Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 23:37, 15 sie 2015

Skoro pokazałam młodziutką Pinky Winky to pokażę z bliska przebarwiające się już starsze kwiatostany

Anabelka zielenieje ( chyba nie z zazdrości )

A Diamant Rouge - forma pienna przybiera piękną malinową barwę ( stanowisko lekko zacienione, na stanowisku słonecznym brzydko się przypaliła a wersja przyziemna dopiero zaczęła kwitnąć ( dziwne to trochę)

bozga 23:44, 15 sie 2015

Na koniec bo pora spać wszystkiego po trochu

Phantom i Magical Candle

Limelight

Vanilki i pienny Phantom

Dobranoc, dziękuję za odwiedziny
Ewa777 23:51, 15 sie 2015

Piękne są wszystkie Twoje hortensje Ach - powzdychałam sobie
bozga 00:41, 16 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Piękne są wszystkie Twoje hortensje Ach - powzdychałam sobie

Dzięki Ewuniu

Jeszcze raz przejrzałam telefon- szkoda by było nie pokazać jeszcze tych ujęć, wybaczycie chyba

Teraz to już naprawdę dobranoc
zawitka 07:32, 16 sie 2015

Bożenko ---szkoda ?????? to mus pokazać nam bo co bedziemy oglądać nie mogę oczu oderwać I teraz wiem dlaczego moje Pinki lekko przypalone
agnieszka_m 08:24, 16 sie 2015

Raj dla oczu cudnie
Filemon24 08:24, 16 sie 2015

bozga napisał(a)
Kontynuując jeszcze sprawę dotychącą kolekcjonowania, to w moim przypadku dotyczy to tylko hortensji krzaczastych i bukietowych, troszkę dopuszczam w myśli dębolistne jako potencjalny cel. Przyczyna ograniczeń jest bardzo prosta-działka ma niewiele ponad 10 arów, ponad połowę zajmuje dom i garaż z podjazdem- więc szału nie ma. Druga sprawa- ogrodówki przetestowałam- nie ten rejon na kolekcje, tylko męczarnia. Po trzecie każde hobby jest kosztowne a mam jszcze na utrzymaniu 3 uczących się dzieci- to jest mój priorytet. A po czwarte ogródek ma być ucztą dla oczu i odpoczynkiem dla duszy ( o każdej porze roku) a większość odmian niestety nie jest urody przyciągającej wzrok, często są to trudne do uchwycenia różnice w liściach, terminie kwitnienie, czy drobiazgi w budowie kwiatu.
Żeby nie być gołosłownym pokażę tylko 2 odmiany co do których jestem pewna, że nie zwróciłyby niczyjej uwagi i chęci posiadania w ogródku

Daruma

Dart's little dot

Bożenko zgadzam się z tobą w 100% również nie jestem zainteresowana odmianami które mi się nie podobaja bo nie widzę sensu ich posiadania za wszelką cenę. U mnie tym bardziej nie ma klimatu na ogrodówki szkoda pieniędzy na sadzonki.
Flower1 08:46, 16 sie 2015

Bozenko same cuda u mnie vanilka tez startuje ,nareszcie. Bardzo mi sie podoba jak sie przebarwiaja u Ciebie .
malgocha1960 08:55, 16 sie 2015

Bożenko,nie będę wracać z czytaniem,mogłabyś powiedzieć czym je nawozisz i kiedy?Może tu robię błąd,ze aż tyle odmian u mnie w tym roku nie zakwitło alblo są mikre.
Ewik 09:00, 16 sie 2015

Bozena, pokazuj jak najwiecej, masz je wszystkie śliczne . Pustaczki też są śliczne , ja mam 2 i maja swój urok , ups 3 jeśli graet star zaliczamy do pustaczków . W tej chwili najmniej podoba mi sie Hayes , choc to dopiero wiosenna panna , pokłada sie okropnie