość odmian można dostać. Po nie miłym doświadczeniu z hortensją magical moonghlait zakupioną przez internet wolę unikać zakupów online.
Przysłano mi fatalną sadzonkę która się zmarnowała. Niestety nie mogę tej odmiany nigdzie w szkółce spotkać.
W moim ogrodzie pojawiła się też bella anna z czego jestem bardzo zadowolona
W jakim sklepie internetowym kupujesz hortensje? ja za hortensje płace różnie niekiedy uda się tanio kupić jak np te po 19 zł za sztukę ( vanille fraise) chociaż polar bear w ubiegłym roku kupiłam za 15 zł ( krzaczek podobnej wielkości)
( pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie, oczywiście żeby ci nie zaśmiecać później mogę usunąć )
Klon 'Globosum' - Acer platanoides 'Globosum' 08:30, 22 lip 2015

Do góry
Witam, mam problem z tym klonem. Kupiony miesiąc temu, ładny, zielony, szczepiony na ok. 1.80 m. Teraz jakby więdnie , liście straciły kolor, przebarwiaja się jakby na czerwono, brązowo, część usycha. Nic na nich nie ma, żadnej mszycy. Jak nie pada to jest solidnie podlewany. Może za dużo wody? A może liście są przypalone przez słońce? Co może być przyczyną?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:18, 22 lip 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Gospel ... pachnie jeszcze lepiej niż wygląda

Nie ma w sobie nic z koralowego różu?
Eksperyment ogrodowy Beaty 08:11, 22 lip 2015

Do góry
Tak na szybko mam tylko czosnki, później coś popstrykam

Czasem słońce czasem deszcz 08:11, 22 lip 2015

Do góry
Artemis pokazała pączki, jest nadzieja na kwiaty

Szefowa ma, mam i ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies