Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 08:24, 16 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Kontynuując jeszcze sprawę dotychącą kolekcjonowania, to w moim przypadku dotyczy to tylko hortensji krzaczastych i bukietowych, troszkę dopuszczam w myśli dębolistne jako potencjalny cel. Przyczyna ograniczeń jest bardzo prosta-działka ma niewiele ponad 10 arów, ponad połowę zajmuje dom i garaż z podjazdem- więc szału nie ma. Druga sprawa- ogrodówki przetestowałam- nie ten rejon na kolekcje, tylko męczarnia. Po trzecie każde hobby jest kosztowne a mam jszcze na utrzymaniu 3 uczących się dzieci- to jest mój priorytet. A po czwarte ogródek ma być ucztą dla oczu i odpoczynkiem dla duszy ( o każdej porze roku) a większość odmian niestety nie jest urody przyciągającej wzrok, często są to trudne do uchwycenia różnice w liściach, terminie kwitnienie, czy drobiazgi w budowie kwiatu.
Żeby nie być gołosłownym pokażę tylko 2 odmiany co do których jestem pewna, że nie zwróciłyby niczyjej uwagi i chęci posiadania w ogródku

Daruma

Dart's little dot

Bożenko zgadzam się z tobą w 100% również nie jestem zainteresowana odmianami które mi się nie podobaja bo nie widzę sensu ich posiadania za wszelką cenę. U mnie tym bardziej nie ma klimatu na ogrodówki szkoda pieniędzy na sadzonki.
Ogród z widokiem na jezioro 07:54, 16 sie 2015

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 07:53, 16 sie 2015

Do góry
Moje małe królestwo 07:52, 16 sie 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
to jest miejsce do zagospodarowania na już, zakupiłam tam 2 berberysy żółte bedą kulki, i są 3 bukszpany też do zrobienia w kulki do tego kostrzewa, 3 sztuki ale spokojnie podziele każdą doniczkę na 2 sadzonki

rabata ma być wyżwirkowana, proszę o jakieś rady sugestje, jest to miejsce problemowe, bo w sąsiectwie sa duże świerki, przeciagi no i piesek lubi tam wtargnać, od wiosny planuje tam stawiać donicę z kwiatami co o tym myslicie?

Witam.
Nie myślałaś o posadzeniu przy płocie jakiegoś szpaleru który wysłoni cię od sąsiada tylko rabatę trzeba by wtedy trochę poszerzyć.Swierki można podciąć od dołu żeby doświetlić to miejsce.
Ogród z widokiem na jezioro 07:52, 16 sie 2015

Do góry
nadrabianie zaległości c.d.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:45, 16 sie 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Aniu, wczesną wiosną Lasy Państwowe dawały komunikat zapowiadający w tym roku (cykliczną, co 4 lata) obfitą rójkę żuka. A to oznacza, że jak wszyscy dopilnujemy profilaktyki od tej jesieni to można będzie skutecznie ograniczyć opuchlaki w naszych ogrodach... na jakiś czas przynajmniej

Z powodu padających ( a raczej padniętych) jodeł siedzimy na forach dla leśników.. ten rok jest straszny z powodu nie tylko opuchlaków, ale i innego robactwa. lasy cierpią strasznie.
I pytam sie gdzie wątek.. czytałam, że zakładasz .. i co????

Wschód słoneczka..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:41, 16 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Kurdile,Anka,takie akrobacje... Ty takie pióreczko,to chyba latasz tak samo

Jak ja latam to znaczy, że mnie poniewiera okrutnie Za 15 minut jedziemy sie poniewierać.. jak chcesz to możemy w tygodniu sie umówić na ślizganie Póki jeszcze jest pogoda.

Rostock dzięki temu, że od zachodu to nawet sobie radzi w te upały. I w towarzystwie seslerii od Finki i Magnolii prezentuje się uroczo. Muszę focię strzelić w świetle..

Kaszka chyba sie kończy wciągać.. trza iść znow naciągać ręce .

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:27, 16 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale niechętnie ....

A to się znów pojawiło.. zbieram nocą.... nicienie polane po ogrodzie nie pomogły
Ciężki żywot ogrodnika.. jak nie urok to przemarsz wojsk Czasami mi ręce opadają z bezsilności. Wiosną znów będzie pustynia i ruina... Najgorzej, że nie ma jak dojść by obejrzeć każdy krzak.. Krzaki wielkie, a to małe i schowane.. jak się potrąci krzew to spadają i udają martwe.
Kilka zebrałam w ramach eksperymentu.. resztę tłukę na miejscu.. tyle to nigdy nie miałam

Aniu, wczesną wiosną Lasy Państwowe dawały komunikat zapowiadający w tym roku (cykliczną, co 4 lata) obfitą rójkę żuka. A to oznacza, że jak wszyscy dopilnujemy profilaktyki od tej jesieni to można będzie skutecznie ograniczyć opuchlaki w naszych ogrodach... na jakiś czas przynajmniej
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:08, 16 sie 2015

Do góry
dajana napisał(a)
No a ja to mogę sobie jedynie nocą pozaglądać, ale nie żal mi snu kiedy do ciebie przychodzę. Jezusicku kochany co ta Anka wyprawia ! Masz jaja kobito i nieposkromiony apetyt na życie Lubię takie kobitki ,Synuś to ma po mamusi,Przejdzie temperamencik na dalsze pokoleniaZ twojego postu u mnie najbardziej podobało mi się o w mordę hi,hi.

Dajana, bo dawno u Ciebie nie byłam i było "O w mordę" ... bo ogród nie ten. Na zasadowych glebach takie hortki to już podwójne "o w mordę". I bez piorunów. Ja zmawiam na dziś pogodę, jedziemy zaraz nad wodę. Muminka karmię i gonimy.. Na 9 mamy rezerwację na surfowanie

Poszłam przed 6 zrobić fotki.. patrzę a tu ptaszek o szybę stuknął.. młodziutki i głupiutki..

Zgodnie z zaleceniami Bogdzi polałam go wodą, postawiłam wodę obok i zaczyna się ruszać..

By tylko jakie kocisko nie przylazło... zaglądam do niego co chwila.
W cieniu - zacieniona 07:06, 16 sie 2015

Do góry
Zostawiam wiewiórę i znikam na kilka dni...
W cieniu - zacieniona 07:05, 16 sie 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:04, 16 sie 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Bardzo miło i ciepło u Ciebie, a przy tym konkretnie i rzeczowo, samo życie, ogrodnik z sercem .Twoim wpisem u Piotrka w żwirowym ogrodzie przypomniałem sobie o Tnie, niebieskiej lilii wodnej - obiecałem i nie zrealizowałem, ale to nie pierwszy raz, już taki łeb, muszę zacząć notować. Z nowym sezonem nie zawiodę
Podobne chrząszcze zjadały u mnie astry, spryskałem mospilanem i obecnie spokój, choć astry marne już zostały. Miłego dnia

Spoko Mariusz.. ja też zapominam. Mamy tyle pilnych spraw na głowie, że drobne rzeczy umykają.... pamiętaj, że masz u mnie coś do odebrania... podlewam, ale .. wiesz jak to ze mną jest.

Lotosy od Ciebie
Momo Botan daje czadu aż miło. Jeszcze ma 8 pąków kwiatowych. A żółty chociaż go nie podgoniłam w szklarni też rośnie i miał kwiaty. Mało to mało, ale z liści śliczny.

W cieniu - zacieniona 07:03, 16 sie 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:01, 16 sie 2015

Do góry
Nie odpowiem każdemu, sorki.. ale pora na kaszkę się zbliża..
Zdjęcia o wschodzie słońca .. dzisiejsze.

W cieniu - zacieniona 06:59, 16 sie 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 06:58, 16 sie 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 06:55, 16 sie 2015

Do góry
...i jeszcze takie tam...różne...
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:09, 16 sie 2015

Do góry
Hortensje Phantom i werbena mimo upału jakoś sie trzymały przy skromnym podlewaniu ale dzisiejszej burzy z mega wschodnim wiatrem nie podołały
część krzczków połamana, a werbena prawie leży na ziemi nadzieja w tym, że może się podniesie?

Nie mam fotek po katakliźmie - padało i zrobiło się już ciemno ale wcale nie mam ochoty na taką relację - płakać mi sie chce, jeszcze nie wiem jak z tego wyszły limki, bo było ciemno i nie mogłam dokonać konkretnych oględzin
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:00, 16 sie 2015

Do góry
Kilka fotek z wczorajszego dnia czyli m.in. żniwa lawendowe i drugie choć skromniejsze kwitnienie szałwii
przed i po
[/b]

gladiole i liatria przed dzisiejszą demolką - wiekszość już połamana i w wazonie

Hortensjada 00:41, 16 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne są wszystkie Twoje hortensje Ach - powzdychałam sobie

Dzięki Ewuniu

Jeszcze raz przejrzałam telefon- szkoda by było nie pokazać jeszcze tych ujęć, wybaczycie chyba

Teraz to już naprawdę dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies